Spiesjes gamba en Sint iacobsschelp JiiL l|[|jg^ |j| Het kan verkeren in de wijnsector. In de jaren niet zo sterk te profiteren v 8 2 4 1 3 9 4 7 5 6 8 1 3 8 6 7 6 2 3 6 4 7 5 9 2 9 3 2 4 1 8 5 3 5 4 3 9 i Weegschaal Tumv/J3MM/siIilDe Faam Horoscoop www.wijnbelevenis.nl Woensdag 8 november 2006 - Pagina 38 Ram U bent een beetje aan het piekeren en er komt van alles voorbij. Dat lost niets op. Stop het, want het wordt een goede week als u zich niet te veel terugtrekt. Voor uw nieuwe plannen heeft u al uw energie nodig. Stier Het wordt een onrustige week vol on verwachte gebeurtenissen. Ook uw gevoelens lopen door elkaar. De ene keer bent u erg dro merig, de andere keer nijdig. Na donderdag wordt het rustiger. Tweelingen Een goede week om op een bepaald ge bied uw schade eens in te halen. Trek er op uit! U bent lichamelijk even niet in topconditie, maar juist nu is het belangrijk om uw zinnen te verzetten. Kreeft Mogelijk wordt u overbluft door ie mand die erg zelfbewust overkomt. Het gaat niet helemaal goed tussen u beiden en er kon den wel eens wat onvriendelijke woorden val len. Wees wat soepel en trek er eens tussenuit om uw zinnen te verzetten. raden indruk en dat kan anderen afschrikken. U bent in een periode waarin u meer rust en meer tijd voor uzelf zou willen. Schorpioen 4*4 gr zitten deze week veel krentjes voor u in de pap. Denk goed na wat u daarmee wilt. U bent in uw houding wel eens dubbel. U wilt succes hebben en daarbij ook nog eens veel vrije tijd. U weet dat dat niet samen gaat. l->/ Boogschutter Lees uw financiële post zorgvuldig door. Zakelijk gesproken is het voor u geen onaardi ge week, maai- u laat het een en ander verslon zen. Er zijn vernieuwingen op komst op studie- of werkgebied. Steenbok 4^ Blijf uit de buurt van een overspannen boogschutter. Houd u verre van allerlei erger nissen die steeds opnieuw voorbij komen, u bent daarvoor niet in de stemming. U heeft uw concentratie nodig voor een beslissing die u moeilijk vindt. Een vrij duur recept deze keer. Nou valt dat voor de gamba's nog wel mee, maai' de Sint Jacobs- schelpen, ofwel de coquilles Saint Jacques, tikken vers behoorlijk aan. En vers zijn ze lekkerder dan diepgevroren. Al zal niet elke vishandelaar stan daard deze kamschelpachtige voeren. Overigens: het verhaal gaat dat de Shellschelp daar vandaan komt omdat de oprichter ervan, het Londense handelshuis Samuel Co, ook in Japanse sierschelpen handelde. De zeevrucht dankt zijn naam aan een priester die de schelp dieren tijdens een pelgrimstocht at. Dit recept is eenvoudig, maar erg lekker. Een advies: de Sint Jacobsschelpen naturel laten en slechts na het grillen even met wat peper en zout bestrooien. De gamba's daarentegen kunnen met behulp van wat witte wijn en veel knoflook gemarineerd wor den. Zelf doe ik er ook altijd een gesneden peper tje bij. Leuk nabrandertje levert dat op. Ingrediënten (voor vier personen): acht grote gamba's, acht Jacobsschelpen, peper en zout, zes tenen knoflook, wat citroensap, een eigeel, halve liter goede olijfolie en satépennen. Bereidingswijze: Wrik de schelpen open met een oestermes of laat dat de vishandelaar doen. Rijg twee gamba's (al dan niet gemarineerd) en twee jacobsschelpen aan een satépen. Pel de knoflook, pers de tenen door een knijper, en meng het met het eigeel. Beetje zout er door roeren en langzaam de olie er bij gieten onder voortdurend kloppen. Met de mixer mag ook. Langzaam een eetlepel citroen sap toevoegen en klaar is de aioli. De spiesjes een paar minuten aan beide zijden roosteren op een grillplaat. Niet te lang anders wordt het taai!. Eten met grof bruinbrood en de aioli. Werelds! Vooral als er nog een lekker flesje chablis aan te pas kan komen. Anneke Kaiser iV Leeuw U komt opnieuw in contact met een ou de vriend(in) waarmee de vriendschap wat bekoeld was. U weet dat uw koppigheid daarin een rol speelde. U zou van uw kant kunnen uitspreken dat u het jammer vindt dat het zo gelopen is. Maagd Rustig aan met kritiek ook al weet u dat u gelijk heeft. U maakt wel eens een te vastbe- Waterman U moet een beslissing nemen waar u niet echt uit komt. Ga gewoon door deze week en trek u niet te veel van alles aan. In uw om geving is een jonger iemand die onbesuisd is. Probeer de humor van de situatie in te zien. Vissen U wordt kriegel van het vele dat u heeft te regelen. Toch is het een goede perio de om zaken die met uw financiën te maken hebben op orde te krijgen. Daarnaast kunt u dan onbezorgd van uw vrije uurtjes genie ten. Er Is kans op een paar goede dingen en wellicht zelfs een verliefd heid, in ieder geval een innig gesprek. Daar bent u ook wel aan toe. Toch blijft voorzichtigheid geboden. Iets dat u ziet of leest zet u aan het denken. Er is beweging in uw leven. Pll77Pl ill PP» stuivertje wisselen netelig vraag stuk energie ver eist water kering land in Azië metaal water stand wijfjes hond een stemmig heid T T sloeps hanger 10 biljart term 9 sprake loos spon naar omlaag gaan persoon lijk vnw. dans op Hawaï leger plaats slordige vrouw strand- meer T 1 gebalde hand 3 damp T af gelegen soort hond landhuis streek in Frankrijk 2 rubber soort on gewijde hostie 7 rivier in Duits land f vet gehoor zaal kapot 5 6 dieren geluid vrees achtig keuken meester dunne mayo naise grond toon muziek noot veld hospitaal f T werktuig wiskun dig getal oude lengte maat be waring 8 brand stof 4 glans- verf Het kan verkeren in de wijnsector. In de jaren tachtig van de vorige eeuw waren de Rieslings uit de Elzas met afstand het meest geliefd over de wereld. Nu zijn het met name de Rieslings uit Duitsland die internationaal de toon zet ten. In de jaren '80 van de vorige eeuw voerde in Duitsland de zoete wijn nog de boventoon, terwijl de Elzas traditioneel droge wijnen pro duceert. Langzaam maai' zeker schakelden steeds meer Duitse wijnboeren over op het produceren van de nu zo gewaardeerde droge wijnen. Terwijl ook Oostenrijk met haar Rieslings in de lift zit, lijken de producenten uit de Elzas nog niet zo sterk te profiteren van de Riesling hausse. Vreemd genoeg komt dat mede omdat de wij nen uit de Elzas altijd de onbetwiste top van de wereld waren, en dit misschien nog steeds wel zijn. De wijndrinker is namelijk veel verande ringsgezinder géworden, en zeker ook gevoeli ger voor trends. De oplossing om de leidende positie terug te winnen in de marlet hoeven de wijnproducen ten in de Elzas dan ook niet te zoeken in de wijn. Het is gewoon wachten tot de trend naar nieuw en apart omslaat naar klassiek en ver trouwd. En dan hebben de Fransen weer de beste papieren. 1 23456789 10 Puzzelland.com

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2006 | | pagina 36