De Smaek van Zeêland in Middelburg 23f 24 en 25 juni
www.smaekvanzeeland.nl
www.vvvzeeland.nl
i 9
II TA
U komt toch ook naar de Smaek van Zeêland in Middelburg?
3*»
Muziek tijdens de Smaek van
Zeêland in Middelburg
De Smaek van Zeêland, je moet er
geweest zijn om het geproefd te
hebben
Exclusieve tentoonstelling
van aquacultuur
Ir n Ilit}
ffiroaas zn.
Deelnemende Restaurants Smaek van Zeêland in Middelburg
Vrijdag 23 juni 2006
Zaterdag 24 juni 2006
Zondag 25 juni 2006
Tnlv/"NliftiïUDe Faam
Woensdag 21 juni 2006 - Pagina 32
Het komende weekeinde kunt u genieten van de Smaek van Zeêland in Middelburg. Op vrijdag 23 juni van
17.00 tot 22.00 uur, zaterdag 24 juni van 12.00 tot 22.00 uur en zondag 25 juni van 12.00 tot 18.00 uur
is het weer proeven van culinaire hoogstandjes van 14 Zeeuwse restaurants. Kennis maken met gerechten
van professionele Zeeuwse koks die een belangrijke voorliefde hebben voor het Zeeuwse streekproduct
tegen aantrekkelijke prijzen. De presentatie van het kookpodium, waar koks een demonstratie geven over
hoe zij hun gerecht bereiden, is zoals vanouds weer in handen van Sjaak Jobse en Thijs Jansen.
Gezellig tafelen aan het terras op het water, terwijl de muziek speelt op een Lemster Aak. Een greep uit de
menukaart vindt u op deze pagina. Voor de hele menukaart verwijzen we naar de website www.smaek-
vanzeeland.nl. Daar vindt u overigens ook Smaek TéVé met videofilmpjes over de kookkunsten van beken
de en minder bekende Zeeuwen.
In de restauranttent tenslotte, kunt u ook kijken naar een tentoonstelling over aquacultuur van de Zeeuwse
fotograaf Ruden Riemens.
De Smaek van Zeêland, daar moet je geweest zijn om het geproefd te hebben!
Naast heerlijk eten van gerechten met
Zeeuwse streekproducten, kunt ook genie
ten van (Zeeuwse) artiesten.
Op vrijdagavond staan afwisselend gepro
grammeerd- FRANS KASANDER met zijn
accordeon en de sfeervolle muziek van NOT
JAMES DEAN.
Op zaterdagmiddag staat het shanty koor
VEERS SCHEEPSTUIG garant voor de klanken
over het water,
Hoewel elke avond eigenlijk een bijzonder
avond is, maken we van de zaterdagavond
iets heel bijzonders. Uit Amsterdam komt
VIDALITA. Op hun eigen website schrijven
deze drie dames, die afkomstig zijn uit de
klassieke muziek en hun sporen reeds ruim
schoots verdiend hebben, dat zij zich toeleg
gen op het populaire repertoire zoals tan
go's, zigeunermuziek, walsen en oude jazz-
standards. Kortom, net als u, zijn wij reuze
benieuwd.
Op zondagmiddag staat de formatie FRAGI
LE op het programma. Muziek voor een lazy
Sunday afternoon zullen we maar zeggen:
glaasje en kreeftje erbij en Zeeland kan
gewoon niet meer stuk.
Kijk ook eens op de website bij SmaekTévé.
Hier kookt de Smaek onder andere met gedeputeer
de Thijs Kramer en journalist Matty Verkamman
(oprichter voetbalmuseum Middelburg) en andere
bekende en minder bekende Zeeuwen.
De Smaek van Zeêland wordt mogelijk gemaakt door:
tJ U UUU&J .«SSS&SSK
"1
Affêisw'fi
WV De Arne 6 West-Brabant
§t®-A ^Ir'
Gasterij Stroskerk, Serooskerke, www.stroskerk.nl
Brasserie 't Panneke, Middelburg, www.panneke.com
Hotel en restaurant de Huifkar, www.brasseriedehuifkar.nl
Zorgstroom (Roggeveenhuis), Middelburg, www.zorgstroom.nl
Culiconsult Rene Willems, Middelburg, www.culi-consult.nl
ViniCuli, de Zeeuwse kookstudio, Corné Rasenberg, www.viniculi.tk
IJssalon de Ysvogel, Domburg,
Braai-Tapperij de Mug, Middelburg, www.demug.nl
ROC West-Brabant, Bergen op Zoom, www.rocwb.nl
Hotel Restaurant 't Wapen van Veere, Veere, www.waepen.nl
Restaurantje nummer 7, Middelburg, www.restaurantje.nl
Hotel restaurant de Gouden Leeuw, Scherpenisse, www.degouden-leeuw.nl
CulinaïV Gilde Zeeland, Heinkenszand, http://clubnet.zeelandnet.nl/cgz/
Restaurant de Gespleten Arent, Middelburg, www.degespletenarent.nl
Provincie Zeeland
Een greep uit de menukaart
12.00-22.00 uur
Voorgerechten 5,50
Parade van 3 Zeeuwse creaties
(Terrine van Zeeuwse paling, aardappel met katen-
spek.Mossels op een salade van meloen.
Zeeuws buikspek met ganzenleverpaté en rauwe
coquilles)
recept van Rinaldo Traas, Zorgstroom (Jacob
Roggeveenhuis) Middelburg
Hoofdgerechten 7,50
De Zeeuwse zomergroet
(Hartig Zeeuws vistaartje met zomerse groenten en
een vinaigrette van kreeft)
recept van Remco van Schijndei, Restaurantje Nr 7
Middelburg
Nagerechten 4,50
Blanke top der duinen
(Cakejes in babbelaarlikeur met boerenvaniileijs)
Recept van Rob Zorg, Hotel Restaurant De Huifkar
Middelburg
Kindermenu 7,50
Voorondersoepje
Piratenspies met schatkistgamituren
Schuimkoptoetje met een sabel van chocolade
Gemaakt en bedacht door Sjaak Jobse, Zorgstroom
(Roggeveenhuis) Middelburg
12.00-22.00 uur
Voorgerechten 5,50
Zeeuwse lamspastrami in VOC stijl
(Pastrami van Zeeuws lam met een salade van gem
ber en postelein en een dressing van VOC specerijen)
recept van Jeroen de Haas, Hotel Restaurant 't
Waepen van Veere, Veere
Hoofdgerechten 7,50
Makreel "Zeeiande"
(Tournedos van Makreelfilets, omwikkeld met prei en
Zeeuws spek op zachte parelgort met dragon, groe
ne asperge en Zeelandaisesaus)
recept van docententeam Hotelschool, Bergen op
Zoom, ROC Westbrabant
Nagerechten 4,50
Duvelse sukelao
(Dessert zo puur als het Zeeuwse land. Chocolade en
framboos, een prima koppel)
recept van Christian Schnaitl, ijssalon De Ysvogel
Domburg
Kindermenu 7,50
Voorondersóepje
Piratenspies met schatkistgarnituren
Schuimkoptoetje met een sabel van chocolade
Gemaakt en bedacht door Sjaak Jobse, Zorgstroom
(Roggeveenhuis) Middelburg
12.00- 18.00 uur
Zeebanketfestivai
Pannetje verse gekookte mosselen 7,00
Verse Oesters per 6 stuks 5,00
Halve kreeft dagprijs