De Smaek van Zeêland in Middelburg 23f 24 en 25 juni www.smaekvanzeeland.nl www.vvvzeeland.nl i 9 II TA U komt toch ook naar de Smaek van Zeêland in Middelburg? 3*» Muziek tijdens de Smaek van Zeêland in Middelburg De Smaek van Zeêland, je moet er geweest zijn om het geproefd te hebben Exclusieve tentoonstelling van aquacultuur Ir n Ilit} ffiroaas zn. Deelnemende Restaurants Smaek van Zeêland in Middelburg Vrijdag 23 juni 2006 Zaterdag 24 juni 2006 Zondag 25 juni 2006 Tnlv/"NliftiïUDe Faam Woensdag 21 juni 2006 - Pagina 32 Het komende weekeinde kunt u genieten van de Smaek van Zeêland in Middelburg. Op vrijdag 23 juni van 17.00 tot 22.00 uur, zaterdag 24 juni van 12.00 tot 22.00 uur en zondag 25 juni van 12.00 tot 18.00 uur is het weer proeven van culinaire hoogstandjes van 14 Zeeuwse restaurants. Kennis maken met gerechten van professionele Zeeuwse koks die een belangrijke voorliefde hebben voor het Zeeuwse streekproduct tegen aantrekkelijke prijzen. De presentatie van het kookpodium, waar koks een demonstratie geven over hoe zij hun gerecht bereiden, is zoals vanouds weer in handen van Sjaak Jobse en Thijs Jansen. Gezellig tafelen aan het terras op het water, terwijl de muziek speelt op een Lemster Aak. Een greep uit de menukaart vindt u op deze pagina. Voor de hele menukaart verwijzen we naar de website www.smaek- vanzeeland.nl. Daar vindt u overigens ook Smaek TéVé met videofilmpjes over de kookkunsten van beken de en minder bekende Zeeuwen. In de restauranttent tenslotte, kunt u ook kijken naar een tentoonstelling over aquacultuur van de Zeeuwse fotograaf Ruden Riemens. De Smaek van Zeêland, daar moet je geweest zijn om het geproefd te hebben! Naast heerlijk eten van gerechten met Zeeuwse streekproducten, kunt ook genie ten van (Zeeuwse) artiesten. Op vrijdagavond staan afwisselend gepro grammeerd- FRANS KASANDER met zijn accordeon en de sfeervolle muziek van NOT JAMES DEAN. Op zaterdagmiddag staat het shanty koor VEERS SCHEEPSTUIG garant voor de klanken over het water, Hoewel elke avond eigenlijk een bijzonder avond is, maken we van de zaterdagavond iets heel bijzonders. Uit Amsterdam komt VIDALITA. Op hun eigen website schrijven deze drie dames, die afkomstig zijn uit de klassieke muziek en hun sporen reeds ruim schoots verdiend hebben, dat zij zich toeleg gen op het populaire repertoire zoals tan go's, zigeunermuziek, walsen en oude jazz- standards. Kortom, net als u, zijn wij reuze benieuwd. Op zondagmiddag staat de formatie FRAGI LE op het programma. Muziek voor een lazy Sunday afternoon zullen we maar zeggen: glaasje en kreeftje erbij en Zeeland kan gewoon niet meer stuk. Kijk ook eens op de website bij SmaekTévé. Hier kookt de Smaek onder andere met gedeputeer de Thijs Kramer en journalist Matty Verkamman (oprichter voetbalmuseum Middelburg) en andere bekende en minder bekende Zeeuwen. De Smaek van Zeêland wordt mogelijk gemaakt door: tJ U UUU&J .«SSS&SSK "1 Affêisw'fi WV De Arne 6 West-Brabant §t®-A ^Ir' Gasterij Stroskerk, Serooskerke, www.stroskerk.nl Brasserie 't Panneke, Middelburg, www.panneke.com Hotel en restaurant de Huifkar, www.brasseriedehuifkar.nl Zorgstroom (Roggeveenhuis), Middelburg, www.zorgstroom.nl Culiconsult Rene Willems, Middelburg, www.culi-consult.nl ViniCuli, de Zeeuwse kookstudio, Corné Rasenberg, www.viniculi.tk IJssalon de Ysvogel, Domburg, Braai-Tapperij de Mug, Middelburg, www.demug.nl ROC West-Brabant, Bergen op Zoom, www.rocwb.nl Hotel Restaurant 't Wapen van Veere, Veere, www.waepen.nl Restaurantje nummer 7, Middelburg, www.restaurantje.nl Hotel restaurant de Gouden Leeuw, Scherpenisse, www.degouden-leeuw.nl CulinaïV Gilde Zeeland, Heinkenszand, http://clubnet.zeelandnet.nl/cgz/ Restaurant de Gespleten Arent, Middelburg, www.degespletenarent.nl Provincie Zeeland Een greep uit de menukaart 12.00-22.00 uur Voorgerechten 5,50 Parade van 3 Zeeuwse creaties (Terrine van Zeeuwse paling, aardappel met katen- spek.Mossels op een salade van meloen. Zeeuws buikspek met ganzenleverpaté en rauwe coquilles) recept van Rinaldo Traas, Zorgstroom (Jacob Roggeveenhuis) Middelburg Hoofdgerechten 7,50 De Zeeuwse zomergroet (Hartig Zeeuws vistaartje met zomerse groenten en een vinaigrette van kreeft) recept van Remco van Schijndei, Restaurantje Nr 7 Middelburg Nagerechten 4,50 Blanke top der duinen (Cakejes in babbelaarlikeur met boerenvaniileijs) Recept van Rob Zorg, Hotel Restaurant De Huifkar Middelburg Kindermenu 7,50 Voorondersoepje Piratenspies met schatkistgamituren Schuimkoptoetje met een sabel van chocolade Gemaakt en bedacht door Sjaak Jobse, Zorgstroom (Roggeveenhuis) Middelburg 12.00-22.00 uur Voorgerechten 5,50 Zeeuwse lamspastrami in VOC stijl (Pastrami van Zeeuws lam met een salade van gem ber en postelein en een dressing van VOC specerijen) recept van Jeroen de Haas, Hotel Restaurant 't Waepen van Veere, Veere Hoofdgerechten 7,50 Makreel "Zeeiande" (Tournedos van Makreelfilets, omwikkeld met prei en Zeeuws spek op zachte parelgort met dragon, groe ne asperge en Zeelandaisesaus) recept van docententeam Hotelschool, Bergen op Zoom, ROC Westbrabant Nagerechten 4,50 Duvelse sukelao (Dessert zo puur als het Zeeuwse land. Chocolade en framboos, een prima koppel) recept van Christian Schnaitl, ijssalon De Ysvogel Domburg Kindermenu 7,50 Voorondersóepje Piratenspies met schatkistgarnituren Schuimkoptoetje met een sabel van chocolade Gemaakt en bedacht door Sjaak Jobse, Zorgstroom (Roggeveenhuis) Middelburg 12.00- 18.00 uur Zeebanketfestivai Pannetje verse gekookte mosselen 7,00 Verse Oesters per 6 stuks 5,00 Halve kreeft dagprijs

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2006 | | pagina 32