KURKPARKET VAN FLOORDESIGN EEN VLOERBEDEKKING MET VEEL VOORDELEN SWISS FIGURE INNOVATIE ZONDER HET AMBACHT GEWELD AAN TE DOEN TOPZAKEN IN DE REGIO -ïOPZAKE/v TOPZAKEN IN DE REGIO 'N DE REGIO Floordesign aan de Korte Geere in Middelburg is dé parketspecialist in harde vloerbedekkingen. Het bedrijf verkoopt massief parket, lamelpar- ket, laminaatparket, verhuisbare pla vuistegels, woongrind en kurkparket. Maar wat is kurkparket nu precies? "Het is een vloerbedekking met veel fijne eigenschappen", zegt directeur Jeff Koorevaar. Hij legt uit dat één vierkante centimeter kurk uit veertig miljoen luchtcellen bestaat. "Omdat lucht isolatie is, heeft kurk het voor deel dat het geen warmte geleid. En dat betekent dat het de lichaamstem peratuur aanneemt als men de vloer betreedt." Kurk is bovendien veer krachtig en voorkomt indrukken van meubelen en hakken. De geluidsnorm van een kurkvloer is zo laag dat het uitermate geschikt is voor bovenwo ningen en appartementen. Floordesign levert kurkparket in twee uitvoeringen. De Cork O Floor is kurkmotief in drie dessins en veertig verschillende kleuren. De vloer wordt geleverd in kant en klare klickpanelen met een HDF kern die behandeld is met paraffine. Daardoor is de vloer waterafstotend en behoren krassen en strepen tot het verleden. Deze vloer hoeft nooit meer geschuurd of gelakt te worden en Floordesign geeft er vijf tien jaar slijtgarantie op. De Wood O Floor is een combinatie van écht hout op kurk. Het kurkfmeer wordt ver vangen door echt hout. Koorevaar: "Je ziet dus een vloer van houten planken en ervaart de voordelen van kurk." De vloer is leverbaar in dertig verschil lende houtsoorten. Kurkdessins zijn er vanaf 29,95 euro per vierkante meter. Voor echt hout op kurk betaal je prijzen vanaf 39,95 euro. Floordesign is bereikbaar via telefoonnummer: 0118-638363. FLOORDESIGN - Korte Geere 15, Middelburg, telefoon: 0118-638363 - w\\ \v.floordesittnmiddelburit.nl Swiss Figure is sinds 1984 in Middelburg gevestigd en alweer ruim vier jaar in de handen van Leonie van Dijke. Zij heeft goede ervaringen met de TFM afslankings methode getuige de enthousiaste reacties van de dames in het referen- tieboek. Bekend is dat er op het gebied van afslankingsmethoden veel uiteenlo pende systemen en technieken bestaan. Eén van de afslankingsme thoden is de TFM-methode. Deze methode is in Zwitserland ontwikkeld en heeft haar weg gevonden naar Nederland. De TFM-methode is een combinatie van een actief en een pas sief gedeelte, aangevuld met voedingsadviezen. Daar is twee maal per week een uurtje mee gemoeid. Actief wil zeggen: uitgebalanceerde, doelgerichte bewegingen vanuit diverse posities en met wisselende belasting van het lichaam. Het passie ve deel van de methode houdt in dat het lichaam met uitzondering van het hoofd wordt blootgesteld aan ozon- zuurstof. Dit ondermeer ter bevorde ring van de vetverbranding. De voe dingsadviezen zijn gericht op de reductie van het gewicht, dan wel goede voedingsgewoonten. U kunt bellen om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvende figuurana lyse. Dit is een gesprek van ongeveer drie kwartier waarin de methode aan de hand van foto's wordt uitgelegd. Er wordt gekeken naar uw figuurpro bleem en geluisterd naar uw wensen. Ook wordt U opgemeten. Aan de hand van al deze gegevens worden de lengte en de kosten van de kuur bepaald. U kunt ook langs komen om een afspraak te maken en ons referen- tieboek in te zien. In principe kunt U meteen beginnen. SWISS FIGURE - Lammerenstceg 9, 4331 MB Middelburg, telefoon 0118-633601 MIDDELBURG - Al ruim 90 jaar staat de naam Bliek voor dagelijks vers brood, luxe banket en de authentieke Zeeuwse bolus. Het was Jaap Bliek die de eerste bakkerswinkel met bakkerij opende op de Markt in Veere. Het ambacht bracht hij over op zijn zoon Pieter, die het bakkersgen weer doorgaf aan zoon Peter, de huidige motor achter Bliek Meesterbakkers. In 90 jaar tijd groeide Bliek Meesterbakkers, uit tot een toonaan gevende bakkerij in de regio. Vijf jaar geleden sloten de deuren van de bakkerij in Veere om op het bedrijventerrein Arnestein een heel nieuwe bakkerij te openen. "Die verhuizing was noodzakelijk omdat we in Veere uit onze jas waren gegroeid en we ook niet meer konden anticiperen op het strenge wettelijke eisenpakket. We hebben namelijk niet alleen de bakkerij, maar ook onze eigen winkels. Hier op Arnestein hebben we alle ruimte en beschikken we over de modernste apparatuur en optimale werkom standigheden", vertelt Peter Bliek. "Hier smelten moderne techniek en het ouderwetse ambacht van bakker samen tot optimale producten tegen aantrekkelijke prijzen. En net als mijn opa zijn wij vandaag de dag ook nog altijd bezig om te vernieuwen en de kwaliteit waar mogelijk nog meer te verbeteren. Zo zijn we onlangs als eerste bakker in Nederland overge stapt op bakblikken die niet ingevet hoeven worden. Dat maakt het brood gezonder en de geaardheid van de korst beter." Innovatie, zonder het ambacht geweld aan te doen. Dat is waar Bliek Meesterbakkers zich mee wil onderscheiden. Geen een voudige taak, als je bedenkt dat het hier gaat om een assortiment van zeker 1500 producten. De resultaten liegen er echter niet om en blijven ook bij de deskundigen niet onopgemerkt. Uit de test van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) rolt voor Bliek Meesterbakkers het waarderingscij fer 7.5. Het Zeeuwse gemiddelde ligt op een 7. "Zo'n cijfer is voor ons erg belangrijk, dagelijks werken we eraan om dat vast te houden, of lie ver nog te verhogen." Hoezeer het oude ambacht ook gekoesterd wordt, Bliek Meestersbakkers heeft naast ouderwetse kwaliteit niets stoffigs. Het bedrijf bruist van de dynamiek en ook in de winkels wordt gretig gebruik gemaakt van hedendaagse apparatuur en modern design. De traditionele pamfletten hebben, in de winkels die inmiddels gerestyld zijn, plaatsgemaakt voor grote plas maschermen waarop de klant de aanbiedingen en laatste nieuwtjes kan lezen. "We zijn eigenlijk altijd bezig met vernieuwen, zowel in de producten als in de uitstraling van onze winkels. Daar hoort inspelen op trends ook bij. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een website waarop alle wetenswaardig heden van Bliek Meesterbakkers straks te vinden zijn en we hebben een grootse open dag in petto. Ik kan daar nu nog niet te veel over kwijt, maar meer hierover valt binnenkort te lezen in onze vaste advertentie op pagina 3 van deze krant", belooft Peter. Niets is het team van Bliek Meesterbakkers te gek om de meestertitel hoog te houden en het de klanten naar de zin te maken. En daarbij worden de minderbedeel den niet over het hoofd gezien. Zo is Bliek Meesterbakkers vaste sponsor van de Voedselbank en als enige bakker in de regio verkooppunt van Tony's Chocolonely chocolade, de honderd procent slaafvrije chocoladereep. ;.v: gfe*

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2006 | | pagina 27