KURKPARKET VAN FLOORDESIGN
EEN VLOERBEDEKKING MET VEEL VOORDELEN
SWISS FIGURE
INNOVATIE ZONDER HET
AMBACHT GEWELD AAN TE DOEN
TOPZAKEN IN DE REGIO
-ïOPZAKE/v
TOPZAKEN IN DE REGIO
'N DE REGIO
Floordesign aan de Korte Geere in
Middelburg is dé parketspecialist in
harde vloerbedekkingen. Het bedrijf
verkoopt massief parket, lamelpar-
ket, laminaatparket, verhuisbare pla
vuistegels, woongrind en kurkparket.
Maar wat is kurkparket nu precies?
"Het is een vloerbedekking met veel
fijne eigenschappen", zegt directeur
Jeff Koorevaar. Hij legt uit dat één
vierkante centimeter kurk uit veertig
miljoen luchtcellen bestaat. "Omdat
lucht isolatie is, heeft kurk het voor
deel dat het geen warmte geleid. En
dat betekent dat het de lichaamstem
peratuur aanneemt als men de vloer
betreedt." Kurk is bovendien veer
krachtig en voorkomt indrukken van
meubelen en hakken. De geluidsnorm
van een kurkvloer is zo laag dat het
uitermate geschikt is voor bovenwo
ningen en appartementen.
Floordesign levert kurkparket in twee
uitvoeringen. De Cork O Floor is
kurkmotief in drie dessins en veertig
verschillende kleuren. De vloer wordt
geleverd in kant en klare klickpanelen
met een HDF kern die behandeld is
met paraffine. Daardoor is de vloer
waterafstotend en behoren krassen en
strepen tot het verleden. Deze vloer
hoeft nooit meer geschuurd of gelakt
te worden en Floordesign geeft er vijf
tien jaar slijtgarantie op. De Wood O
Floor is een combinatie van écht hout
op kurk. Het kurkfmeer wordt ver
vangen door echt hout. Koorevaar: "Je
ziet dus een vloer van houten planken
en ervaart de voordelen van kurk." De
vloer is leverbaar in dertig verschil
lende houtsoorten.
Kurkdessins zijn er vanaf 29,95 euro
per vierkante meter. Voor echt hout
op kurk betaal je prijzen vanaf 39,95
euro. Floordesign is bereikbaar via
telefoonnummer: 0118-638363.
FLOORDESIGN - Korte Geere 15, Middelburg,
telefoon: 0118-638363 - w\\ \v.floordesittnmiddelburit.nl
Swiss Figure is sinds 1984 in
Middelburg gevestigd en alweer
ruim vier jaar in de handen van
Leonie van Dijke. Zij heeft goede
ervaringen met de TFM afslankings
methode getuige de enthousiaste
reacties van de dames in het referen-
tieboek.
Bekend is dat er op het gebied van
afslankingsmethoden veel uiteenlo
pende systemen en technieken
bestaan. Eén van de afslankingsme
thoden is de TFM-methode. Deze
methode is in Zwitserland ontwikkeld
en heeft haar weg gevonden naar
Nederland. De TFM-methode is een
combinatie van een actief en een pas
sief gedeelte, aangevuld met
voedingsadviezen. Daar is twee maal
per week een uurtje mee gemoeid.
Actief wil zeggen: uitgebalanceerde,
doelgerichte bewegingen vanuit
diverse posities en met wisselende
belasting van het lichaam. Het passie
ve deel van de methode houdt in dat
het lichaam met uitzondering van het
hoofd wordt blootgesteld aan ozon-
zuurstof. Dit ondermeer ter bevorde
ring van de vetverbranding. De voe
dingsadviezen zijn gericht op de
reductie van het gewicht, dan wel
goede voedingsgewoonten. U kunt
bellen om een afspraak te maken voor
een gratis en vrijblijvende figuurana
lyse. Dit is een gesprek van ongeveer
drie kwartier waarin de methode aan
de hand van foto's wordt uitgelegd.
Er wordt gekeken naar uw figuurpro
bleem en geluisterd naar uw wensen.
Ook wordt U opgemeten. Aan de
hand van al deze gegevens worden de
lengte en de kosten van de kuur
bepaald. U kunt ook langs komen om
een afspraak te maken en ons referen-
tieboek in te zien. In principe kunt U
meteen beginnen.
SWISS FIGURE - Lammerenstceg 9,
4331 MB Middelburg, telefoon 0118-633601
MIDDELBURG - Al ruim 90 jaar staat de naam Bliek voor dagelijks vers
brood, luxe banket en de authentieke Zeeuwse bolus. Het was Jaap Bliek die
de eerste bakkerswinkel met bakkerij opende op de Markt in Veere.
Het ambacht bracht hij over op zijn zoon Pieter, die het bakkersgen weer
doorgaf aan zoon Peter, de huidige motor achter Bliek Meesterbakkers.
In 90 jaar tijd groeide Bliek
Meesterbakkers, uit tot een toonaan
gevende bakkerij in de regio.
Vijf jaar geleden sloten de deuren
van de bakkerij in Veere om op het
bedrijventerrein Arnestein een heel
nieuwe bakkerij te openen.
"Die verhuizing was noodzakelijk
omdat we in Veere uit onze jas waren
gegroeid en we ook niet meer
konden anticiperen op het strenge
wettelijke eisenpakket. We hebben
namelijk niet alleen de bakkerij,
maar ook onze eigen winkels. Hier
op Arnestein hebben we alle ruimte
en beschikken we over de modernste
apparatuur en optimale werkom
standigheden", vertelt Peter Bliek.
"Hier smelten moderne techniek en
het ouderwetse ambacht van bakker
samen tot optimale producten tegen
aantrekkelijke prijzen. En net als
mijn opa zijn wij vandaag de dag ook
nog altijd bezig om te vernieuwen en
de kwaliteit waar mogelijk nog meer
te verbeteren. Zo zijn we onlangs als
eerste bakker in Nederland overge
stapt op bakblikken die niet ingevet
hoeven worden. Dat maakt het
brood gezonder en de geaardheid
van de korst beter." Innovatie, zonder
het ambacht geweld aan te doen. Dat
is waar Bliek Meesterbakkers zich
mee wil onderscheiden. Geen een
voudige taak, als je bedenkt dat het
hier gaat om een assortiment van
zeker 1500 producten. De resultaten
liegen er echter niet om en blijven
ook bij de deskundigen niet
onopgemerkt. Uit de test van het
Nederlands Bakkerij Centrum
(NBC) rolt voor Bliek
Meesterbakkers het waarderingscij
fer 7.5. Het Zeeuwse gemiddelde ligt
op een 7. "Zo'n cijfer is voor ons erg
belangrijk, dagelijks werken we
eraan om dat vast te houden, of lie
ver nog te verhogen." Hoezeer het
oude ambacht ook gekoesterd wordt,
Bliek Meestersbakkers heeft naast
ouderwetse kwaliteit niets stoffigs.
Het bedrijf bruist van de dynamiek
en ook in de winkels wordt gretig
gebruik gemaakt van hedendaagse
apparatuur en modern design. De
traditionele pamfletten hebben, in
de winkels die inmiddels gerestyld
zijn, plaatsgemaakt voor grote plas
maschermen waarop de klant de
aanbiedingen en laatste nieuwtjes
kan lezen. "We zijn eigenlijk altijd
bezig met vernieuwen, zowel in de
producten als in de uitstraling van
onze winkels. Daar hoort inspelen
op trends ook bij. Op dit moment
wordt er hard gewerkt aan een
website waarop alle wetenswaardig
heden van Bliek Meesterbakkers
straks te vinden zijn en we hebben
een grootse open dag in petto.
Ik kan daar nu nog niet te veel over
kwijt, maar meer hierover valt
binnenkort te lezen in onze vaste
advertentie op pagina 3 van deze
krant", belooft Peter. Niets is het
team van Bliek Meesterbakkers te
gek om de meestertitel hoog te
houden en het de klanten naar de zin
te maken.
En daarbij worden de minderbedeel
den niet over het hoofd gezien. Zo is
Bliek Meesterbakkers vaste sponsor
van de Voedselbank en als enige
bakker in de regio verkooppunt van
Tony's Chocolonely chocolade,
de honderd procent slaafvrije
chocoladereep.
;.v: gfe*