nodebeaufolifestyle s bad MURRE-MOENS Interesse stoomoven groeit I I I I I I s I I I dé Weekkrant De Faam AFWERKSYSTEMEN De culinaire opkomst van f de geitenkaas 1 Woensdag 10 mei 2006 - Pagina 27 m VLISSINGEN: Marie Curieweg 9-13 (A58, afrit 40) T: 0118 - 69 00 00, www.murremoens.nl Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website: www.logus.nl Murre-Moens is onderdeel van LOGUS bouw- en afbouwmaterialen: bouwmaterialen, badkamers, tegels en natuursteen, verwarming, keukens, interieurabouw. TUIN HUISDIER PLANT VAKDISCOUNT GOES van Doomestraat 2a telefoon (0113) 21 51 65 MIDDELBURG Kleverskerkseweg 57 telefoon (0116) 61 37 59 OUD-SEIJERLANP Julianastraat 56 telefoon (0166) 61 22 59 N1EUWE-T0NGË Lange weg 16 telefoon (0T67) 6514 69 TERNEUZEN Guido Gezellestraat 27 telefoon (0115) 61 79 11 Jumper (older- en/of intemetoonbiedingen zijn niel geldig bij Aanland Behoud van vita mines, vetvrij en minder zout. Ne derlanders kiezen steeds vaker voor een gezonde maaltijd. Jongeren tot 20 jaar en seni oren boven de 50 jaar eten bijna da gelijks verse groenten. Van de leeftijdsgroep daartussen eet slechts 1 op de 5 mensen elke dagvers. We koken het liefst op de kookplaat (gas/elek- ü'isch/inductie) maar de interesse voor de stoomoven groeit sterk al weten Nederlanders nog niet precies wat het is (88%). Dat blijkt uit een landelijk onderzoek onder ruim 500 Ne derlanders, uitgevoerd door PanelWizard voor de VLEHAN, Vereniging Leveranciers Huis houdelijke Apparaten in Nederland. Vooral senioren blijken bewust gezonde eters, zij eten het vaakst verse groenten. Tussen de 20 en 30 jaar neemt dat besef dra matisch af. Slechts 1 op de 5 mensen eet elke dag verse groenten. Dertigers en zij die fulltime werken slikken het meeste vitaminepillen en veertigers kiezen weer vaker voor verse groenten (40% mini maal 5 keer per week). In de weekenden zon digen we met snacks en fastfood. Buitenlandse kazen win- f nen nog steeds aan pop- ulariteit. Of het nu Brie is fc' jj of Camembert. Feta. Mo- Éfej zarella of Parmesan, erl komen meer en meer ge- m rechten met een van deze IS ingrediënten op de Neder- 'M lands borden. Vooral in w restaurants. Ook de Franse geitenkaas beleeft een door braak. Salade met gelten- «L kaas of geitenkaas met honing is op menig kaart te vinden. De reeds van de Brie en Camembert bekende fabrikant President brengt inmiddels 6 geitvarianten op de markt. Vraag ernaar in de delicates- senwinkel én naar recepten of kijk op www.president.fr of www.lactalis.com ■1

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2006 | | pagina 27