nodebeaufolifestyle
s
bad
MURRE-MOENS
Interesse
stoomoven groeit
I
I
I
I
I
I
s
I
I
I
dé Weekkrant
De Faam
AFWERKSYSTEMEN
De culinaire
opkomst van f
de geitenkaas
1
Woensdag 10 mei 2006 - Pagina 27
m
VLISSINGEN: Marie Curieweg 9-13 (A58, afrit 40) T: 0118 - 69 00 00,
www.murremoens.nl Voor meer informatie verwijzen wij u graag
naar onze website: www.logus.nl
Murre-Moens is onderdeel van
LOGUS bouw- en afbouwmaterialen:
bouwmaterialen, badkamers, tegels
en natuursteen, verwarming, keukens,
interieurabouw.
TUIN HUISDIER PLANT
VAKDISCOUNT
GOES van Doomestraat 2a telefoon (0113) 21 51 65
MIDDELBURG Kleverskerkseweg 57 telefoon (0116) 61 37 59
OUD-SEIJERLANP Julianastraat 56 telefoon (0166) 61 22 59
N1EUWE-T0NGË Lange weg 16 telefoon (0T67) 6514 69
TERNEUZEN Guido Gezellestraat 27 telefoon (0115) 61 79 11
Jumper (older- en/of intemetoonbiedingen
zijn niel geldig bij Aanland
Behoud van vita
mines, vetvrij en
minder zout. Ne
derlanders kiezen
steeds vaker voor
een gezonde
maaltijd. Jongeren
tot 20 jaar en seni
oren boven de 50
jaar eten bijna da
gelijks verse
groenten. Van de
leeftijdsgroep
daartussen eet
slechts 1 op de 5 mensen elke dagvers.
We koken het liefst op de kookplaat (gas/elek-
ü'isch/inductie) maar de interesse voor de
stoomoven groeit sterk al weten Nederlanders
nog niet precies wat het is (88%). Dat blijkt uit
een landelijk onderzoek onder ruim 500 Ne
derlanders, uitgevoerd door PanelWizard voor
de VLEHAN, Vereniging Leveranciers Huis
houdelijke Apparaten in Nederland. Vooral
senioren blijken bewust gezonde eters, zij eten
het vaakst verse groenten.
Tussen de 20 en 30 jaar neemt dat besef dra
matisch af. Slechts 1 op de 5 mensen eet elke
dag verse groenten.
Dertigers en zij die fulltime werken slikken het
meeste vitaminepillen en veertigers kiezen
weer vaker voor verse groenten (40% mini
maal 5 keer per week). In de weekenden zon
digen we met snacks en fastfood.
Buitenlandse kazen win- f
nen nog steeds aan pop-
ulariteit. Of het nu Brie is fc' jj
of Camembert. Feta. Mo- Éfej
zarella of Parmesan, erl
komen meer en meer ge- m
rechten met een van deze IS
ingrediënten op de Neder- 'M
lands borden. Vooral in w
restaurants. Ook de Franse
geitenkaas beleeft een door
braak. Salade met gelten- «L
kaas of geitenkaas met honing
is op menig kaart te vinden. De
reeds van de Brie en Camembert
bekende fabrikant President brengt
inmiddels 6 geitvarianten op de
markt. Vraag ernaar in de delicates-
senwinkel én naar recepten of kijk op
www.president.fr of www.lactalis.com
■1