Enteny Music Import verhuisd Café Nationaal nu ook in Vlissingen Pizzeria Milano viert vijfentwintig jarig jubileum Lichaamsverzorging van top tot teen Knipdiploma bij De Kapper in Middelburg Aan het Groentje 11 in Domburg kan men al 25 jaar terecht voor uitstekende pizza's en pasta's maar ook voor diverse vis- en vleesspe cialiteiten is men er aan het juiste adres. Groot vader Sala begon in 1960 met een klein cafeta ria op de plaats waar nu Ristorante Pizzeria Mi lano gevestigd is. Woensdag 9 mei 2001 FAAM/VLISSINGER 22 Lange Delft in Chinese sferen Zaterdag 12 mei is de Lange Delft in Middelburg in Oosterse sferen door de aanwezigheid van een 'Chinees gezelschap'. Op deze zaterdag voorafgaand aan Moederdag zetten zij winkelen de moeders extra in het zonnetje. In hun riksja hebben zij voor alle moeders een presentje en strelen zij de neuzen van de da mes met geurtjes uit de welvoorziene parfumerieën van LaBan, Douglas en Traa. Ook voor de kleinsten die in gezelschap van vader en moeder de Lange Delft bezoeken heeft de Riksja wat bijzonders in petto. door Inge Adriaansen Na ruim drieënhalf jaar heeft Anthony van den Berg het pandje aan de Walstraat-Zuid in Vlissingen verruild voor de voormalige kou senwinkel aan de Walstraat 96. Enteny Music Import is nu een ruime zaak op een A-locatie, waar elke muziekliefhebber zijn favoriete genre vindt. Tijdens koninginnedag, kan het feestelij ker, werden de deuren geopend. Anthony van den Berg is erg tevreden met zijn nieuwe on derkomen. Hoewel het hem toch wel een beetje aan het hart ging greep hij de moge lijkheid om te verhuizen van harte aan. „De vorige zaak werd eigenlijk te klein", ver telt Van den Berg. „Het kan toortje paste niet meer bij de omvang van de platenmaat schappij die ik naast de win kel ook heb en de winkel ruimte puilde zo langzamer- Naar de kapper gaan is niet voor ieder kind een feest. Als je pech hebt moet je lang wachten, je moet heel stil zitten en al dat ge friemel aan je hoofd is eigenlijk ook maar niks. Bij 'De Kapper' in Middelburg wordt geknipt worden echter steeds leuker. Was er al voor ieder kind iets lekkers, een gezelli ge speelhoek en een auto waarin kinderen geknipt worden, sinds kort is er ook het Knipdiploma. Een heus certificaat voor kinderen die voor het eerst een bezoek aan De Kapper brengen. Op deze manier wil eigenaresse M. van der Bijl haar zaak ook voor kids helemaal geknipt maken. Kinderen die al eerder bij De Kapper zijn geweest, maar wel graag het knipdiploma wil ver dienen kunnen daar gewoon om vragen. Want ook de al wat meer ervaren kids verdienen het diploma. De Kapper, Korte Geere 20 Middelburg. hand uit. Daar komt bij dat het achterste gedeelte van de Walstraat nu niet echt een aantrekkelijke plek meer is en op korte termijn ziet het er niet naar uit dat daar verbete ring in komt. Dat is heel jam mer, want we hebben er als winkeliersvereniging heel veel energie in gestoken om tot verbeteringen te komen. Maar helaas is dit een kwes tie van lange adem en heel veel geld." Met het vertrek van de Vlissingse kousenwin kel ontstond er voor Van den Berg dus een buitenkansje om in zich op een A-locatie te vestigen. Graffitispuiter Mar- tijn Prins zorgde voor een schitterend eigentijds interi eur. „We willen graag meer zijn dan alleen maar een pla tenzaak", legt Van den Berg uit. „Het interieur en de sfeer in de zaak zijn heel belangrijk en ligt direct in het verlengde van onze manier van verkoop en service. Mensen moeten zich hier op hun gemak voe len. Als je uitgaat is de entou rage ook heel belangrijk en muziek kopen heeft ook alles te maken met gevoel. We hebben gezocht naar een vro lijke herkenbare omgeving waar diverse stijlen met el kaar verenigd worden." Draaitafels De luxe bioscoopstoelen uit het inmiddels verdwenen Al- hambratheater zorgen zeker voor een relaxte manier van winkelen. Onder het genot van een kopje koffie lekker onderuitzakken met je favo riete muziek uit de koptele foon geeft deze platenzaak beslist iets extra's. De Metal- fans worden bij Enteny hele maal in de watten gelegd, zij hebben hun eigen hoekje waar ze ongestoord (en vrij wel ongezien) van het stevi gere werk kunnen genieten. Ook hier heeft Prins voor een helemaal bij de stijl passende omgeving gezorgd. „Ik zou overigens voor ieder genre wel zo'n hoekje willen", lacht Van den Berg. „Maar helaas, zo groot is het pand nu ook weer niet." Uiteraard ont breekt ook in de nieuwe zaak het vinyl niet, iets waarmee Van den Berg zich nadrukke lijk onderscheidt van andere platenzaken. „Op zaterdag is het hier een soort ontmoe tingscentrum voor DJ's. Uit heel Zeeland komen ze hier naar toe om platen te kopen, te experimenteren op de draaitafel of gewoon om el kaar te ontmoeten. Dat is hartstikke leuk. Speciaal voor deze doelgroep heb ik ook een assortiment platenkoffers en tassen en vier soorten draaitafels." Enteny Music Import, de naam zegt het al, beperkt zich niet tot de gang bare en makkelijk verkrijgba re muziek. Het is er natuurlijk wel, maar daarnaast is er ook een ruim aanbod minder re gulier werk. En wat er niet is daar gaat Van den Berg ge woon naar op zoek en dat wordt zonder extra kosten geïmporteerd „Wat je elders op muziekgebied niet kan vinden, zoeken wij voor de klant op. Ons zoeksysteem is wereldwijd en daarbij maakt het niet uit of het om een plaat van Frans Bauer gaat, oud werk van Lennon of The Stones of danceclassics. Ons motto is: als je bij Enteny ge weest bent moet je kunnen stoppen met zoeken." Anthony van den Berg in de luisterhoek, foto: Frank Husslage Jeanette en Vincent Sala: Pizzeria Milano haalt op het gemak nog wel vijfentwintig jaar." foto: Frank Husslage. „En daar kon men prima te recht voor een Hollandse snacks, frietjes en ijs..." vertelt mevrouw Jeanette Sala, schoondochter van de stichter van de Sala-dynastie in het Domburgse. „Op 7 mei 1976 namen mijn man Giovanni en ik de zaak over van mijn schoonvader. Toen hebben we de overstap van 'cafetaria' naar Pizzeria gemaakt. Wij wa ren daarmee de eersten in Zeeland. Vijfentwintig jaar ge leden was het eten-van-over- de-grens nog niet zo ingebur gerd als nu. In het begin had den we veel Duitse gasten, die waren daarmee al wat meer bekend." Het eerste jaar ston den er op de menukaart zes pizza's, een paar pasta's en nog steeds de schnitzel. Wie de kaart heden ten dage be kijkt ziet dat er vele Italiaanse specialiteiten op prijken: naast de standaard Italiaanse scho tels ook bijzondere wijnen en visgerechten. Van een simpele kaart is hij uitgegroeid tot een compleet boekwerk, waarvan de inhoud steeds weer aange past wordt aan de wensen van de klant en de eisen van de tijd. Vandaag de dag wordt in de keuken de scepter gezwaaid door Vincent Sala, de klein zoon. Na in Koksijde de koks opleiding gevolgd te hebben en enige jaren in het buiten land gekookt te hebben is hij weer teruggekeerd op het nest. Dat hij een prima bezet ting in de keuken heeft blijkt uit de eerste prijs die pizza bakker Allessandro bij de eer ste Zeeuwse pizzabakwed- strijd gewonnen heeft. Zijn pizza's waren goed voor de eerste prijs. Waar Vincent de scepter zwaait in de keuken doet moeder Jeanette de ad ministratie en maakt vader Giovanni nog dagelijks Itali aans schepijs, dat 'aan het raam' verkocht wordt. Voor het familiebedrijf ziet zoon Vincent een goede toekomst weggelegd: „Op deze manier komt er nog wel vijfentwintig jaar bij. Uiteraard blijven we de kaart veranderen. In dit pand kunnen we niet veel ver der meer uitbreiden. Met een goed product als het onze kunnen we misschien ooit nog op een andere locatie een tweede zaak openen", pro beert Vincent een blik in de toekomst te werpen. Pizzeria Milano is zeven dagen per week geopend en tot 12 mei zijn er voor de gasten leu ke attenties in verband met het 25-jarig bestaan van de pizzeria. Bij binnenkomst krij gen alle gasten een glas asti- spumante aangeboden van het huis, op de rekening wordt 10 korting gegeven en bij het vertrek is er voor de kleine bezoekers ook nog een leuk presentje. Café Nationaal is neergestreken aan het Vlissingse Bellamypark. Be halve in Goes en Middelburg kunnen mensen die op zoek zijn naar een gezellig café nu ook terecht in de Scheldestad. Vanaf 11 uur 's och tends biedt het sfeervolle café-terras gastvrijheid. In het weekend is café Nationaal ook nachtcafé en is de bovenetage 'the place to be'. dans voordeel zangstem Italiaanse deegwaar opstootje onnozel I 3 oude Franse munt soort auto 7 extreem T koppelriem Russische heerser 2 zangstem hoofd deksel serum deel van een eflect l T sierplant gelijkmatig knol doelpunt gniffelen l bevel leervak op school vogel deelve. dynamo 1 snijv/ond 4 i voeg vreemde munt dochter v Cadmus T Engels bier P- alom indien l 8 rivier in Italië nobel wiskundig getal T een zekere 6 l zuilengang - 5 D www.puzzelland.com 1 2 3 4 5 6 7 8 Stuur uw oplossing vóór woensdag 16 mei naar de redactie van de Faam/Vlissinger, Postbus 18, 4380 AA in Vlissingen. Uit de goede inzendingen wordt een winnaar getrokken. Die krijgt twee vrijkaarten voor een film in Cine City. De prijswin naar wordt in de FaamA/lissinger van woensdag 23 mei bekend gemaakt. De oplossing van de puzzel uit de Faam/Vlissinger van woensdag 25 april luidt: 'Margarine'. De vrijkaarten van Cine City gaan naar J. Cornelisse uit Nieuw en St. Joosland. Bedrijfsleider Bas Raus voor Café Nationaal Vlissingen. foto: Frank Husslage Aan de Goese Markt is Café Nationaal al tientallen jaren een begrip. Aan de Middel burgse Markt draait het gelijk namige etablissement van de gebroeders Verhoef al weer twee jaar. In het pand van de voormalige Flying Dutchman wordt de succesformule nu verder uitgebouwd. „Bij ons is iedereen welkom", vertelt be drijfsleider Bas Raus. „Van jong tot oud kan iedereen hier terecht voor een gezellig avondje stappen. We draaien allerlei soorten muziek, van Nederlandstalig tot Dance. In Café Nationaal kan altijd en overal gedanst worden. Het personeel maakt er een feest van en betrekt de gasten daar bij." De gezellige sfeer die het café uitstraalt is een afspiege ling van de sfeer die er onder het personeel heerst: „Men sen willen graag in dit café werken. Er lopen hier niet al leen studenten rond, die wat willen bijverdienen. Er is bij voorbeeld ook iemand die een reguliere baan heeft als tim merman en die in de avondu ren bij ons, voor zijn plezier, achter de bar staat. Rocktour Overdag kunnen klanten in het café terecht voor een kop je koffie, een biertje of wat sterkers. Vanaf het gemoede lijke terras hebben ze uitzicht op het ruime Bellamypark en met minder weer is het ook binnen aangenaam toeven. Donderdag, vrijdag en zater dag van 22 tot 5 uur is ook de bovenverdieping van Natio naal geopend. Deze nacht café-ruimte ruimte wordt ge domineerd door een grote bar en is qua aankleding gericht op een feestelijke avond. Café nationaal is het hele jaar door geopend en heeft ook bijzon dere toekomstplannen. Nu er een 'Zeeuwse keten' is die zo wel in Goes, Middelburg als Vlissingen vestigingen heeft is er ook de gelegenheid om een oude droom van Tony Hollen- berg van Nationaal Goes in vervulling te laten gaan: Langs de drie café's kan er nu een rocktour gehouden wor den waarbij rockbands roule rend in de verschillende zaken optreden. Dat belooft wat. Je zou het niet direct verwachten, maar bo ven de cadeauwinkel aan de Domburgse Weststraat 1 draait alles om schoonheid en ver zorging. Hier bevindt zich namelijk het domein van Lydia Bliek, schoonheidsspecialiste en voetverzorgster. Rond moederdag draait de verwenbranche op volle toeren en ook Lydia Bliek bedacht rond deze verwenperiode bij uit stek een aantrekkelijke actie. Wie in de maand mei een gezichtsbehandeling boekt krijgt een exclusieve handpakking cadeau. Lydia Bliek haalde nog maar vorig jaar haar diploma's schoonheidspecialiste en voetverzorging. In datzelfde jaar begon ze ook gelijk al haar eigen schoonheidssalon 'Body Care'. Ik kon de be staande zaak overnemen", vertelt Lydia enthousiast. „Al vijftien jaar was dit voor velen een vertrouwd adres, dus dat zat wel goed. Na mijn Stivas- opleiding heb ik nog diverse workshops en cursussen in binnen- en buitenland ge volgd om ook de fijne kneep jes van het vak helemaal on der de knie te krijgen". Om goede en blijvende resultaten te boeken moet een behande ling precies afgestemd zijn op de huid van de klant. Lydia hanteert dan ook diverse pro gramma's. „Dag in dag uit heeft onze huid te maken met sterk uit eenlopende stofwisselings processen van binnenuit en van buitenaf", weet Lydia. „Dan moet je denken aan pro cessen waarbij zuurstof en vocht een grote rol spelen, hormonale activiteiten, stress, zonlicht, droge lucht en che mische producten. Iedere huid heeft dus een eigen verzor ging nodig. In de salon werk ik met de producten van Biodroga. Het belangrijkste kenmerk van dit merk is dat met behulp van biologisch actieve stoffen de activering van de levensener gie en verbetering van de stof wisseling van de huidcellen bereikt wordt. Biodroga heeft zes verschillende biologische schoonheidssystemen ontwik keld die geschikt zijn voor de aanpak van specifieke proble men. Zo is er voor de jeugd bijvoor beeld Skin Puran en voor de behandeling van een vochtar- me huid de Moisturizing For mula." Wie bij Lydia voor het eerst komt wordt dus eerst grondig geanalyseerd. Op ba sis van deze analyse wordt be paald welk systeem het best bij de huid past. De duur van een volledige gezichtsbehan deling is anderhalf uur en be staat uit een oppervlaktereini ging, een dieptereiniging (peeling, stomen en verwijde ren van onzuiverheden), een massage, voedingsmasker en als afsluiting een dagverzor ging met indien gewenst een lichte make-up. Maar niet al leen het gezicht wordt ver fraaid en verwend bij Lydia, ook harsen en epileren beho ren tot de mogelijkheden. Ook in de visagie is de jonge schoonheidsdeskundige thuis: dag- avond of bruidsmake-up kent voor haar geen enkel ge heim. „Ik lever schoonheids verzorging van top tot teen", lacht Lydia. En dat is waar want als gediplomeerd voet verzorgster neemt zij ook de tenen en voeten graag onder handen. De zonnestudio zorgt voor een mooi bruin tintje, want helaas, Domburg mag dan aan het strand liggen, het blijft Nederland. -•j Moeders worden in de maand mei extra verwend bij Body Care. foto: Frank Husslage Geurige gistdeeg pizza In de jaren zeventig ontdekten we als toerist massaal de Itali aanse pizza. Een bodem van heerlijk ruikend gistdeeg be legd met tomatensaus en groente, vlees, vis of kaas. Niet veel later lag de eerste diepvriespizza in de Neder landse supermarkt. Vanwege het moeilijk te verwerken gist deeg werd voor de bodem een variant op brooddeeg ge bruikt. Tegenwoordig eet de gemiddelde Nederlander 3 diepvriespizza's per jaar. Dit aantal zal ongetwijfeld snel groeien nu Dr. Oetker er in ge slaagd is om een pizza te ma ken op basis van het originele Eerste diepvriespizza van gistdeeg. Vers gistdeeg wordt origineel gistdeeg. belegd met verse ingrediën ten en ongebakken supersnel ingevroren. Hierdoor wordt vers gecombineerd met een lange houdbaarheid. Leg je de 'The Ovenfresh' pizza thuis in de oven dan vult de geur van vers rij zend gistdeeg de keuken. Ruim tien minuten later serveer je een Italiaanse pizza zoals die bedoeld is met een origineel krokante bodem. The Ovenfresh pizza's zijn er in drie varianten; Peppero- ni-Salami, Champignon en Speciale. Het Chinees Gezelschap is zaterdag in de lange Delft. foto:Dick Verschiere.

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2001 | | pagina 22