ƒ47, Q Landlust 50 adverteren in faam/vlissinger de hoogste respons in uw streek 16 FAAM/VLISSINGER Woensdag 17 november 1999 'De Meerkoet' Grandioze kerstbrunch (1 1.30 tot 14.00 uur) KERSTMENU 1999 'n Sfeervol decor voor gezellige feestdagen Sint Nicolaas Brunch a f 39,50 p.p. Kerstbrunch a f 49,50 p.p. Vijfgangendiner a f75,00 p.p. Kerstbuffet a f 60,00 p.p. Oud-en-Nieuwbuffet a f 110,00 p.p. Nieuwjaarsbrunch a f 39,50 p.p. Hotel ZUIDERDUIN 12.00 14.00 uur 18.00 - 20.00 uur PROEFNOTITIES <mn/^ Restaurant de Gevangentoren 43100 HEDEN GESLOTEN BRITANNIA WORDT VERBOUWD MAAR BLIJFT VERTROUWD. MENU Restaurant Paviljoen Direct aan het water gelegen Een heerlijk soepje vooraf Volop keuze aan koude schotels Daarna een keur aan warme gerechten En na de adempauze volgt een uitgebreid overheerlijk dessertbuffet i Wilt u kans maken om deze luxe kerstbrunch IjJ bij te wonen reserveer dan tijdig. Prijs: 45,- volwassenen 22,50 kinderen tot 12 jaar U kunt alléén voor 2e kerstdag reserveren, le kerstdag zijn wij gesloten. Tel. 0113-586035. Schelphoekweg 3 Wolphaartsdijk Tel. 0113-586035 Ardennerham en Parmaham met verse Vruchten of Een duo van gerookte Zalm en gemarineerde Zalm of Slakken in Knoflooksaus met kaas gegratineerd Fazantenbouillon met reepjes Prei of Tomaten-Groentesoep Franse Uiensoep Gepocheerde of Gebakken Zalm met Tuinkruidensaus Gebakken Slibtong met Remouladesaus of Assortiment Vis met witte Wijnsaus en Muskaatdruiven of Gebakken Varkenshaas met Stroganoffsaus of Mixed Grill met Kruidenboter of Biefstuk van de haas met een saus van Bosspaddestoelen Kerstdessert Koffie f75,- Tijdens de feestdagen serveren wij u de volgende diners, brunches en buffetten: op 5 december vanaf 12.00 uur met een bezoek van Sint en Piet op le en 2c Kerstdag van 12.00 - 14.30 uur op le Kerstdag vanaf 19.00 uur, met live-pianomuziek op 2e Kerstdag om 18.30 uur inclusief live muziek, champagne en vuurwerk op Oudejaarsavond om 20.30 uur op Nieuwjaarsdag van 13.00 - 15.00 uur Ook in 2000 iedere zondag onze Family Brunch a f39,50 p.p. Voor informatie en reservering: telefoon (0118) 561810, fax 562261. De Bucksweg 2, 4361 SM Westkapelle Restaurant/Partycentrum 1e en 2e Kerstdag van: Landlustweg 1 4455 TK Nieuwdorp Tel. 0113 612589 Fax 0113 612726 Email: info@Landlust.nl internetwww.landlust.nl fractie banaan zonder dat dit storend is Vrij ruime structuur, stevig met voldoende materie. Smaakvolle finale Geschikte, jonge Beaujolais. Goede prijs- kwaliteitverhouding. Houdbaar tot en met volgend jaar. Serveren op 14 graden Celcius. &oeneo( Boulevard de Ruyter la tel. 0118-417076 Jw lie R A N O H cru Boulevard Bankert 266 tel. 0118-410502 SALADE VAN IN THEE GEROOKTE EENDEBORSTFILET EN TRUFFELAARDAPPEL MET HÖNlNGVIN AIGRETTE CAFÉ-RESTAURANT Boulevard Bankert 58 tel. 0118-417350 Boulevard Evertsen 244 tel. 0118-413255 "De Bourgondiër" reiioiifoirt v Boulevard Bankert 280 tel. 0118-413891 CEROOKTE WILDZWIJNHAM BEGELEID DOOR EEN FRISSE SALADE EN CECONFUTE SJALOTJES OMRINGD DOOR EEN DRESSING i| VAN ACETO BALSAMICO Boulevard Evertsen 2 tel. 0118-441441 BdüléVard Bankert 132 tel. 0118-412500 UIENSOEP SALADE MET GEITENKAASJE EN BACON SPEK IN HONINGMOSTERD s GEVOGELTERAGOÜT IN BLADERDEEG EN BEAUJOLAISSAUS GEROOKTE EENDENBORST MET CRANBERRIESAUS .WILDZWIJNHAASJE GEVULD MET CANTHARELLEN IN EEN JASJE VAN GEKRUID FILODEEC EN EEN ZACHTE SHERRYSAUS GEBAKKEN POON MET GARNITUUR HAZENPEPER HERTEBIEFSTUKJE GESERVEERD OP GEBAKKEN WITLOF EN EEN SAUS VAN ZWARTE TRÖFfEL VANILLEIJS MET SINAASAPPEL SABAYON COCOSIJS MET CHOCOLADESAUS PEPERKOEKPARFAIT MET CEKRUIDE SINAASAPPELSAUS HUISGEMAAKTE NOUGATINE PARFAIT GESERVEERD MET BOE REN ADVOCAAT VANILLE- EN KANEELIJS MET ADVOCAAT EN CHOCOLADESAUS TEVENS LATEN WIJ U WETEN DAT WIJ ZIJN GESLOTEN VAN ^YY 6 DECEMBER tTOT 3 JANUARI ZOOG KOFFIE OF THEE TOT ZIENS IN 2000 .«•'«.■Ml» Windkracht acht. Schuimkoppen op het water, dat opspat tegen de kademuur. In de verte de schepen, het gure weer trotserend. Er zijn niet veel plaatsen in Nederland die met recht kunnen beweren dat ze nog mooier worden bij guur najaarsweer. De boulevards in Vlissingen krijgen deze herfst een extra dimensie. Vooral in de restaurants met een panorama van onbeheerst aanrollende golven is het goed vertoeven. Het spreekt voor zich dat de chef in de keuken de menu kaart flink heeft aangepast. Herfst en winter vragen nu eenmaal andere aandacht dan tie afgelopen uitstekende zomer. Inwendig moet immers op een andere wijze orde op zaken worden gesteld. De vrieskou móet bevochten worden. En op de Vlissingse boulevards kan dat. In stijl. Boulevard Vlissingen Culinair is een samenwerkingsver band van restaurants, gelegen aan de boulevards in Vlis singen. De meewerkende bedrijven zijn Solskin, De Leugenaar, Grand Hotel Arion, De Bourgondi ër, La Plage, De Groene Dolfijn en Hotel Brittannia. De restaurants maken deel uit van de VVVB, of voluit: Vereniging Vrienden van de Vlissingse Boulevards. Maandelijks komt de VVVB met informatie over een culinair thema, passend bijdè üjd van het jaar. We noemen mosselen, oesters, Beaujplais Pimeur en Kerstmis. Stónd oktober in het teken van wild, novem ber is natuurlijk de maand van de Beaulojais Primeur. De Beaulojais Primeur is een jaarlijkse terugkerend wijnfes tijn met een lange traditie. Het Beaujolais-gebied heeft een eeuwenoude reputatie voor zijn lekkere fruitige wijnen. Op de granieten bodem van dit heuvelachtige gebied geeft de Gatiay wijnstok de beste resultaten. Wijnen met veel smaak en geur. die zich al op jonge leeftijd goed presenteren, met als beste: De Primeur. "f f Na de pluk worden de druiven in hele trossen in afgeslo ten kuipen gestöHfpoor gebrek aan zuurstof ontstaat een gisting in de cel, de zogenaamde O maceration carboniqueG. Nadat op deze wijze enkele procenten alcohol zijn ge vormd, kan de most op normale wijze verder vergisten. Op deze manier ontstaat een wijn met een aantrekkelijke paarse kleur, met de krachtige geur en smaak van jong rood fruit, maar met heel weinig tannines en bittere stof fen. Daardoor is de Beaujolais Primeur zo extreem jong drink baar. Een waar feest: geen grote èomlexe wijn, maar een heerlijke voorproef op de nieuwe oogst, die elders nog in de kelders wacht tot minstens het volgende jaar alvorens gebotteld te worden. Krachtig kersrood. Vrij hecht, iets mat, transparant. Kenmerkend verse druiven, iets vegetaal (bladgroen, mint). Bescheiden inweekaroma's met een

Krantenbank Zeeland

de Faam | 1999 | | pagina 16