ƒ47,
Q
Landlust
50
adverteren in faam/vlissinger de hoogste respons in uw streek
16
FAAM/VLISSINGER
Woensdag 17 november 1999
'De Meerkoet'
Grandioze kerstbrunch
(1 1.30 tot 14.00 uur)
KERSTMENU 1999
'n Sfeervol decor voor
gezellige feestdagen
Sint Nicolaas Brunch a f 39,50 p.p.
Kerstbrunch a f 49,50 p.p.
Vijfgangendiner a f75,00 p.p.
Kerstbuffet a f 60,00 p.p.
Oud-en-Nieuwbuffet a f 110,00 p.p.
Nieuwjaarsbrunch a f 39,50 p.p.
Hotel ZUIDERDUIN
12.00 14.00 uur
18.00 - 20.00 uur
PROEFNOTITIES
<mn/^
Restaurant
de Gevangentoren
43100
HEDEN GESLOTEN
BRITANNIA
WORDT
VERBOUWD
MAAR BLIJFT
VERTROUWD.
MENU
Restaurant Paviljoen
Direct aan het water gelegen
Een heerlijk soepje vooraf
Volop keuze aan koude schotels
Daarna een keur aan warme gerechten
En na de adempauze volgt een uitgebreid
overheerlijk dessertbuffet
i Wilt u kans maken om deze luxe kerstbrunch
IjJ bij te wonen reserveer dan tijdig.
Prijs: 45,- volwassenen
22,50 kinderen tot 12 jaar
U kunt alléén voor 2e kerstdag reserveren,
le kerstdag zijn wij gesloten. Tel. 0113-586035.
Schelphoekweg 3
Wolphaartsdijk
Tel. 0113-586035
Ardennerham en Parmaham met verse Vruchten
of
Een duo van gerookte Zalm en gemarineerde Zalm
of
Slakken in Knoflooksaus met kaas gegratineerd
Fazantenbouillon met reepjes Prei
of
Tomaten-Groentesoep
Franse Uiensoep
Gepocheerde of Gebakken Zalm met Tuinkruidensaus
Gebakken Slibtong met Remouladesaus
of
Assortiment Vis met witte Wijnsaus en Muskaatdruiven
of
Gebakken Varkenshaas met Stroganoffsaus
of
Mixed Grill met Kruidenboter
of
Biefstuk van de haas met een saus van Bosspaddestoelen
Kerstdessert
Koffie
f75,-
Tijdens de feestdagen serveren wij u de
volgende diners, brunches en buffetten:
op 5 december vanaf 12.00 uur
met een bezoek van Sint en Piet
op le en 2c Kerstdag van 12.00 - 14.30 uur
op le Kerstdag vanaf 19.00 uur, met live-pianomuziek
op 2e Kerstdag om 18.30 uur
inclusief live muziek, champagne en vuurwerk
op Oudejaarsavond om 20.30 uur
op Nieuwjaarsdag van 13.00 - 15.00 uur
Ook in 2000 iedere zondag onze Family Brunch a f39,50 p.p.
Voor informatie en reservering:
telefoon (0118) 561810, fax 562261.
De Bucksweg 2, 4361 SM Westkapelle
Restaurant/Partycentrum
1e en 2e Kerstdag
van:
Landlustweg 1
4455 TK Nieuwdorp
Tel. 0113 612589
Fax 0113 612726
Email: info@Landlust.nl
internetwww.landlust.nl
fractie banaan zonder
dat dit storend is
Vrij ruime structuur,
stevig met
voldoende materie.
Smaakvolle finale
Geschikte,
jonge Beaujolais.
Goede prijs-
kwaliteitverhouding.
Houdbaar tot en met
volgend jaar. Serveren
op 14 graden Celcius.
&oeneo(
Boulevard de Ruyter la
tel. 0118-417076
Jw lie R A N O H cru
Boulevard Bankert 266
tel. 0118-410502
SALADE VAN IN THEE
GEROOKTE EENDEBORSTFILET
EN TRUFFELAARDAPPEL MET
HÖNlNGVIN AIGRETTE
CAFÉ-RESTAURANT
Boulevard Bankert 58
tel. 0118-417350
Boulevard Evertsen 244
tel. 0118-413255
"De Bourgondiër"
reiioiifoirt v
Boulevard Bankert 280
tel. 0118-413891
CEROOKTE WILDZWIJNHAM
BEGELEID DOOR EEN
FRISSE SALADE EN CECONFUTE
SJALOTJES OMRINGD
DOOR EEN DRESSING i|
VAN ACETO BALSAMICO
Boulevard Evertsen 2
tel. 0118-441441
BdüléVard Bankert 132
tel. 0118-412500
UIENSOEP
SALADE MET
GEITENKAASJE
EN BACON SPEK
IN HONINGMOSTERD
s
GEVOGELTERAGOÜT
IN BLADERDEEG
EN BEAUJOLAISSAUS
GEROOKTE EENDENBORST
MET CRANBERRIESAUS
.WILDZWIJNHAASJE GEVULD
MET CANTHARELLEN
IN EEN JASJE VAN
GEKRUID FILODEEC EN EEN
ZACHTE SHERRYSAUS
GEBAKKEN POON
MET GARNITUUR
HAZENPEPER
HERTEBIEFSTUKJE GESERVEERD
OP GEBAKKEN WITLOF EN EEN
SAUS VAN ZWARTE TRÖFfEL
VANILLEIJS MET
SINAASAPPEL SABAYON
COCOSIJS MET
CHOCOLADESAUS
PEPERKOEKPARFAIT MET
CEKRUIDE SINAASAPPELSAUS
HUISGEMAAKTE NOUGATINE
PARFAIT GESERVEERD MET
BOE REN ADVOCAAT
VANILLE- EN KANEELIJS
MET ADVOCAAT
EN CHOCOLADESAUS
TEVENS LATEN WIJ U WETEN
DAT WIJ ZIJN GESLOTEN VAN
^YY 6 DECEMBER
tTOT 3 JANUARI ZOOG
KOFFIE OF THEE
TOT ZIENS IN 2000
.«•'«.■Ml»
Windkracht acht. Schuimkoppen op het water, dat opspat
tegen de kademuur. In de verte de schepen, het gure weer
trotserend. Er zijn niet veel plaatsen in Nederland die met
recht kunnen beweren dat ze nog mooier worden bij guur
najaarsweer. De boulevards in Vlissingen krijgen deze
herfst een extra dimensie. Vooral in de restaurants met een
panorama van onbeheerst aanrollende golven is het goed
vertoeven.
Het spreekt voor zich dat de chef in de keuken de menu
kaart flink heeft aangepast. Herfst en winter vragen nu
eenmaal andere aandacht dan tie afgelopen uitstekende
zomer. Inwendig moet immers op een andere wijze orde
op zaken worden gesteld. De vrieskou móet bevochten
worden. En op de Vlissingse boulevards kan dat. In stijl.
Boulevard Vlissingen Culinair is een samenwerkingsver
band van restaurants, gelegen aan de boulevards in Vlis
singen.
De meewerkende bedrijven zijn Solskin, De Leugenaar,
Grand Hotel Arion, De Bourgondi ër, La Plage, De Groene
Dolfijn en Hotel Brittannia. De restaurants maken deel uit
van de VVVB, of voluit: Vereniging Vrienden van de
Vlissingse Boulevards. Maandelijks komt de VVVB met
informatie over een culinair thema, passend bijdè üjd van
het jaar. We noemen mosselen, oesters, Beaujplais Pimeur
en Kerstmis. Stónd oktober in het teken van wild, novem
ber is natuurlijk de maand van de Beaulojais Primeur. De
Beaulojais Primeur is een jaarlijkse terugkerend wijnfes
tijn met een lange traditie.
Het Beaujolais-gebied heeft een eeuwenoude reputatie
voor zijn lekkere fruitige wijnen. Op de granieten bodem
van dit heuvelachtige gebied geeft de Gatiay wijnstok de
beste resultaten. Wijnen met veel smaak en geur. die zich
al op jonge leeftijd goed presenteren, met als beste: De
Primeur. "f f
Na de pluk worden de druiven in hele trossen in afgeslo
ten kuipen gestöHfpoor gebrek aan zuurstof ontstaat een
gisting in de cel, de zogenaamde O maceration carboniqueG.
Nadat op deze wijze enkele procenten alcohol zijn ge
vormd, kan de most op normale wijze verder vergisten.
Op deze manier ontstaat een wijn met een aantrekkelijke
paarse kleur, met de krachtige geur en smaak van jong
rood fruit, maar met heel weinig tannines en bittere stof
fen.
Daardoor is de Beaujolais Primeur zo extreem jong drink
baar. Een waar feest: geen grote èomlexe wijn, maar een
heerlijke voorproef op de nieuwe oogst, die elders nog in
de kelders wacht tot minstens het volgende jaar alvorens
gebotteld te worden.
Krachtig kersrood.
Vrij hecht, iets mat,
transparant.
Kenmerkend verse
druiven, iets vegetaal
(bladgroen, mint).
Bescheiden
inweekaroma's met een