breed UIT
fccpom cieaym tl
KOMEENSWILD
PROEVEN
BI) DE
if^TA3iOn
- a
mm
RESTAURATEURS
OP DE
BOULEVARD
UIT BIJ PICCARD
LIVE MUSIC!
ARD
REU MA PATIËNTEN
Take Off
't STREEFKERKSE HUIS
"De Meerkoet"
37,50
iXjJ
ju^t
Luchthavenrestaurant
Maandmenu oktober
Be Burgh,
tmerpen
WEEKMENU
14 oktober t/m 20 oktober 1999
ZONDAGS GESLOTEN
AFHAAL EN BEZORGSERVICE
Chinees-Indisch
specialiteiten restaurant
2e ZAAL
GEOPEND!!
Uitstekend geschikt voor
feestjes en recepties.
Lopend buffet
is mogelijk
Tel. en Fax 0118-413025
FRANS
BUFFET
BARBECUE
BUFFET
SERVICE
mosselen
Restaurant
de Gevangentoren
'MENU
16
FAAM/VLISSINGER
Woensdag 13 oktober 1999
Dineren op hoog niveau.
Een schitterende plek op de top van de duinen, waar u
in alle rust kunt genieten van de creaties uit onze keuken.
We bieden u de mogelijkheid uw eigen drie-gangen menu
samen te stellen voor slechts f 49,50
Vanaf 1 november dinsdag en woensdag gesloten
Duinweg 48, 4374 EG Zoutelande, tel. 0118-561521
'n beetje huur
voor 'n verre buur
giro: 236700
HomcPlan
80 huizen voor moeders in Mexico.
Meer informatie? Bel 076-573 67 36
Restaurant, Paviljoen
Direcl aan hel waler gelegen. Maandag en dinsdag gesloten
Overige dagen keuken open van 1 1.00 lol 21.00 uur.
Maandmenu oktober
Zalmsalade
of
Gebakken Kippenvleugeltjes
met Zoetzure Saus
Groentenbouillon met reepjes Prei
of
Aardappelsoep met Knoflookroom
Gebakken Wijting met remouladesaus
of
Gevulde Varkensfilet met een
saus van Champignons, Ui en Paprika
Wafel met warme Kersen en Slagroom
of
Stracciatella-ijs met Chocoladetruffels
Zaterdag 16 oktober vanaf 15.00 uur
gesloten i.v.m. besloten party.
Schelphoekweg 3
Wolphaartsdijk
Tel. 0113 - 586035
Escargots
of
Zalm op toast
Soep naar keuze
Vispotje
of
Herfstbiefstuk
geb. met div. bospaddestoelen
Flensjes met ijs
en grand-marnier
f35,00
Calandweg 4A
4341 RA Amemuiden
0113-613264
maandag gesloten
keuken geopend dinsdag-woensdag-donderdag
11.00-16.00 uur
vrijdag-zaterdag-zondag 11.00-20.00 uur
Restaurant
Urn gasturouuj: 3na leegte
Turfkaai 3, 4331 .IV Middelburg. Tel. 0118 - 624089
Macaroni met ham en kaas 15,50
Vegetarische schotel (quiche) 15,50
Gehaktschijf met per/ik en chutncv 15,"5
Elzasser zuurkool 15,"5
Spaanse rundervleesschotcl 16,25
Lamsvlees met groente 16.25
Gebakken mosselen met stokbrood en sla 21.50
Kalfskotelet met kruidenboter 24.50
Gerechten worden geserveerd met 2 soorten groenten,
gebakken aardappelen, puree of rijst.
SOEPEN VOORGERECHTEN
Soep van de week5,75
Vissoepƒ6,50
Meloen met ham8.50
TOETJE VAN DF, WEEK
Chocolademousse met slagroom6,50
Keuken dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur.
Wilt U zeker zijn van uw schotel, bel ons dan even.
- belegde broodjes van 12.00 tot 14.00 uur
- maaltijden tussen 17.30 en 18.30 uur
- andere tijden in overleg
Kleine Markt 13-15 - Vlissingen (centrum)
(informeer vrijblijvend)
Goes, Korte Kerkstraat 15
Tel. 0113-216108
Zierikzee, Poststraat 58
Tel. 0111-414100
HEERLIJKE JIERFSTAANBIEDINGEN
TURKO KAART 10,50
ROOMBOTER AMANDELSTAAE 7,50
VELUWS VOLKORENBROOD 1,99
6 KRENTENBOLLEN 1,99
HEEFT U ONZE BORSTPLAAT AL
GEPROEFD?
[twldlfl v+d-
Middelburg Stationsstraat 1-3 Tel. 0118-612340
Hel Gilde van de Betere Bankethakkers
Iedere
donderdag
van 17.00 tot
19.00 uur...
0 DRANKJES VOOR DE PRIJS VANn
..en wij zorgen voor02510 hapjes
ÏTAUAANSBUFFET
lncl. soep en ijs 25,-
Voor wie niet meer koken
wil verzorgen wij 'donders'
lekker eten. A.s. donderdag:
Iedere zaterdag
v.a. 19.00 uur
MOSSELEN 1 Iedere zondag
v.a. 18.00 uur
Prijs per pers.: 35,- en kinderen tot 10
jaar eten mee voor 17,50.
Op zaterdag- en zondagavond
hebben wij:
Gezelschappen v.a. 10 pers. zat. zon.
10% KORTING
OP DE TOTAALNOTA!
Badhuisstraat 178-Vlissingen
TEL.0I 18 - 413551
■Jf/r
iHTiliVIïIciilËiïTil^ b
.RASISGESPREKSTARIEF
eieivUCS unftjr-twit-ue L,
A ov<?/- leve vu ervef
Een initiatief van de Reumapatiëntenbond
WILDBEHEEROP DE
VLISSINGSE BOULEVARD
Professor Meertens merkte ooit op dat Vlissingen niet
een stad van dromer- is, maar eerder een stad van daden.
Vastgesteld moet worden dat daarmee evenwel niet ge
zegd kan worden dat Vlissingen geen stad van genieten is.
De boulevards zijn daar zeker een voorbeeld van.
De zeerand nodigt vast wei uit tot mijmeren, zeker van
achter een tafel vol culinaire hoogstandjes waarbij bij een
beker wijn van één der beste soorten als normaal moet
worden betracht. En is het onlangs niet bekend geworden
dat het liedje over Vlissingen aan de zee van Bief eigenlijk
als een hedendaags Zeeuws volkslied moet worden aange
merkt? Een hit! Net als de boulevard, waar dynamiek en
rust hand in hand gaan.
Boulevard Vlissingen Culinair is een samenwerkingsver
band van restaurants, gelegen aan de boulevards in Vlissin
gen.
De meewerkende bedrijven zijn Solskin, De Leugenaar,
Grand Hotel Arion, De Bourgondiër, La Plage, De Groene
Dolfijn en Hotel Brittannia. De restaurants maken deel uit
van deVWB, of voluit: Vereniging Vrienden van deVlissing-
se Boulevards. Maandelijks komt de VWB met informatie
over een culinair thema, passend bij de tijd van het jaar. We
noemen mosselen, oesters, Beaujolais Primeur en Kerst
mis.
Stond september in het teken van de après beach, oktober
is natuurlijk Wildmaand bij uitstek. Want Nederland is niet
alleen het dichtstbevolkte, maar ook het wildrijkste land
van Europa. Door de gunstige ligging kunnen de in
het wild levende dieren veel voedsel vinden op het boe
renland. En door de strenge jachtwetten wordt de fauna
door de jagers goed beheerd. Zo vertienvoudigde het aan
tal reeën in de laatste veertig jaar, terwijl het aantal over
winterende ganzen in tien jaar is gestegen van honderddui
zend tot bijna een miljoen. De consumptie van wild is de
laatste jaren enorm toegenomen. Werd in 1994 bijna vijf
miljoen kilogram ingevoerd, twee jaar later was dat al acht
miljoen kilo.
Dat de wildconsumptie zo toeneemt, is op zich niet ver
wonderlijk. Wild is namelijk het meest pure scharrelvlees
dat er in het land te koop is. De dieren hebben het hele
jaar vrij in de natuur kunnen rondlopen, waarbij ze zich te
goed hebben gedaan aan de lekkerste kruiden van de bes
te weiden, moerassen, bossen en polders. En dat proef je,
ook op deVlissingse Boulevards.
•frfrérb
otei*Britan
Boulevard Evertsen 244
tel 0118-413255
EEN SALADE VAN ZWEZERIK
EN SPEKJES AFGEBLUST MET
ACETO BALSAMiCO
KALFSOESTER MET
KASTANJE CHAMPIGNONS
EN COGNAC ROOMSAUS
WARME APPEL GEVULD MET
BOERENJONGENS
MET VANILLE US EN
SLAGROOM
Brasserie
Restaurant
f 59,SO
Boulevard Evertsen 2
tel. 0118-441441
BROCHETTE VAN
ZALM EN SCAMPI
WILDE RUST EN
SAFRAANSAUS
Nip -/ V <f
LAMS RUG KROONTJE IN
HONING-TIJMSAUS
//V/.. C -■ -I 'y> fC<' li
PIRAMIDE VAN
BOSVRUCHTEN-YOGHURT
IJS MET FRAMBOZEN-COULIS
153,50
"De Bourgondiër"
restooront
Boulevard Bankert 280
tel 0118-413891
LICHTGEBONDEN AARDAPPEL-
KNOISELDERIJSOEP MET EEN
GARNITUUR VAN UITGEBAK
KEN SPEKJES EN SHI-TAKE
V">)É 'M *11py
FANZANTFILET GESERVEERD
MET ZUURKOOL EN BEGELEID
DOOR EEN RUKE SAUS VAN
KALFSJUS EN MORILLES
f !p| Wvé-Mm PIIPI
IN DE RODE WIJN GESTOOFDE
PEERTJES, WAARBIJ SORBETIJS
GEMAAKT MET GIÊ5ER WILDE
MAN EN VANILLE SAUS
1 lillÉÉl!wWÊÊffiK Bpp HP
KOFFIE OF THEE
MET BONBONS
f 59,so
A NA >(g RAN D H O T E t
Boulevard Bankert 266
tel. 0118-410602
WILDZWIJN HAM MET
PERENCOMPOTE EN RODE
PORTDRESSING
EN CRANBERRIES
CRÈMESOEP VAN EN MET
BOSPADDESTOELEN
GEGRILDE ZONNEVIS MET
EEN BOTERGEMBERSAUS
NOTEN CRÊPES GEVULD MET
ABRICOT-BRANDY
GEWELDE ZUIDVRUCHTEN
f S9.SO
Boulevard Bankert 132
tel. 0118-412500
gebakken
VISSCHOTEL
MET WIJTING,
POON,
TONG
EN
f 38,50
CAFÉ-RESTAURANT
Boulevard Bankert 58
te l 0118-417350
GEROOKTE EENDENBORST
METCRANBERRIESAUS
v; 't fy/yï/ iKitpp w$è. wêM. U i
HAZENPEPER
f||| 'mÉ$.1 IWMm.m0$II i
COCOSUSMET
CHOCOLADESAUS
Boulevard de Ruyter la
tel 0118-417076
f49,50
foto: Lex de Meester
S~\,
y
t
4