breed UIT fccpom cieaym tl KOMEENSWILD PROEVEN BI) DE if^TA3iOn - a mm RESTAURATEURS OP DE BOULEVARD UIT BIJ PICCARD LIVE MUSIC! ARD REU MA PATIËNTEN Take Off 't STREEFKERKSE HUIS "De Meerkoet" 37,50 iXjJ ju^t Luchthavenrestaurant Maandmenu oktober Be Burgh, tmerpen WEEKMENU 14 oktober t/m 20 oktober 1999 ZONDAGS GESLOTEN AFHAAL EN BEZORGSERVICE Chinees-Indisch specialiteiten restaurant 2e ZAAL GEOPEND!! Uitstekend geschikt voor feestjes en recepties. Lopend buffet is mogelijk Tel. en Fax 0118-413025 FRANS BUFFET BARBECUE BUFFET SERVICE mosselen Restaurant de Gevangentoren 'MENU 16 FAAM/VLISSINGER Woensdag 13 oktober 1999 Dineren op hoog niveau. Een schitterende plek op de top van de duinen, waar u in alle rust kunt genieten van de creaties uit onze keuken. We bieden u de mogelijkheid uw eigen drie-gangen menu samen te stellen voor slechts f 49,50 Vanaf 1 november dinsdag en woensdag gesloten Duinweg 48, 4374 EG Zoutelande, tel. 0118-561521 'n beetje huur voor 'n verre buur giro: 236700 HomcPlan 80 huizen voor moeders in Mexico. Meer informatie? Bel 076-573 67 36 Restaurant, Paviljoen Direcl aan hel waler gelegen. Maandag en dinsdag gesloten Overige dagen keuken open van 1 1.00 lol 21.00 uur. Maandmenu oktober Zalmsalade of Gebakken Kippenvleugeltjes met Zoetzure Saus Groentenbouillon met reepjes Prei of Aardappelsoep met Knoflookroom Gebakken Wijting met remouladesaus of Gevulde Varkensfilet met een saus van Champignons, Ui en Paprika Wafel met warme Kersen en Slagroom of Stracciatella-ijs met Chocoladetruffels Zaterdag 16 oktober vanaf 15.00 uur gesloten i.v.m. besloten party. Schelphoekweg 3 Wolphaartsdijk Tel. 0113 - 586035 Escargots of Zalm op toast Soep naar keuze Vispotje of Herfstbiefstuk geb. met div. bospaddestoelen Flensjes met ijs en grand-marnier f35,00 Calandweg 4A 4341 RA Amemuiden 0113-613264 maandag gesloten keuken geopend dinsdag-woensdag-donderdag 11.00-16.00 uur vrijdag-zaterdag-zondag 11.00-20.00 uur Restaurant Urn gasturouuj: 3na leegte Turfkaai 3, 4331 .IV Middelburg. Tel. 0118 - 624089 Macaroni met ham en kaas 15,50 Vegetarische schotel (quiche) 15,50 Gehaktschijf met per/ik en chutncv 15,"5 Elzasser zuurkool 15,"5 Spaanse rundervleesschotcl 16,25 Lamsvlees met groente 16.25 Gebakken mosselen met stokbrood en sla 21.50 Kalfskotelet met kruidenboter 24.50 Gerechten worden geserveerd met 2 soorten groenten, gebakken aardappelen, puree of rijst. SOEPEN VOORGERECHTEN Soep van de week5,75 Vissoepƒ6,50 Meloen met ham8.50 TOETJE VAN DF, WEEK Chocolademousse met slagroom6,50 Keuken dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Wilt U zeker zijn van uw schotel, bel ons dan even. - belegde broodjes van 12.00 tot 14.00 uur - maaltijden tussen 17.30 en 18.30 uur - andere tijden in overleg Kleine Markt 13-15 - Vlissingen (centrum) (informeer vrijblijvend) Goes, Korte Kerkstraat 15 Tel. 0113-216108 Zierikzee, Poststraat 58 Tel. 0111-414100 HEERLIJKE JIERFSTAANBIEDINGEN TURKO KAART 10,50 ROOMBOTER AMANDELSTAAE 7,50 VELUWS VOLKORENBROOD 1,99 6 KRENTENBOLLEN 1,99 HEEFT U ONZE BORSTPLAAT AL GEPROEFD? [twldlfl v+d- Middelburg Stationsstraat 1-3 Tel. 0118-612340 Hel Gilde van de Betere Bankethakkers Iedere donderdag van 17.00 tot 19.00 uur... 0 DRANKJES VOOR DE PRIJS VANn ..en wij zorgen voor02510 hapjes ÏTAUAANSBUFFET lncl. soep en ijs 25,- Voor wie niet meer koken wil verzorgen wij 'donders' lekker eten. A.s. donderdag: Iedere zaterdag v.a. 19.00 uur MOSSELEN 1 Iedere zondag v.a. 18.00 uur Prijs per pers.: 35,- en kinderen tot 10 jaar eten mee voor 17,50. Op zaterdag- en zondagavond hebben wij: Gezelschappen v.a. 10 pers. zat. zon. 10% KORTING OP DE TOTAALNOTA! Badhuisstraat 178-Vlissingen TEL.0I 18 - 413551 ■Jf/r iHTiliVIïIciilËiïTil^ b .RASISGESPREKSTARIEF eieivUCS unftjr-twit-ue L, A ov<?/- leve vu ervef Een initiatief van de Reumapatiëntenbond WILDBEHEEROP DE VLISSINGSE BOULEVARD Professor Meertens merkte ooit op dat Vlissingen niet een stad van dromer- is, maar eerder een stad van daden. Vastgesteld moet worden dat daarmee evenwel niet ge zegd kan worden dat Vlissingen geen stad van genieten is. De boulevards zijn daar zeker een voorbeeld van. De zeerand nodigt vast wei uit tot mijmeren, zeker van achter een tafel vol culinaire hoogstandjes waarbij bij een beker wijn van één der beste soorten als normaal moet worden betracht. En is het onlangs niet bekend geworden dat het liedje over Vlissingen aan de zee van Bief eigenlijk als een hedendaags Zeeuws volkslied moet worden aange merkt? Een hit! Net als de boulevard, waar dynamiek en rust hand in hand gaan. Boulevard Vlissingen Culinair is een samenwerkingsver band van restaurants, gelegen aan de boulevards in Vlissin gen. De meewerkende bedrijven zijn Solskin, De Leugenaar, Grand Hotel Arion, De Bourgondiër, La Plage, De Groene Dolfijn en Hotel Brittannia. De restaurants maken deel uit van deVWB, of voluit: Vereniging Vrienden van deVlissing- se Boulevards. Maandelijks komt de VWB met informatie over een culinair thema, passend bij de tijd van het jaar. We noemen mosselen, oesters, Beaujolais Primeur en Kerst mis. Stond september in het teken van de après beach, oktober is natuurlijk Wildmaand bij uitstek. Want Nederland is niet alleen het dichtstbevolkte, maar ook het wildrijkste land van Europa. Door de gunstige ligging kunnen de in het wild levende dieren veel voedsel vinden op het boe renland. En door de strenge jachtwetten wordt de fauna door de jagers goed beheerd. Zo vertienvoudigde het aan tal reeën in de laatste veertig jaar, terwijl het aantal over winterende ganzen in tien jaar is gestegen van honderddui zend tot bijna een miljoen. De consumptie van wild is de laatste jaren enorm toegenomen. Werd in 1994 bijna vijf miljoen kilogram ingevoerd, twee jaar later was dat al acht miljoen kilo. Dat de wildconsumptie zo toeneemt, is op zich niet ver wonderlijk. Wild is namelijk het meest pure scharrelvlees dat er in het land te koop is. De dieren hebben het hele jaar vrij in de natuur kunnen rondlopen, waarbij ze zich te goed hebben gedaan aan de lekkerste kruiden van de bes te weiden, moerassen, bossen en polders. En dat proef je, ook op deVlissingse Boulevards. •frfrérb otei*Britan Boulevard Evertsen 244 tel 0118-413255 EEN SALADE VAN ZWEZERIK EN SPEKJES AFGEBLUST MET ACETO BALSAMiCO KALFSOESTER MET KASTANJE CHAMPIGNONS EN COGNAC ROOMSAUS WARME APPEL GEVULD MET BOERENJONGENS MET VANILLE US EN SLAGROOM Brasserie Restaurant f 59,SO Boulevard Evertsen 2 tel. 0118-441441 BROCHETTE VAN ZALM EN SCAMPI WILDE RUST EN SAFRAANSAUS Nip -/ V <f LAMS RUG KROONTJE IN HONING-TIJMSAUS //V/.. C -■ -I 'y> fC<' li PIRAMIDE VAN BOSVRUCHTEN-YOGHURT IJS MET FRAMBOZEN-COULIS 153,50 "De Bourgondiër" restooront Boulevard Bankert 280 tel 0118-413891 LICHTGEBONDEN AARDAPPEL- KNOISELDERIJSOEP MET EEN GARNITUUR VAN UITGEBAK KEN SPEKJES EN SHI-TAKE V">)É 'M *11py FANZANTFILET GESERVEERD MET ZUURKOOL EN BEGELEID DOOR EEN RUKE SAUS VAN KALFSJUS EN MORILLES f !p| Wvé-Mm PIIPI IN DE RODE WIJN GESTOOFDE PEERTJES, WAARBIJ SORBETIJS GEMAAKT MET GIÊ5ER WILDE MAN EN VANILLE SAUS 1 lillÉÉl!wWÊÊffiK Bpp HP KOFFIE OF THEE MET BONBONS f 59,so A NA >(g RAN D H O T E t Boulevard Bankert 266 tel. 0118-410602 WILDZWIJN HAM MET PERENCOMPOTE EN RODE PORTDRESSING EN CRANBERRIES CRÈMESOEP VAN EN MET BOSPADDESTOELEN GEGRILDE ZONNEVIS MET EEN BOTERGEMBERSAUS NOTEN CRÊPES GEVULD MET ABRICOT-BRANDY GEWELDE ZUIDVRUCHTEN f S9.SO Boulevard Bankert 132 tel. 0118-412500 gebakken VISSCHOTEL MET WIJTING, POON, TONG EN f 38,50 CAFÉ-RESTAURANT Boulevard Bankert 58 te l 0118-417350 GEROOKTE EENDENBORST METCRANBERRIESAUS v; 't fy/yï/ iKitpp w$è. wêM. U i HAZENPEPER f||| 'mÉ$.1 IWMm.m0$II i COCOSUSMET CHOCOLADESAUS Boulevard de Ruyter la tel 0118-417076 f49,50 foto: Lex de Meester S~\, y t 4

Krantenbank Zeeland

de Faam | 1999 | | pagina 16