Van Landlust Brunch! Opd°m PTA5ÏOD van Fraassen MOSSELEN 50 Voor u breken we de dag Pieter's Frituur Grijpskerke tel/fax 591885 REUMA PATIËNTEN SERVICE Smakel ijk en Smaak m fj Landlust Bc Burgli ntmerpen WEEKMENU 12 augustus t/m 18 augustus 1999 ZONDAGS GESLOTEN AFHAAL- EN BEZORGSERVICE otei^Britan ü<°eneo0 WU HEBBEN EEN VOOR DE VLISSINGSE BOULEVARDS! HOÉAND INTERNATIONAL Reisburo 10 FAAM/VLISSINGER Woensdag 11 augustus 1999 Er zijn twee soorten thuiszitters: de ene groep ie al geweest en de andere 'moet' nog. Thuisblijvers gaan gewoonweg niet. Om allerlei redenen. Ze trekken er wel op uit: bijvoorbeeld naar Van Leerzem, want met een geopende fles Le Père Pelterin, Vin du Pays de L'Herault in de hand en de wetenschap dat er nog elf van zulke in de doos zitten is thuisblijven rondweg zalig. De wijn heeft een lichte, helderrode kleur, een behoorlijk levendige geur en een elegante, zuivere, fruitige smaak met nauwelijks tannines in de afdronk. 12 flessen nu voor slechts 70,-. Restaurant/Partycentrum Elke zondag van: 12.00 -14.00 uur 18.00 - 20.00 uur "r Landlustweg 1 4455 TK Nieuw dorp Tel. 0113 612589 Fax 0113 612726 Email: info@Landlust.nl lnternetwww.landlust.nl Sett. ecVcte yeutetei eet piiet van T^ceten, CO- augustus t/m Met speciaal optreden van het orkest van de Verenigde Arabische Emiraten. Meer informatie bij VW Breda, tel. 076-522 24 44. Kaarten verkrijgbaar bij de WV Breda, de grotere postkantoren en de GWK-stationskantoren. Restaurant/Partycentrum 1 i'i i V 1 r ~i V fTn 'i "Yl 11 1 Ffl K i fit liflMlft'ÜitMKMlMTll lAtÊÊÊÉ menu 49,50 menu Q 59.50 menu 0 f 69'50 Brunch buffet Restaurant Partyruimte Barbecue Landlustweg 1 4455 TK Nieuwdorp Tel. (0113) 61 25 89 Fax (0113) 61 27 26 www.landlust.nl info@landlust.nl Salade van Parelhoen met Krokante Schorseneren, Acetovinaigrette en een Frisse Salade Dubbel Getrokken Runderbouillon met Profiterolles Carpaccio van Zeeduivel met Tomaat, Citroenvinaigrette en Bonte Salade Heldere Ossenstaartbouillon Verfrissing van Citroen Gebakken Botervis met Geglaceerde Groenten en een Limoensaus Of Gebakken Varkenshaasmedaillons met een Sjalottensaus en Zomergroenten Op de Huid Gebakken Rougetfilet met Lintpasta, Geconfijte Tomaat en een jus van Krab Zeeuwse Vissoep met Truffelcroutons Gebakken Rogvleugel met Basmatierijst en een Soyasaus Verfrissing van Citroen Gegrilde Zalmfilet met Peultjes, Venkel en een Bieslooksaus of Gebraden Lamsribstuk met Polenta, Paprika Gebraden Tamme Eendenborst met een en Haricot-Vert en een Lamsjus Vanille/Portsaus Citroen Creme Brulée met vanille Roomijs Een Frambozen Yoghurttaartje met Gemarineerd Rood Fruit Frisse Gembermousse met Eigen Gemaakt Roomijs Geparfumeerd met Anijs Menu's worden per tafel geserveerd 11 ier k r ij g j e d e s m aak e j) a k k e n PATISSERIE - CHOCOLATERIE SINDS 1870 Goes, Korte Kerkstraat 15 Zierikzee, Poststraat 58 Tel. 0113-216108 Tel. 0111-414100 HEERLIJKE AANBIEDINGEN MEERGRANENBROOD ONTBIJTKOEK TROPICALVLAAI BOTERKOEK 1,99 1,99 10,95 5,50 Hel Gilde van de Betere Banketbakkers Restaurant Hm gasturouin: 3na leegte 'Iurfkaai 3. 4331 .IV Middelburg. Tel. 0118 - 624089 Bamischptelƒ15,50 Vegetarische schotel (omelet, tomaat en bieslook)15,50 Varkensfilet met pruimen en Belgisch bier Pittige kip met spcr/iehooni|Cs Lamsvlees met artisjok en dragon Limburgse rundstoof met prei Sliptong Lamskoteletjes met uitjes en tijm. 15,75 15,75 ƒ16,25 16,25 ƒ19,50 22,50 Alle gerechten worden geserreerd met 2 soorten groenten, een sahule. gebakken aardappelen, paree of rijst. SOF.PF.N VOORGERECHTEN Kippensoep5,75 Aspergesoep6,50 Ham met meloen8,50 TOEFJE VAN DE WEEK I'arijse soes met ijs. chocoladesaus en slagroom6,50 Keuketi dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Wilt II zeker zijn van uw schotel, bel ons dan even. - belegde broodjes van 12.00 tot 14.00 uur - maaltijden tussen 17.30 en 18.30 uur - andere tijden in overleg IJN El* NOC STEEDS Professor Meertens merkte ooit op dat Viissingen niet een stad van dromen is, maar eerder een stad van daden. Vastgesteld moet worden dat daarmee evenwel niet gezegd kan worden dat Viissingen geen stad van genieten is. De boulevards zijn daar zeker een voorbeeld van. De zeerand nodigt vast wel uit tot mijmeren, zeker vanachter een tafel vol culinaire hoogstandjes waar bij een beker wijn van één der beste soorten als normaal moet worden betracht. En is het niet bekend geworden dat het liedje over Viissingen aan de zee van Blof eigenlijk als een hedendaags Zeeuw se volkslied moet worden aangemerkt? Een hit! Net als de boulevard, waar dynamiek en rust hand in hand kunnen gaan. Boulevard Viissingen Culinair is een samenwerkings verband van restaurants, gelegen aan de boulevards in Viissingen. De meewerkende bedrijven zijn Solskin, De Leugenaar, Grand Hotei Arion, De Bourgondiër, De Gevangentoren, De Groene Dolfijn en Hotel Britannia. De restaurants maken deel uit van de VWB, of voluit: Vereniging Vrienden van deVlissingse Boulevards. Maandelijks komt de VWB met informa tie over een culinair thema, passend bij de tijd van het jaar. We noemen: mosselen, oesters, asperges, Beaujolais Primeur en Kerstmis. Na het succes van de Hollandse nieuwe van vorige maand, staat deze maand in het teken van een ander oer-Hollands product: mosselen. De eerste Zeeuwse mosselen van dit jaar zijn onlangs met gepast cere monieel in Yerseke geveild. Inmiddels hebben de schelpdieren hun weg naar de restaurants van de Vlissingse boulevards gevonden. Kenners hebben de liefhebbers gerust kunnen stellen, het ziet ernaar uit dat 1999 een uitstekend mosseljaar wordt. Onder het motto 'zeg mij dat je mosselen van Zeeuwse afkomst komen en ik weet dat het de moeite waard is om een omweg te maken' hebben de restaurants de meest uiteenlopende mosselgerechten samenge steld. Het is dus smullen geblazen in het restaurant of op het terras.Als wijntip serveren deVlissingse gastro nomen een heerlijke Muscadet de Sevre et Maine sur lie, die bekend staat als een fantastische begelei der. itrfriri: •GBAND. H1 s Boulevard Evertsen 244 tel. 0118-413255 HET VLISSINGSE VISSERTJE MOSSELRAGOÜT TUSSEN KORST VERPAKT GEBAKKEN GREVELINGEN- PALING MET EEN RODE WIJNSAUS EN VERSE KRUIDEN PASSIEVRUCHTEN BAVAROIS MET SLAGROOM EN EEN BOLLETJE KERSENSORBET Brasserie Restaurant 59,SO Boulevard Evertsen 2 tel. 0118-441441 ZEEUW5E -WATERZOOI" f 34,50 MENU V/D MAAND CARPACCIO VAN GEROOKTE EENDENHAM MET RODE EN WITTE GRAPEFRUIT GEGRILDE BOTERVISFILET IN WATERKERSSAUS GEMENGD SORBETIJS MET VERSE VRUCHTEN f 49,50 "De Bourgondiër" toslouronl Boulevard Bankert 280 tel. 0118-413891 LOEMPIA VAN ZEEUWSE MOSSELTJES, TAUGÉ EN RAUWE HAM, GESERVEERD MET EEN PITTIGE TOMATENSAUS OP DE HUID GEBAKKEN KABELJAUWFILET MET EEN SAUS VAN PESTO EN OLIJ VEN. GEGARNEERD MET UITGEBAKKEN SPEK NECTARINE GEPOCHEERD IN MOONBAZILLAC EN ROZE PEPERTJES VERGE ZELD VAN NECTARINE SORBETIJS f 59,SO AM '«GRAND HOTEL Boulevard Bankert 266 tel. 0118-410502 SALADE FRUIT DE MER LICHTGEBONDEN TOMATENSOEP MATELOTE VAN GEPOCHEERDE VISSOORTEN ZALM, RODE MUL, KABEL JAUW MET KREEFTENSAUS SCHUITJE OVER HARDWENER GEBAKJE MET AMANDELMOUSSE EN BLUE CURASAO SAUS f 59,SO Boulevard Bankert 132 tel. 0118-412500 HEERLIJKE VERSE MOSSELEN GEKOOKTE OF GEBAKKEN MOSSELEN GESERVEERD MET FRIET, OF STOKBROOD, SLA EN SAUSJES f 27.SO OOK OP TERRAS OF IN DE SERRE BENT U VAN HARTE WELKOM!!! CAFE-RESTAURANT Boulevard Bankert 58 tel. 0118-417350 GEBAKKEN OF GEKOOKTE MOSSELEN VOOR BOEIEND SCHEEPVAART VERKEER, FIJN WANDEL PAD, COEDE EN GEZELLIGE TERRASSEN ÉN RESTAURANTS. WAT WIL EEN MENS NOG MEER? EEN GOEDE REIS? DAN NATUURLIJK INFORMEREN BIJ: f 21,50 De mossel is het meest gekweekte schelpdier en komt in alle zeeën ter wereld voor. De lekkerste mosselen zijn echter te vinden in de Noord-Europese wateren en wel in het bijzonder in de Zeeuwse wateren. De mos selen worden op twee manieren gekweekt. In de hangcultuur hangen de mos selen vrij van de bodem aan touwen en netten. Voordeel hierbij is dat de mosselen absoluut vrij van zand en slik zijn. De bodemcultuur is de wijze die het dichtst bij de cwilde mossel staat. De echte kenner prefereert de bodem cultuur door het stevige vlees en zeker de vollere smaak. Mosselen worden tijdens hun groei door drie dingen bedreigd: stromen, extreme kou en vervuiling. Aangezien een mossel per uur zo'n vijf tien liter water filtert is hij een perfecte graadmeter voor de vervuiling van het water. Het nieuwe mosselsei zoen dat 15 juli begon belooft veel goeds. De verse mosselen zijn volgens ken ners misschien iets aan de kleine kant, maar de smaak is er niet minder om. De zachte winter heeft ervoor gezorgd dat de mosselen ongestoord hebben kunnen groeien tot de Zeeuwse lekkernijen die we gewend zijn. foto: Lex de Meester

Krantenbank Zeeland

de Faam | 1999 | | pagina 10