Van
Landlust
Brunch!
Opd°m
PTA5ÏOD
van Fraassen
MOSSELEN
50
Voor u breken we de dag
Pieter's Frituur
Grijpskerke
tel/fax 591885
REUMA
PATIËNTEN
SERVICE
Smakel ijk en Smaak m
fj
Landlust
Bc Burgli
ntmerpen
WEEKMENU
12 augustus t/m 18 augustus 1999
ZONDAGS GESLOTEN
AFHAAL- EN BEZORGSERVICE
otei^Britan
ü<°eneo0
WU HEBBEN EEN
VOOR DE
VLISSINGSE
BOULEVARDS!
HOÉAND
INTERNATIONAL
Reisburo
10
FAAM/VLISSINGER
Woensdag 11 augustus 1999
Er zijn twee soorten thuiszitters: de
ene groep ie al geweest en de andere
'moet' nog. Thuisblijvers gaan
gewoonweg niet. Om allerlei redenen.
Ze trekken er wel op uit: bijvoorbeeld
naar Van Leerzem, want met een
geopende fles Le Père Pelterin, Vin
du Pays de L'Herault in de hand en
de wetenschap dat er nog elf van
zulke in de doos zitten is thuisblijven
rondweg zalig. De wijn heeft een lichte,
helderrode kleur, een behoorlijk
levendige geur en een elegante, zuivere,
fruitige smaak met nauwelijks tannines
in de afdronk.
12 flessen nu voor slechts 70,-.
Restaurant/Partycentrum
Elke zondag van:
12.00 -14.00 uur
18.00 - 20.00 uur
"r
Landlustweg 1
4455 TK Nieuw dorp
Tel. 0113 612589
Fax 0113 612726
Email: info@Landlust.nl
lnternetwww.landlust.nl
Sett. ecVcte yeutetei
eet piiet van T^ceten,
CO-
augustus
t/m
Met speciaal optreden van
het orkest van de Verenigde
Arabische Emiraten.
Meer informatie bij VW
Breda, tel. 076-522 24 44.
Kaarten verkrijgbaar bij
de WV Breda, de grotere
postkantoren en de
GWK-stationskantoren.
Restaurant/Partycentrum
1 i'i i V 1 r ~i V fTn 'i "Yl 11 1 Ffl K i fit liflMlft'ÜitMKMlMTll lAtÊÊÊÉ
menu
49,50
menu
Q 59.50
menu
0 f 69'50
Brunch buffet
Restaurant
Partyruimte
Barbecue
Landlustweg 1
4455 TK Nieuwdorp
Tel. (0113) 61 25 89
Fax (0113) 61 27 26
www.landlust.nl
info@landlust.nl
Salade van Parelhoen met Krokante
Schorseneren, Acetovinaigrette en een
Frisse Salade
Dubbel Getrokken Runderbouillon met
Profiterolles
Carpaccio van Zeeduivel met
Tomaat, Citroenvinaigrette en Bonte
Salade
Heldere Ossenstaartbouillon
Verfrissing van Citroen
Gebakken Botervis met Geglaceerde
Groenten en een Limoensaus
Of
Gebakken Varkenshaasmedaillons
met een Sjalottensaus en
Zomergroenten
Op de Huid Gebakken Rougetfilet met
Lintpasta, Geconfijte Tomaat en een jus
van Krab
Zeeuwse Vissoep met Truffelcroutons
Gebakken Rogvleugel met Basmatierijst
en een Soyasaus
Verfrissing van Citroen
Gegrilde Zalmfilet met Peultjes, Venkel en
een Bieslooksaus
of
Gebraden Lamsribstuk met Polenta, Paprika Gebraden Tamme Eendenborst met een
en Haricot-Vert en een Lamsjus Vanille/Portsaus
Citroen Creme Brulée met vanille Roomijs Een Frambozen Yoghurttaartje met
Gemarineerd Rood Fruit
Frisse Gembermousse met Eigen Gemaakt
Roomijs Geparfumeerd met Anijs
Menu's worden per tafel geserveerd
11 ier k r ij g j e d e s m aak e j) a k k e n
PATISSERIE -
CHOCOLATERIE
SINDS 1870
Goes, Korte Kerkstraat 15 Zierikzee, Poststraat 58
Tel. 0113-216108 Tel. 0111-414100
HEERLIJKE AANBIEDINGEN
MEERGRANENBROOD
ONTBIJTKOEK
TROPICALVLAAI
BOTERKOEK
1,99
1,99
10,95
5,50
Hel Gilde van de Betere Banketbakkers
Restaurant
Hm gasturouin: 3na leegte
'Iurfkaai 3. 4331 .IV Middelburg. Tel. 0118 - 624089
Bamischptelƒ15,50
Vegetarische schotel (omelet, tomaat en bieslook)15,50
Varkensfilet met pruimen en Belgisch bier
Pittige kip met spcr/iehooni|Cs
Lamsvlees met artisjok en dragon
Limburgse rundstoof met prei
Sliptong
Lamskoteletjes met uitjes en tijm.
15,75
15,75
ƒ16,25
16,25
ƒ19,50
22,50
Alle gerechten worden geserreerd met 2 soorten groenten,
een sahule. gebakken aardappelen, paree of rijst.
SOF.PF.N VOORGERECHTEN
Kippensoep5,75
Aspergesoep6,50
Ham met meloen8,50
TOEFJE VAN DE WEEK
I'arijse soes met ijs. chocoladesaus en slagroom6,50
Keuketi dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur.
Wilt II zeker zijn van uw schotel, bel ons dan even.
- belegde broodjes van 12.00 tot 14.00 uur
- maaltijden tussen 17.30 en 18.30 uur
- andere tijden in overleg
IJN El* NOC STEEDS
Professor Meertens merkte ooit op dat Viissingen
niet een stad van dromen is, maar eerder een stad
van daden. Vastgesteld moet worden dat daarmee
evenwel niet gezegd kan worden dat Viissingen geen
stad van genieten is. De boulevards zijn daar zeker
een voorbeeld van.
De zeerand nodigt vast wel uit tot mijmeren, zeker
vanachter een tafel vol culinaire hoogstandjes waar
bij een beker wijn van één der beste soorten als
normaal moet worden betracht. En is het niet
bekend geworden dat het liedje over Viissingen aan
de zee van Blof eigenlijk als een hedendaags Zeeuw
se volkslied moet worden aangemerkt? Een hit! Net
als de boulevard, waar dynamiek en rust hand in
hand kunnen gaan.
Boulevard Viissingen Culinair is een samenwerkings
verband van restaurants, gelegen aan de boulevards
in Viissingen. De meewerkende bedrijven zijn Solskin,
De Leugenaar, Grand Hotei Arion, De Bourgondiër,
De Gevangentoren, De Groene Dolfijn en Hotel
Britannia. De restaurants maken deel uit van de
VWB, of voluit: Vereniging Vrienden van deVlissingse
Boulevards. Maandelijks komt de VWB met informa
tie over een culinair thema, passend bij de tijd van
het jaar. We noemen: mosselen, oesters, asperges,
Beaujolais Primeur en Kerstmis.
Na het succes van de Hollandse nieuwe van vorige
maand, staat deze maand in het teken van een ander
oer-Hollands product: mosselen. De eerste Zeeuwse
mosselen van dit jaar zijn onlangs met gepast cere
monieel in Yerseke geveild. Inmiddels hebben de
schelpdieren hun weg naar de restaurants van de
Vlissingse boulevards gevonden. Kenners hebben de
liefhebbers gerust kunnen stellen, het ziet ernaar uit
dat 1999 een uitstekend mosseljaar wordt. Onder
het motto 'zeg mij dat je mosselen van Zeeuwse
afkomst komen en ik weet dat het de moeite waard
is om een omweg te maken' hebben de restaurants
de meest uiteenlopende mosselgerechten samenge
steld.
Het is dus smullen geblazen in het restaurant of op
het terras.Als wijntip serveren deVlissingse gastro
nomen een heerlijke Muscadet de Sevre et Maine
sur lie, die bekend staat als een fantastische begelei
der.
itrfriri:
•GBAND. H1
s
Boulevard Evertsen 244
tel. 0118-413255
HET VLISSINGSE VISSERTJE
MOSSELRAGOÜT TUSSEN
KORST VERPAKT
GEBAKKEN GREVELINGEN-
PALING MET EEN RODE
WIJNSAUS EN VERSE
KRUIDEN
PASSIEVRUCHTEN BAVAROIS
MET SLAGROOM EN EEN
BOLLETJE KERSENSORBET
Brasserie
Restaurant
59,SO
Boulevard Evertsen 2
tel. 0118-441441
ZEEUW5E -WATERZOOI"
f 34,50
MENU V/D MAAND
CARPACCIO VAN GEROOKTE
EENDENHAM MET RODE EN
WITTE GRAPEFRUIT
GEGRILDE BOTERVISFILET
IN WATERKERSSAUS
GEMENGD SORBETIJS MET
VERSE VRUCHTEN
f 49,50
"De Bourgondiër"
toslouronl
Boulevard Bankert 280
tel. 0118-413891
LOEMPIA VAN ZEEUWSE
MOSSELTJES, TAUGÉ EN
RAUWE HAM, GESERVEERD
MET EEN PITTIGE
TOMATENSAUS
OP DE HUID GEBAKKEN
KABELJAUWFILET MET EEN
SAUS VAN PESTO EN OLIJ
VEN. GEGARNEERD MET
UITGEBAKKEN SPEK
NECTARINE GEPOCHEERD
IN MOONBAZILLAC EN
ROZE PEPERTJES VERGE
ZELD VAN NECTARINE
SORBETIJS
f 59,SO
AM '«GRAND HOTEL
Boulevard Bankert 266
tel. 0118-410502
SALADE FRUIT DE MER
LICHTGEBONDEN
TOMATENSOEP
MATELOTE VAN
GEPOCHEERDE VISSOORTEN
ZALM, RODE MUL, KABEL
JAUW MET KREEFTENSAUS
SCHUITJE OVER
HARDWENER GEBAKJE MET
AMANDELMOUSSE
EN BLUE CURASAO SAUS
f 59,SO
Boulevard Bankert 132
tel. 0118-412500
HEERLIJKE VERSE MOSSELEN
GEKOOKTE
OF
GEBAKKEN MOSSELEN
GESERVEERD MET FRIET,
OF STOKBROOD, SLA EN
SAUSJES
f 27.SO
OOK OP TERRAS OF
IN DE SERRE
BENT U VAN HARTE
WELKOM!!!
CAFE-RESTAURANT
Boulevard Bankert 58
tel. 0118-417350
GEBAKKEN
OF
GEKOOKTE
MOSSELEN
VOOR
BOEIEND SCHEEPVAART
VERKEER, FIJN WANDEL
PAD, COEDE EN
GEZELLIGE TERRASSEN
ÉN RESTAURANTS. WAT
WIL EEN MENS NOG
MEER? EEN GOEDE REIS?
DAN NATUURLIJK
INFORMEREN BIJ:
f 21,50
De mossel is het meest
gekweekte schelpdier en
komt in alle zeeën ter wereld
voor. De lekkerste mosselen
zijn echter te vinden in de
Noord-Europese wateren en
wel in het bijzonder in de
Zeeuwse wateren. De mos
selen worden op twee
manieren gekweekt. In de
hangcultuur hangen de mos
selen vrij van de bodem aan
touwen en netten. Voordeel
hierbij is dat de mosselen
absoluut vrij van zand en slik
zijn. De bodemcultuur is de
wijze die het dichtst bij de
cwilde mossel staat. De echte
kenner prefereert de bodem
cultuur door het stevige
vlees en zeker de vollere
smaak.
Mosselen worden tijdens hun
groei door drie dingen
bedreigd: stromen, extreme
kou en vervuiling. Aangezien
een mossel per uur zo'n vijf
tien liter water filtert is hij
een perfecte graadmeter
voor de vervuiling van het
water. Het nieuwe mosselsei
zoen dat 15 juli begon
belooft veel goeds. De verse
mosselen zijn volgens ken
ners misschien iets aan de
kleine kant, maar de smaak is
er niet minder om. De zachte
winter heeft ervoor gezorgd
dat de mosselen ongestoord
hebben kunnen groeien tot
de Zeeuwse lekkernijen die
we gewend zijn.
foto: Lex de Meester