T^MiOD
MOSSELEN
De Burghf van Antwerpen
WEEKMENU
15 juli t/m 21 juli 1999
ZONDAGS GESLOTEN
AFHAAL EN BEZORGSERVICE
"De Meerkoet"
37,50
HOTEIܻBRIIV>
0e&f0em?A*.
1
10
FAAM/VLISSINGER
Woensdag 14 juli 1999
augustus
t/im
september
1999
Met speciaal optreden van
het orkest van de Verenigde
Arabische Emiraten.
Meer informatie bij WV
Breda, tel. 076-522 24 44.
Kaarten verkrijgbaar bij
de WV Breda, de grotere
postkantoren en de
GWK-stationskantoren.
breed
menu
0 49,50
menu
0 59,50
O 69,50
Brunch buffet
Restaurant
Partyruinite
Barbecue
landlustweg 1
4455 TK Nieuwdorp
Tel. (0113) 61 25 89
Fax (0113) 61 27 26
www.landlust.nl
info@landlust.nl
Getomatiseerde Runderbouillon
met Julienne Kip en Tomaat
Krokant Gebakken Madeiravis
met Basmatierijst en Paprika
Gebraden Lamshaasjes met
Champignons, Haricot-vert en
een Lamsjus
of
Geglaceerde Roodbaarsfilet met
Fijne Groenten en een Jus met
Geconfijte Knoflook
Gerookte Zalm met Fijne
Gesnipperde Sjalotjes, Frisse Salade
en een Quanelle
Kruidenroom
Een Romige Crème van Venkel
Verfrissing van Peer
Salade met Gefrituurde Reepjes
Scholfilet, Komkommer, Radijssla
en Tomatenvinaigrette
Heldere Runderbouillon met Paddestoelen,
Courgette en Peterselie
Gegratineerde Gamba's met Kruidenboter,
Tomaat en Tuinkers
Getourneerde Appeltjes in
Caramelsaus met Pralineijs en
Gebruneerde Amandeltjes
Gegrilde Slibtongetjes met Geglaceerde
Groenten en Jus met Witte Wijn en
Roomboter
of
Gebakken Eendenborstfilet met
Fijne Groenten en jus met
Rode Wijn
Verfrissing vanPeer
Gebakken Struisvogelbiefstuk, met
Geglaceerde Groenten en Jus
met Rode Wijn
Een Soep van Rood Fruit met
Vanille-Roomijs en Krokant
Koekje
Aardbeien Onder een Laagje van Vamlle-
Sabayon met Sorbetijs en Krokante Tuille
Menu's worden per tafel geserveerd
Restaurant
Uw gastvrouw: I na Leegte
Turfkaai 3. 4331 JV Middelburg. Tel. 0118 - 624089
Tagliatelle met limoen/hamsaus 15,25
Vegetarische schotel (gevulde courgettes)15,25
Kippenlevertjes met champignons en uitjes15,50
Siciliaanse gehaktballetjes 15,95
Griekse schotel met kiprollade 16,25
Runderstoofpot uit Lancaster16,25
Kabeljauw met komkommer22,50
l.cndenbiefsuik met portsaus24,50
Gerechten worden geserveerd met 2 soorten groenten,
gebakken aardappelen, paree of rijst
SOEPEN VOORGERECH TEN
Tomaten-Groentesoep5,75
Kippensoep 5,75
Pasteitje gevuld met paddestoelenragout 8,50
TOETJE VAN DE WEEK
Parijsc soes met roomijs en warme chocoladesaus... 6,50
Keuken dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur.
Wilt U zeker zijn van uw schotel, bel ons dan even.
- belegde broodjes van 12.00 tol 14.00 uur
- maaltijden tussen 17.30 en 18.30 uur
- andere tijden in overleg
Restaurant Paviljoen
Direct aan het waler gelegen. 7 dagen per week geopend
Maandmenu juli
Meloencocktail
of
Zeevruchtencocktail
Bouillon met Tuinkruiden
of
Gebonden Champignonsoep
Gebakken Zalm met Garnalensaus
of
Varkenshaas met Provencaalse saus
IJscompositie met Kiwisaus
of
Frambozenbovarois met Vanillesaus
Schelphoekweg 3
Wolphaarlsdijk
Tel. 0113-586035
IIN El* WEER
Professor Meertens merkte ooit op dat Vlissingert
niet een stad van dromen is, maar eerder een stad
van daden. Vastgesteld moet worden dat daarmee
evenwel niet gezegd kan worden dat Vlissingen geen
stad van genieten is. De boulevards zijn daar zeker
een voorbeeld van.
De zeerand nodigt vast wel uit tot mijmeren, zeker
vanachter een tafel vol culinaire hoogstandjes waar
bij een beker wijn van één der beste soorten als
normaal moet worden betracht. En is het niet be
kend geworden dat het liedje over Vlissingen aan de
zee'van Bbf eigenlijk als een hedendaags Zeeuwse
volkslied moet worden aangemerkt? Een hit! Net als
de boulevard, waar dynamiek en rust hand in hand
kunnen gaan.
Boulevard Vlissingen Culinair is een samenwerkings
verband van restaurants, gelegen aan de boulevards
in Vlissingen. De meewerkende bedrijven zijn Solskin,
De Leugenaar, Grand Hotel Arion, De Bourgondiër,
De Gevangentoren, De Groene Dolfijn en Hotel
Britannia. De restaurants maken deel uit van de
WVB, of voluit: Vereniging Vrienden van deVlissingse
Boulevards. Maandelijks komt deVWB met informa
tie over een culinair thema, passend bij de tijd van
het jaar. We noemen: mosselen, oesters, asperges,
Beaujolaïs Primeur en Kerstmis.
Na het succes van de Hollandse nieuwe van vorige
maand, staat deze maand in het teken van een ander
oer-Hollands product: mosselen. De eerste Zeeuwse
mosselen van dit jaar zijn onlangs met gepast cere
monieel in Yerseke geveild. Inmiddels hebben de
schelpdieren hun weg naar de restaurants van de
Vlissingse boulevards gevonden. Kenners hebben de
liefhebbers gerust kunnen stellen, het ziet ernaar uit
dat 1999 een uitstekend mosseljaar wordt. Onder
het motto 'zeg mij dat je mosselen van Zeeuwse af
komst komen en ik weet dat het de moeite waard is
om een omweg te maken' hebben de restaurants de
meest uiteenlopende mosselgerechten samenge
steld.
Het is dus smullen gebiazep in het restaurant of op
het terras. Als wijntip serveren de Vlissingse gastro
nomen een heerlijke Muscadet de Sevre et Maine
sur lie, die bekend staat ais een fantastische begelei-
der.
Boulevard Evertsen 244
tel. 0118-413255
LAUWWARME CRABQUICHE
LORRAINE MET EEN ZACHTE
KREEFTENSAUS
PANNETJE GEKOOKTE
MOSSELEN IN WITTE WIJN
GESERVEERD MET EEN
MOSTERDSAUS
VANILLE IJS MET
BOERENJONGENS EN
SLAGROOM
59,50
Brasserie
Restaurant
Boulevard Evertsen 2
tel. 0118-441441
SALADE MET GEFRITUURDE
ZONNEVIS EN
FRAMBOZENDRESSING
-
BROCHETTE MET ZALM EN
SCAMPI OP EEN BEDJE VAN
ZEEKRAAL EN
VENKEL-DILLESAUS
AARDAPPELGRATIN EN
WITLOFSALADE
GEVULDE VERSE
SINAASAPPEL, CITROENIJS
EN SLAGROOM «l
f 49,50
VANAF 15 JUL! VERSE MOSSE
LEN OP ZEEUWSE WIJZE
"De Bourgondiër"
reilouran!
Boulevard Bahkért 280
tel. 0118-413891
ZACHTE ROOMSOEP VAN
ZEEUWSE MOSSELTJES
EN GROVE MOSTERD
GEBAKKEN LAMSRUMPS
METEEN SAUS VAN
APPEL 8c SALIE
TOMPOUCE GEVULD MET
AARDBEIEN
EN
IJS GEMAAKT VAN
PEPER ROOMKAAS
A Vl MG RAND H :Q 'f S
Boulevard Bankert 260
tel. 0118-410502
SALADE MET MOSSELEN EN
BASILICUMDRESSING
ROMIGE M05SELSOEP
GEPOCHEERDE ZEEWOLF
MET SCHELP- EN
SCHAALDIEREN
ZOMERKONiNKJES
CAFÉ-RESTAURANT
Boulevard Bankeri SS
tel. 0118-417350
Boulevard Bankert 132
tel. 0118-412500
GRAPEFRUIT COCKTAIL
'Y\\- -
GEBAKKEN ZALMFORELFILET
METDILLESAUS
CHOCOLADE MOUSSE
32,50
De mossel is het meest ge
kweekte schelpdier en komt
in alle zeeën ter wereld voor.
De lekkerste mosselen zijn
echter te vinden in de
Noord-Europese wateren en
wel in het bijzonder in de
Zeeuwse wateren. De mos
selen worden op twee ma
nieren gekweekt. In de hang-
cultuur hangen de mosselen
vrij van de bodem aan tou
wen en netten.Voordeel hier
bij is dat de mosselen abso
luut vrij van zand en slik zijn.
De bodemcultuur is de wijze
die het dichtst bij de wilde
mossel staat. De echte ken
ner prefereert de bodemcul
tuur door het stevige vlees
en zeker de vollere smaak.
Mosselen worden tijdens hun
groei door drie dingen be
dreigd: stromen, extreme kou
en vervuiling. Aangezien een
mossel per uur zo'n vijftien
liter water filtert is hij een
perfecte graadmeter voor de
vervuiling van het water. Het
nieuwe mosselseizoen dat 15
juli begint belooft veel goeds.
De verse mosselen zijn vol
gens kenners misschien iets
aan de kleine kant, maar de
smaak is er niet minder om.
De zachte winter heeft er
voor gezorgd dat de mosse
len ongestoord hebben kun
nen groeien tot de Zeeuwse
lekkernijen die we gewend
zijn.
foto: Lex de Meester
I