T^MiOD MOSSELEN De Burghf van Antwerpen WEEKMENU 15 juli t/m 21 juli 1999 ZONDAGS GESLOTEN AFHAAL EN BEZORGSERVICE "De Meerkoet" 37,50 HOTEIÜ»BRIIV> 0e&f0em?A*. 1 10 FAAM/VLISSINGER Woensdag 14 juli 1999 augustus t/im september 1999 Met speciaal optreden van het orkest van de Verenigde Arabische Emiraten. Meer informatie bij WV Breda, tel. 076-522 24 44. Kaarten verkrijgbaar bij de WV Breda, de grotere postkantoren en de GWK-stationskantoren. breed menu 0 49,50 menu 0 59,50 O 69,50 Brunch buffet Restaurant Partyruinite Barbecue landlustweg 1 4455 TK Nieuwdorp Tel. (0113) 61 25 89 Fax (0113) 61 27 26 www.landlust.nl info@landlust.nl Getomatiseerde Runderbouillon met Julienne Kip en Tomaat Krokant Gebakken Madeiravis met Basmatierijst en Paprika Gebraden Lamshaasjes met Champignons, Haricot-vert en een Lamsjus of Geglaceerde Roodbaarsfilet met Fijne Groenten en een Jus met Geconfijte Knoflook Gerookte Zalm met Fijne Gesnipperde Sjalotjes, Frisse Salade en een Quanelle Kruidenroom Een Romige Crème van Venkel Verfrissing van Peer Salade met Gefrituurde Reepjes Scholfilet, Komkommer, Radijssla en Tomatenvinaigrette Heldere Runderbouillon met Paddestoelen, Courgette en Peterselie Gegratineerde Gamba's met Kruidenboter, Tomaat en Tuinkers Getourneerde Appeltjes in Caramelsaus met Pralineijs en Gebruneerde Amandeltjes Gegrilde Slibtongetjes met Geglaceerde Groenten en Jus met Witte Wijn en Roomboter of Gebakken Eendenborstfilet met Fijne Groenten en jus met Rode Wijn Verfrissing vanPeer Gebakken Struisvogelbiefstuk, met Geglaceerde Groenten en Jus met Rode Wijn Een Soep van Rood Fruit met Vanille-Roomijs en Krokant Koekje Aardbeien Onder een Laagje van Vamlle- Sabayon met Sorbetijs en Krokante Tuille Menu's worden per tafel geserveerd Restaurant Uw gastvrouw: I na Leegte Turfkaai 3. 4331 JV Middelburg. Tel. 0118 - 624089 Tagliatelle met limoen/hamsaus 15,25 Vegetarische schotel (gevulde courgettes)15,25 Kippenlevertjes met champignons en uitjes15,50 Siciliaanse gehaktballetjes 15,95 Griekse schotel met kiprollade 16,25 Runderstoofpot uit Lancaster16,25 Kabeljauw met komkommer22,50 l.cndenbiefsuik met portsaus24,50 Gerechten worden geserveerd met 2 soorten groenten, gebakken aardappelen, paree of rijst SOEPEN VOORGERECH TEN Tomaten-Groentesoep5,75 Kippensoep 5,75 Pasteitje gevuld met paddestoelenragout 8,50 TOETJE VAN DE WEEK Parijsc soes met roomijs en warme chocoladesaus... 6,50 Keuken dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Wilt U zeker zijn van uw schotel, bel ons dan even. - belegde broodjes van 12.00 tol 14.00 uur - maaltijden tussen 17.30 en 18.30 uur - andere tijden in overleg Restaurant Paviljoen Direct aan het waler gelegen. 7 dagen per week geopend Maandmenu juli Meloencocktail of Zeevruchtencocktail Bouillon met Tuinkruiden of Gebonden Champignonsoep Gebakken Zalm met Garnalensaus of Varkenshaas met Provencaalse saus IJscompositie met Kiwisaus of Frambozenbovarois met Vanillesaus Schelphoekweg 3 Wolphaarlsdijk Tel. 0113-586035 IIN El* WEER Professor Meertens merkte ooit op dat Vlissingert niet een stad van dromen is, maar eerder een stad van daden. Vastgesteld moet worden dat daarmee evenwel niet gezegd kan worden dat Vlissingen geen stad van genieten is. De boulevards zijn daar zeker een voorbeeld van. De zeerand nodigt vast wel uit tot mijmeren, zeker vanachter een tafel vol culinaire hoogstandjes waar bij een beker wijn van één der beste soorten als normaal moet worden betracht. En is het niet be kend geworden dat het liedje over Vlissingen aan de zee'van Bbf eigenlijk als een hedendaags Zeeuwse volkslied moet worden aangemerkt? Een hit! Net als de boulevard, waar dynamiek en rust hand in hand kunnen gaan. Boulevard Vlissingen Culinair is een samenwerkings verband van restaurants, gelegen aan de boulevards in Vlissingen. De meewerkende bedrijven zijn Solskin, De Leugenaar, Grand Hotel Arion, De Bourgondiër, De Gevangentoren, De Groene Dolfijn en Hotel Britannia. De restaurants maken deel uit van de WVB, of voluit: Vereniging Vrienden van deVlissingse Boulevards. Maandelijks komt deVWB met informa tie over een culinair thema, passend bij de tijd van het jaar. We noemen: mosselen, oesters, asperges, Beaujolaïs Primeur en Kerstmis. Na het succes van de Hollandse nieuwe van vorige maand, staat deze maand in het teken van een ander oer-Hollands product: mosselen. De eerste Zeeuwse mosselen van dit jaar zijn onlangs met gepast cere monieel in Yerseke geveild. Inmiddels hebben de schelpdieren hun weg naar de restaurants van de Vlissingse boulevards gevonden. Kenners hebben de liefhebbers gerust kunnen stellen, het ziet ernaar uit dat 1999 een uitstekend mosseljaar wordt. Onder het motto 'zeg mij dat je mosselen van Zeeuwse af komst komen en ik weet dat het de moeite waard is om een omweg te maken' hebben de restaurants de meest uiteenlopende mosselgerechten samenge steld. Het is dus smullen gebiazep in het restaurant of op het terras. Als wijntip serveren de Vlissingse gastro nomen een heerlijke Muscadet de Sevre et Maine sur lie, die bekend staat ais een fantastische begelei- der. Boulevard Evertsen 244 tel. 0118-413255 LAUWWARME CRABQUICHE LORRAINE MET EEN ZACHTE KREEFTENSAUS PANNETJE GEKOOKTE MOSSELEN IN WITTE WIJN GESERVEERD MET EEN MOSTERDSAUS VANILLE IJS MET BOERENJONGENS EN SLAGROOM 59,50 Brasserie Restaurant Boulevard Evertsen 2 tel. 0118-441441 SALADE MET GEFRITUURDE ZONNEVIS EN FRAMBOZENDRESSING - BROCHETTE MET ZALM EN SCAMPI OP EEN BEDJE VAN ZEEKRAAL EN VENKEL-DILLESAUS AARDAPPELGRATIN EN WITLOFSALADE GEVULDE VERSE SINAASAPPEL, CITROENIJS EN SLAGROOM «l f 49,50 VANAF 15 JUL! VERSE MOSSE LEN OP ZEEUWSE WIJZE "De Bourgondiër" reilouran! Boulevard Bahkért 280 tel. 0118-413891 ZACHTE ROOMSOEP VAN ZEEUWSE MOSSELTJES EN GROVE MOSTERD GEBAKKEN LAMSRUMPS METEEN SAUS VAN APPEL 8c SALIE TOMPOUCE GEVULD MET AARDBEIEN EN IJS GEMAAKT VAN PEPER ROOMKAAS A Vl MG RAND H :Q 'f S Boulevard Bankert 260 tel. 0118-410502 SALADE MET MOSSELEN EN BASILICUMDRESSING ROMIGE M05SELSOEP GEPOCHEERDE ZEEWOLF MET SCHELP- EN SCHAALDIEREN ZOMERKONiNKJES CAFÉ-RESTAURANT Boulevard Bankeri SS tel. 0118-417350 Boulevard Bankert 132 tel. 0118-412500 GRAPEFRUIT COCKTAIL 'Y\\- - GEBAKKEN ZALMFORELFILET METDILLESAUS CHOCOLADE MOUSSE 32,50 De mossel is het meest ge kweekte schelpdier en komt in alle zeeën ter wereld voor. De lekkerste mosselen zijn echter te vinden in de Noord-Europese wateren en wel in het bijzonder in de Zeeuwse wateren. De mos selen worden op twee ma nieren gekweekt. In de hang- cultuur hangen de mosselen vrij van de bodem aan tou wen en netten.Voordeel hier bij is dat de mosselen abso luut vrij van zand en slik zijn. De bodemcultuur is de wijze die het dichtst bij de wilde mossel staat. De echte ken ner prefereert de bodemcul tuur door het stevige vlees en zeker de vollere smaak. Mosselen worden tijdens hun groei door drie dingen be dreigd: stromen, extreme kou en vervuiling. Aangezien een mossel per uur zo'n vijftien liter water filtert is hij een perfecte graadmeter voor de vervuiling van het water. Het nieuwe mosselseizoen dat 15 juli begint belooft veel goeds. De verse mosselen zijn vol gens kenners misschien iets aan de kleine kant, maar de smaak is er niet minder om. De zachte winter heeft er voor gezorgd dat de mosse len ongestoord hebben kun nen groeien tot de Zeeuwse lekkernijen die we gewend zijn. foto: Lex de Meester I

Krantenbank Zeeland

de Faam | 1999 | | pagina 10