ii&cpOM cIMYM „„r KOFFIE CORNER HOLLANDSE NIEUWE itfion MAANDSCH0TEL 15/5 in Midden-Zeeland 7M1 ïvant Maandmenu juni 59,50 p.p. 47,50 Chinees-Indisch specialiteiten restaurant JUNI MENU Tel.cn Fax 0118-413025 "De Meerkoet" 37,50 Visspecialiteiten Dam 2, Goes Tel. 0113-230066 Wij zijn geopend v.a. 10 uur dus ook voor koffie en (zaken)-Iunch Pak eens 'n koffiepauze in onze nieuwe a btue breat u 2e kopje koffie gratis geldig van do. 3/6 - do. 10/6 WEEKMENU 3 juni t/m 9 juni 1999 ZONDAGS GESLOTEN AFHAAL- EN BEZORGSERVICE Adverteren? Bel. 0118-484316 0 49.50 0 69.50 Restaurant 'de Gevangentoren' 14 FAAM/VLISSINGER Woensdag 2 juni 1999 Kleine Markt 13-15 - Vlissingen (centrum) Bestaande uit: Babi pangang. Foe Yong Hai Chinese garnalen. Saté p ✓j— 2 personen (afhalen)nu J «J 9 «5U Verder GRATIS keuze uit één van de volgende gerechten: Koe Loe Yuk Tjap Tjoi Kip met ananas Kip met kerrie Halve kip in pikante saus Varkenshaas met champignons Faa Daa Yoek een keus uit nasi, bami of witte rijst Restaurant, Paviljoen Direct aan het water gelegen. 7 dagen per week geopend. Maandmenu juni Gerockte Forel op een bedje van sla met Bieslooksaus of Rauwe Ham met verse Vruchten Tomatenbouillon of Gebonden Aspergesoep In Folie gestoomde Heilbotfilet met Groenten en een scheutje witte Wijn of Varkensoester met Champignonsaus Aardbeienbavarois of Citroenijs met Frambozensaus Schelphoekwea 3 WolphaartsdijK Tel. 0113-586035 's Zondags vanaf 17.00 uur geopend 's Maandags gesloten. Salade met nieuwe Hollandse haring en gemarineerde zeekraal Licht gebonden waterkerssoep met amandeltjes Veerse Meer paling in 't groen Zomerfruit gecombineerd met sorbet ijs breed UIT DE ONTMOETINGSPLEK BIJ UITSTEK MIDDELBURG bloemkool met bechamelsaus, pommes duchesses Toetje van de maand juni aardbeien met slagroom 4,75 Stationsstraat 5, Middelburg Hm gasturoum: 3na Hccgtc Turfkaai 3. 4331 JV Middelburg. Tel. 0118- 624089 Spaghetti schotelƒ15,25 Vegetarische schotel (groente omelet) 15,25 Gehakt met rode kool en appelmoes 15,50 Kip met noten15,95 Lamsstoofsi hotel uit grootmocderstijd 16,25 Rundvicesschotel met trappistenbiersaus 16,25 Scholrolletjes met gerookt spek 19,50 Ossenhaaspuntjes met kruidenboter22,50 Gerechten worden geserveerd met 2 soorten groenten, een salade, gebakken aardappelen, paree of rijst. SOEPEN VOORGERECHTEN Groentesoep5,75 Aspergesoep6,25 Groene salade met gerookte kipfilet en mango8,50 TOETJE VAN DE WEEK Bitterkoekjespudding met rum en slagroom6,50 Keuken dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Wilt U zeker zijn van uw schotel, bel ons dan even. - belegde broodjes van 12.00 tot 14.00 uur - maaltijden tussen 17.30 en 18.30 uur - andere tijden in overleg 111 11111 1 1 M', 1 menu menu 0 59,50 menu Bonte salade met gefrituurde reepjes sabrefilet, tomaat en een kruidenvinaigret Heldere bouillon met voorjaarsgroenten en profiterols Gerookte heilbotfilet met een voorjaarssalade en een bieslookdressing licht gebonden creme van prei met uitgebakken spekjes Brunch buffet Restaurant Partyruimte Barbecue Landlustweg 1 4455 TK Nieuwdorp Tel. (0113) 61 25 89 Fax (0113) 61 27 26 www.landlust.nl info@landlust.nl Gebakken scholfilet met fijne groenten en een witte wijnsaus of Fricassee van parelhoen met peultjes, venkel en een jus met knoflook vanille roomijs met advocaat en warme chocoladeijs H i e r k r i j g j e tl e s m a a k t e a k k e n Verfrissing van zoete kers Gebakken zalmkoteletjes met fijne groenten en een saus van limoen of Gebakken lamsribstuk met geglaceerde groenten en een jus met dragon taartje van citroenmousse met mangoijs en een frambozensaus "shusi" krokante groenten omwikkeld met gerookte zalm en een honing mosterd vinaigret Romige briesoep met tuinkruiden Geglaceerde redsnapperfilet met haricotvert, wortel en een saus met basilicum VerfriSsing van zoete kers tamme eendenborst met fijne groenten en een rode portsaus Taartje van rijste bavarois met aardbeien, en vanille roomijs menu's worden per tafel geserveerd Hollandse Nieuwe mag wel de keizer onder de vissoorten genoemd wor den. Niet voor niets heet de verse haring in de volksmond ook wel 'maatje'. Sinds mensen heugenis wordt er gevist op de zilte lekkernij. Gegeten op de traditio nele manier (hoofd ach terover, haring bij het staartje en langzaam in de mond laten glijden) onnavolgbaar. Maar ook als onderdeel van een ge recht of salade ongekend lekker. Juni is voor de restau rants aan de Vlissingse boulevards haringmaand bij uitstek. foto: Ruden Riemens AAN DE VLISSINCSE BOULEVARDS Meertens merkte ooit op dat Vlissingen niet bepaald een stad van dromen is, maar eerder een stad van da den. Vastgesteld moet worden dat daarmee evenwel niet gezegd kan worden dat Vlissingen geen stad van ge nieten is. De boulevards zijn daar zeker een voorbeeld van. De zeerand nodigt vast wel uit tot mijmeren, zeker van achter een tafel vol culinaire hoogstandjes waarbij een beker wijn van één der beste soorten als normaal moet worden betracht. En is het niet bekend geworden dat het liedje over Vlissingen aan de zee van Blof eigenlijk als een hedendaags Zeeuws volkslied moet worden aan gemerkt? Een hit! Net als dé boulevard, waar dynamiek en rust hand in hand kunnen gaan. genaar, Grand Hote! Arion, De Bourgondiër, De Gevan- Nieuwe. Over de populariteit van de verse haring be- gentoren, De Groene Dolfijn en Hotel Britannia. De staat geen twijfel; ook dit jaar zal er een fors bedrag be- restaurants maken deel uit van de VWB of voluit Ver- taald worden voor het eerste vaatje. Zo duur hoeft het eniging van Vrienden van de Vlissingse Boulevards. Maan- op de Vlissingse boulevards gelukkig niet te worden, delijks komt de WB met informatie over een culinair Maar dat ze er net zo goed smaken, staat vast. Mis- thema, passend bij de tijd van het jaar.We noemen: mos- schien zelfs nog beter: want waar is haring beter te eten selen, oesters, asperges, Beaujolais Primeur en Kerstmis, dan vlakbij de bron? Na het succes van het witte goud (asperges) van vorige Wij denken nergens. Kom het zelf eens proberen. Wij maand staat deze maand in het teken van de Hollandse verheugen ons erop. Boulevard Vlissingen Culinair is een samenwerkingsver band van restaurants, gelegen aan de boulevards in Vliss ingen. De meewerkende bedrijven zijn Solskin, De Leu- «ii Boulevard de Ruyter la tel. 0118-417076 oteö*Britan Boulevard Evertsen 244 tel0118-413255 "De Bourgondiër" rillcutonl Boulevard Bankert 280 tel. 0118-413891 W/M MVSW-C-- CAFÉ-RESTAURANT Boulevard Bankert 58 tel. 0118-417350 SALADE VAN HOLLANDSE NIEUWE Boulevard Bankert 266 tel. 0118-410502 Restaurant HOLLANDSE NIEUWE MET TOAST GEROOKTE VIS TRIO VAN ZALM, FOREL EN PALING TAARTJE VAN HOLLANDSE NIEUWE HARING: OMRINGD DOOR EEN RODE BIETENDRESSING Boulevard Evertsen 2 tel. 0118-441441 ASPERGE CRÈMESOEP MET GEROOKTE ZALM Boulevard Bankert 132 tel0118-412500 HELE WARME KREEFT MET SAFFRAANSAUS ASPERGES MET x- GEPOCHEERDE ZALM MET NIEUWE AARDAPPELEN LAMSOREN HELDERE TOMATENBOUILLON GEBAKKEN TILAPIAf ILET MET EEN ZACHTE KERRIESAUS WAARIN UITGEBAKKEN SPEKJES HARING OP TOAST lËlP i)$ MET VERSE HOLLANDSE AARDBEIEN EN SLAGROOM ZONNEVISFiLET IN DILLESAUS VERSE ASPERGES KRIELTJES LAMSOREN o's v S%\ vi: FANTASIE MET AARDBEIEN HELE GEBAKKEN SCHOL VERSE FRUITSALADE LAMFILETMETMINTSAUS EN ASPERGES VERSE AARDBEIEN MET VANILLE! JS S LAG ROOM COUVERT PRIJS *49,50 x WIJNTIP CUVEE-TRIM8ACH - EEN HEERLIJKE PINOT BLANC UIT DE ELZAS H PER fLES f37,50 PER GLAS F 6,50 -. SOEPJE VAN ROOD FRUIT MET SORBETIJS VANILLEMOUSSE MET AARDBEIEN EN AARDBEIENCOULIS KOFFIE MET BONBONS m.so :T:X';W HOLLANDSE NIEUWE

Krantenbank Zeeland

de Faam | 1999 | | pagina 14