ii&cpOM cIMYM
„„r
KOFFIE CORNER
HOLLANDSE
NIEUWE
itfion
MAANDSCH0TEL
15/5
in Midden-Zeeland
7M1
ïvant
Maandmenu juni
59,50 p.p.
47,50
Chinees-Indisch
specialiteiten restaurant
JUNI MENU
Tel.cn Fax 0118-413025
"De Meerkoet"
37,50
Visspecialiteiten
Dam 2, Goes
Tel. 0113-230066
Wij zijn geopend v.a. 10 uur
dus ook voor koffie en
(zaken)-Iunch
Pak eens 'n koffiepauze
in onze nieuwe
a btue breat
u
2e kopje koffie gratis
geldig van do. 3/6 - do. 10/6
WEEKMENU
3 juni t/m 9 juni 1999
ZONDAGS GESLOTEN
AFHAAL- EN BEZORGSERVICE
Adverteren? Bel. 0118-484316
0 49.50
0 69.50
Restaurant
'de Gevangentoren'
14
FAAM/VLISSINGER
Woensdag 2 juni 1999
Kleine Markt 13-15 - Vlissingen (centrum)
Bestaande uit:
Babi pangang. Foe Yong Hai
Chinese garnalen. Saté p ✓j—
2 personen (afhalen)nu J «J 9 «5U
Verder GRATIS keuze uit één van
de volgende gerechten:
Koe Loe Yuk
Tjap Tjoi
Kip met ananas
Kip met kerrie
Halve kip in pikante saus
Varkenshaas met champignons
Faa Daa Yoek
een keus uit nasi, bami of witte rijst
Restaurant, Paviljoen
Direct aan het water gelegen. 7 dagen per week geopend.
Maandmenu juni
Gerockte Forel op een bedje van sla met Bieslooksaus
of
Rauwe Ham met verse Vruchten
Tomatenbouillon
of
Gebonden Aspergesoep
In Folie gestoomde Heilbotfilet
met Groenten en een scheutje witte Wijn
of
Varkensoester met Champignonsaus
Aardbeienbavarois
of
Citroenijs met Frambozensaus
Schelphoekwea 3
WolphaartsdijK
Tel. 0113-586035
's Zondags vanaf
17.00 uur geopend
's Maandags gesloten.
Salade met nieuwe Hollandse
haring en gemarineerde
zeekraal
Licht gebonden waterkerssoep
met amandeltjes
Veerse Meer paling in 't groen
Zomerfruit gecombineerd met
sorbet ijs
breed UIT
DE ONTMOETINGSPLEK
BIJ UITSTEK
MIDDELBURG
bloemkool met bechamelsaus,
pommes duchesses
Toetje van de maand juni
aardbeien met slagroom 4,75
Stationsstraat 5, Middelburg
Hm gasturoum: 3na Hccgtc
Turfkaai 3. 4331 JV Middelburg. Tel. 0118- 624089
Spaghetti schotelƒ15,25
Vegetarische schotel (groente omelet) 15,25
Gehakt met rode kool en appelmoes 15,50
Kip met noten15,95
Lamsstoofsi hotel uit grootmocderstijd 16,25
Rundvicesschotel met trappistenbiersaus 16,25
Scholrolletjes met gerookt spek 19,50
Ossenhaaspuntjes met kruidenboter22,50
Gerechten worden geserveerd met 2 soorten groenten,
een salade, gebakken aardappelen, paree of rijst.
SOEPEN VOORGERECHTEN
Groentesoep5,75
Aspergesoep6,25
Groene salade met gerookte kipfilet en mango8,50
TOETJE VAN DE WEEK
Bitterkoekjespudding met rum en slagroom6,50
Keuken dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur.
Wilt U zeker zijn van uw schotel, bel ons dan even.
- belegde broodjes van 12.00 tot 14.00 uur
- maaltijden tussen 17.30 en 18.30 uur
- andere tijden in overleg
111 11111 1 1 M', 1
menu
menu
0 59,50
menu
Bonte salade met gefrituurde
reepjes sabrefilet, tomaat
en een kruidenvinaigret
Heldere bouillon met
voorjaarsgroenten en profiterols
Gerookte heilbotfilet met een
voorjaarssalade en een
bieslookdressing
licht gebonden creme van prei
met uitgebakken spekjes
Brunch buffet
Restaurant
Partyruimte
Barbecue
Landlustweg 1
4455 TK Nieuwdorp
Tel. (0113) 61 25 89
Fax (0113) 61 27 26
www.landlust.nl
info@landlust.nl
Gebakken scholfilet met fijne
groenten en een witte wijnsaus
of
Fricassee van parelhoen met
peultjes, venkel en een jus met
knoflook
vanille roomijs met advocaat en
warme chocoladeijs
H i e r k r i j g j e tl e s m a a k t e a k k e n
Verfrissing van zoete kers
Gebakken zalmkoteletjes met
fijne groenten en een saus van
limoen
of
Gebakken lamsribstuk met
geglaceerde groenten en een
jus met dragon
taartje van citroenmousse
met mangoijs en een
frambozensaus
"shusi" krokante groenten
omwikkeld met gerookte zalm en een
honing mosterd vinaigret
Romige briesoep met tuinkruiden
Geglaceerde redsnapperfilet met
haricotvert, wortel
en een saus met basilicum
VerfriSsing van zoete kers
tamme eendenborst met fijne
groenten en een rode portsaus
Taartje van rijste bavarois met
aardbeien, en vanille roomijs
menu's worden per tafel geserveerd
Hollandse Nieuwe mag
wel de keizer onder de
vissoorten genoemd wor
den. Niet voor niets heet
de verse haring in de
volksmond ook wel
'maatje'. Sinds mensen
heugenis wordt er gevist
op de zilte lekkernij.
Gegeten op de traditio
nele manier (hoofd ach
terover, haring bij het
staartje en langzaam in
de mond laten glijden)
onnavolgbaar. Maar ook
als onderdeel van een ge
recht of salade ongekend
lekker.
Juni is voor de restau
rants aan de Vlissingse
boulevards haringmaand
bij uitstek.
foto: Ruden Riemens
AAN DE VLISSINCSE BOULEVARDS
Meertens merkte ooit op dat Vlissingen niet bepaald
een stad van dromen is, maar eerder een stad van da
den. Vastgesteld moet worden dat daarmee evenwel
niet gezegd kan worden dat Vlissingen geen stad van ge
nieten is. De boulevards zijn daar zeker een voorbeeld
van.
De zeerand nodigt vast wel uit tot mijmeren, zeker van
achter een tafel vol culinaire hoogstandjes waarbij een
beker wijn van één der beste soorten als normaal moet
worden betracht. En is het niet bekend geworden dat
het liedje over Vlissingen aan de zee van Blof eigenlijk
als een hedendaags Zeeuws volkslied moet worden aan
gemerkt? Een hit! Net als dé boulevard, waar dynamiek
en rust hand in hand kunnen gaan.
genaar, Grand Hote! Arion, De Bourgondiër, De Gevan- Nieuwe. Over de populariteit van de verse haring be-
gentoren, De Groene Dolfijn en Hotel Britannia. De staat geen twijfel; ook dit jaar zal er een fors bedrag be-
restaurants maken deel uit van de VWB of voluit Ver- taald worden voor het eerste vaatje. Zo duur hoeft het
eniging van Vrienden van de Vlissingse Boulevards. Maan- op de Vlissingse boulevards gelukkig niet te worden,
delijks komt de WB met informatie over een culinair Maar dat ze er net zo goed smaken, staat vast. Mis-
thema, passend bij de tijd van het jaar.We noemen: mos- schien zelfs nog beter: want waar is haring beter te eten
selen, oesters, asperges, Beaujolais Primeur en Kerstmis, dan vlakbij de bron?
Na het succes van het witte goud (asperges) van vorige Wij denken nergens. Kom het zelf eens proberen. Wij
maand staat deze maand in het teken van de Hollandse verheugen ons erop.
Boulevard Vlissingen Culinair is een samenwerkingsver
band van restaurants, gelegen aan de boulevards in Vliss
ingen. De meewerkende bedrijven zijn Solskin, De Leu-
«ii
Boulevard de Ruyter la
tel. 0118-417076
oteö*Britan
Boulevard Evertsen 244
tel0118-413255
"De Bourgondiër"
rillcutonl
Boulevard Bankert 280
tel. 0118-413891
W/M MVSW-C--
CAFÉ-RESTAURANT
Boulevard Bankert 58
tel. 0118-417350
SALADE VAN
HOLLANDSE NIEUWE
Boulevard Bankert 266
tel. 0118-410502
Restaurant
HOLLANDSE NIEUWE
MET TOAST
GEROOKTE VIS TRIO
VAN ZALM, FOREL
EN PALING
TAARTJE VAN HOLLANDSE
NIEUWE HARING:
OMRINGD DOOR EEN
RODE BIETENDRESSING
Boulevard Evertsen 2
tel. 0118-441441
ASPERGE CRÈMESOEP MET
GEROOKTE ZALM
Boulevard Bankert 132
tel0118-412500
HELE WARME KREEFT
MET SAFFRAANSAUS
ASPERGES MET
x- GEPOCHEERDE ZALM
MET NIEUWE AARDAPPELEN
LAMSOREN
HELDERE
TOMATENBOUILLON
GEBAKKEN TILAPIAf ILET
MET EEN ZACHTE
KERRIESAUS WAARIN
UITGEBAKKEN SPEKJES
HARING OP TOAST
lËlP i)$
MET VERSE
HOLLANDSE AARDBEIEN
EN SLAGROOM
ZONNEVISFiLET IN
DILLESAUS
VERSE ASPERGES
KRIELTJES
LAMSOREN
o's v S%\ vi:
FANTASIE MET AARDBEIEN
HELE GEBAKKEN SCHOL
VERSE FRUITSALADE
LAMFILETMETMINTSAUS
EN ASPERGES
VERSE AARDBEIEN MET
VANILLE! JS S LAG ROOM
COUVERT PRIJS *49,50
x WIJNTIP
CUVEE-TRIM8ACH -
EEN HEERLIJKE PINOT
BLANC UIT DE ELZAS
H PER fLES f37,50
PER GLAS F 6,50 -.
SOEPJE VAN ROOD FRUIT
MET SORBETIJS
VANILLEMOUSSE
MET AARDBEIEN
EN AARDBEIENCOULIS
KOFFIE MET BONBONS
m.so
:T:X';W
HOLLANDSE NIEUWE