Uit? Adverteren? TOM CISAY HOT NEWS ONBEPERKT kip eten Bel 0118-484316 COUNTRY-NIGHT La Gare vGStouronc ^jespleten Tf* nrent""5r a.s. vrijdag voor 17.50 p.p. MAANDSCH0TEL 15,75 'n Pittig feestje bouw je op i MIDGET GOLFBAAN A=yon UIT BIJ PICCARD LIVE MUSIC! ARD FEESTEN PARTIJEN de Golfbaan uiijjin "De Meerkoet" 37,50 Chinees-Indisch specialiteiten restaurant JULI MENU Tel. en Fax. 0118-413025 SATÉ BUFFET 17,50 FRANS BUFFET BARBECUE BUFFET Badhuisstraat 178-Vlissingen TEL. 01 18 - 413551 (reserveren is gewenst) voor Ook TAKE AWAY MENU'S AT HOWDY'S iedereen leest de krant altijd en overal. ZATERDAG 15 AUGUSTUS Lekker uitgebreid barbecuen met alles erop en eraan inclusief onze meer dan bekende overheerlijkespare ribs! Café-restaurant koffietafels verjaardagen Partijtjes Kanaalstraat 82, Oost-Souburg. Tel. 478143 van Zeeland! bruiloften* personeelsfeesten kinderfeestjes fondueavonden oarbecue-avonden rond de open haard Geheel in westernstijl terras* biljart Uitgebreide menukaart 6 FAAM/VLISSINGER Woensdag 15 juli 1998 iM üeï las IÏÏ WE IE? Restaurant Paviljoen Direct aan hel water gelegen 7 dagen per week geopend van ll 00 - 21.00 uur Maandmenu juli Kipcocktail Zalmcocktail Runderbouillon met reepjes flensjes of Gebonden champignonsoep Gebakken victoriabaars met bieslooksaus of Struisvogelbiefstuk met rode wijnsaus Yoghurt Bavarois of Kokos en Malaga ijs met boerenjongens Schelphoekweg 3 Wolphaartsdijk Tel Oil3 - 586035 Kleine Markt 13-15 -'Vlissingen (centrum) Bestaande uit: Babi pangang, Foe Yong Hai Gebakken banaan. Saté n 2 personen (afgehaald)nu J «3 9 Verder GRATIS keuze uit één van de volgende gerechten: Halve kip in pikante saus Koe Loe Yuk Tjap Tjoy Kip met ananas Kip met kerrie Varkenshaas met champignons Faa Daa Yoek een keus uit nasi, bami of witte rijst I v1 Vlasmarkt 25 Middelburg 636122 Iedere dbnderdag van 17.00 tot 19.00 uur. 0 DRANKJES VOOR DE PRIJS VANQ ...en wij zorgen voorlHilJÉ Thames Voor wie niet meer koken wil verzorgen wij 'donders' lekker eten. A.s. donderdag: Iedere zaterdag v.a. 19.00 uur Iedere zondag v.a. 18.00 uur MET KANS OP 'N HOTELBON (goed voor 3 GRATIS overnachtingen) Prijs per pers.: 35.- en kinderen tot 10 jaar eten mee voor 17,50. Op zaterdag- en zondagavond hebben wij: Gezelschappen v.a. 10 pers. zat. zon. 10% KORTING OP DE TOTAALNOTA! fèickik' Dreesstraat 10 VLISSINGEN Tel. 0118-468481 ■émm ffltsic /I II (l/IIII/fll f I teevts DE ONTMOETINGSPLEK BIJ UITSTEK MIDDELBURG frites en gemengde salade Toetje van de maand juli Coupe pisang ambon 4.75 DEMONSTRATIE LINE- DANCING DOOR DE MAC LIES WESTERN LINE DANCERS Reserveer snel vóór 25 juli Prijs p.p incl. welkomstdrankje 47,50 café restaurant grill MM De mossel is het meest gekweek te schelpdier en komt in alle zeeën ter wereld voor. De lekker ste mosselen zijn echter te vinden in de Noord-Europese wateren en wel in het bijzonder in de Zeeuwse wateren. De mosselen worden op twee manieren ge- keekt. In de hangcultuur hangen de mosselen vrij van de bodem aan touwen of netten. Voordeel hierbij is dat de mosselen abso luut vrij van zand en slik zijn. De bodemcultuur is de wijze die het dichtst bij de wilde mossel staat. De echte kenner prefereert de bodemcultuur door het stevige vlees en zeker de vollere smaak. Mosselen worden tijdens hn groei door drie dingen bedreigd: stor men. extreme kou en vervuiling. Aangezien een mossel per uur zo'n vijftien liter water filtert is hij een perfecte graadmeter voor de vervuiling van het water. Het nieuwe mosselseizoen dat 15 juli begint beloofd veel goeds. De ver se mosselen zijn volgens kenners misschien iets aan de kleine kant, maar de smaak is er niet minder om. De zachte winter heeft er voor gezorgd dat de mosselen ongestoord hebben kunnen groei en tot de Zeeuwse lekkernijen die we gewend zijn. foto: Lex de Meester Professor Meertens merkte ooit op dat Vlissingen niet een stad van dromen is, maar eerdér een stad van daden. Vastgesteld moet worden dat daarmee evenwel niet gezegd kan worden dat Vlissingen geen stad van genieten is. De boule vards zijn daar zeker een voorbeeld van. De zeerand nodigt vast wel uit tot mijmeren, ze ker vanachter een tafel vol culinaire hoogstandjes waarbij een beker wijn van één der beste soorten als normaal moet worden betracht. En is het on langs niet bekend geworden dat het liedje over Vlissingen aan de zee van Blpf eigenlijk ais een hedendaags Zeeuwse volkslied moet worden aangemerkt? Een hit! Net als de boulevard, waar dynamiek en rust hand in hand kunnen gaan. Boulevard Vlissingen Culinair is een samenwer kingsverband van restaurants, gelegen aan de boulevards in Vlissingen. De meewerkende be drijven zijn Solskin, De Leugenaar, Grand Hotel Arion, De Bourgondiër, La Plage, De Groene Dol fijn en Hotel Britannia. De restaurants maken deel uit van de VVVB, of voluit: Vereniging Vrienden van de Vlissingse Boulevards. Maandelijks komt de VVVB met informatie over een culinair thema, passend bij de tijd van het jaar. We noemen: mosselen, oesters, asperges, Beaujolais Primeur en Kerstmis. stellen, het ziet ernaar uit dat 1998 een uitstekend mosseljaar wordt. Onder het motto 'zeg mij dat je mosselen van Zeeuwse afkomst komen en ik weet dat het de moeite waard is om een omweg te maken' hebben de restaurants de meest uit eenlopende mosselgerechten samengesteld. Het is dus smullen geblazen in het restaurant of op het terras. Ais wijntip serveren de Vlissingse gastronomen een heerlijke Muscadet de Sevre et Maine sur lie, die bekend staat als een fantasti sche begeleider. Na het succes van de Hollandse nieuwe van vori ge maand, staat deze maand in het teken van een ander oer-Hollands product: mosselen. De eerste Zeeuwse mosselen van dit jaar zijn onlangs met gepast ceremonieel in Yerseke geveild. Inmiddels hebben de schelpdieren hun weg naar de restau rants van de Vlissingse boulevards gevonden. Kenners hebben de liefhebbers gerust kunnen Yririr-ir') OTEI>BRITANNÏA' Restaurant CAFÉ RESTAURANT Boulevard Bankert 58 tel. 0118-417350 Groene Boulevard Bankert 282 tel. 0118-417900 "De Bourgondiër" Nistouront Boulevard Bankert280 tel. 0118-413891 GCBAKKEK ZEEUWSE MOSSELEN MET PREI EN KNOFLOOK, GESERVEERD IN EEN MANDJE VAN FILODEEG OF AARDAPPELSOEP .MET U:fTC£BAKkEN:: SPEKJES EN J KRUI DEN UIT EIGEN TUIN Boulevard Evertsen 244 tel. 0118-413255 Boulevard Bankert 266 tel. 0118-410502 Restaurant GAZPACHO KOUDE SPAANSE TOMATENSOEP MOSSELTJES IN BIERBESLAG GEBAKKEN. GESERVEERD METEEN TOMATEN-BASILICUMSAUS OF ITALIAANSE SALADE COCKTAIL VAN ZEEUWSE MOSSELEN OF MELOEN COCKTAIL MET RODE PORT Boulevard Evertsen 2 tel. 0118-441441 Boulevard Bankert 132 tel. 0118-412500 VISSOEP'SOLSKIN IN DE ROOMBOTER GEBAKKEN O S S HAAS PUNTJES MET EEN SAUS VAN ORDVE: DYON MOSTERD O? victoriAbaarsfjlet WAARBIJ EEN SAUS VAN NOILLY PRAT EN ZURING GEKOOKTEMOSSELEN OP ZEEUWSE WIJZE GEKOOKTE AROSSEIEN A LA PROVENCALE MET SAUSJES EN FRITES MELOEN COCKTAL OF GRAPEFRUIT COCKTAIL GEKOOKTE MOSSELEN MET DIVERSE SAUZEN, FRIET EN STOKBROOD OF GEGRILDE RUNDER- ENTRECÓTE MET BEARNAISESAUS VARKENSHAAS MEDAILLONS: MET STROGANOFF5AUS GEKOOKTE MOSSELEN OP VADERS WIJZE HUISGFA'vAAKTE WITTE.CHGCOLADE PARFAIT MET VERSE' AARDBEIEN, OF KAASP.i.A'f EAU: VAN DIVER5F i yMLC;H£Rj§ IMasfoortfn ,j <OFflr O- iHEt tAMUN JI-s UIT EIG?N KCUJTN i KAATJE MOSSEL VISTRIO CHOCOLADE PARFAIT GEPARFUMEERD A3E1 CREMF DE CACAO VANILLE IJS MET WARME KERSEN EN SLAGROOM POMMES FRITES GEMENGDE SALADE 2 SAUSJES CHOCOLA DE MOUSSE VANILLE BAVAROIS MET ADVOCAATSAUS 55,00 bo u leva

Krantenbank Zeeland

de Faam | 1998 | | pagina 6