Uit? Adverteren?
TOM CISAY
HOT NEWS
ONBEPERKT
kip eten
Bel 0118-484316
COUNTRY-NIGHT
La Gare
vGStouronc
^jespleten
Tf* nrent""5r
a.s. vrijdag
voor 17.50 p.p.
MAANDSCH0TEL
15,75
'n Pittig feestje bouw je op
i
MIDGET
GOLFBAAN
A=yon
UIT BIJ PICCARD
LIVE MUSIC!
ARD
FEESTEN
PARTIJEN
de Golfbaan
uiijjin
"De Meerkoet"
37,50
Chinees-Indisch
specialiteiten restaurant
JULI MENU
Tel. en Fax. 0118-413025
SATÉ
BUFFET 17,50
FRANS
BUFFET
BARBECUE
BUFFET
Badhuisstraat 178-Vlissingen
TEL. 01 18 - 413551
(reserveren is gewenst)
voor
Ook
TAKE AWAY MENU'S
AT HOWDY'S
iedereen leest
de krant
altijd en overal.
ZATERDAG 15 AUGUSTUS
Lekker uitgebreid barbecuen met
alles erop en eraan inclusief onze
meer dan bekende
overheerlijkespare ribs!
Café-restaurant
koffietafels
verjaardagen
Partijtjes
Kanaalstraat 82,
Oost-Souburg. Tel. 478143
van Zeeland!
bruiloften* personeelsfeesten kinderfeestjes
fondueavonden oarbecue-avonden rond de open haard
Geheel in westernstijl
terras* biljart
Uitgebreide
menukaart
6
FAAM/VLISSINGER
Woensdag 15 juli 1998
iM üeï las IÏÏ WE IE?
Restaurant Paviljoen
Direct aan hel water gelegen
7 dagen per week geopend van ll 00 - 21.00 uur
Maandmenu juli
Kipcocktail
Zalmcocktail
Runderbouillon met reepjes flensjes
of
Gebonden champignonsoep
Gebakken victoriabaars met bieslooksaus
of
Struisvogelbiefstuk met rode wijnsaus
Yoghurt Bavarois
of
Kokos en Malaga ijs met boerenjongens
Schelphoekweg 3
Wolphaartsdijk
Tel Oil3 - 586035
Kleine Markt 13-15 -'Vlissingen (centrum)
Bestaande uit:
Babi pangang, Foe Yong Hai
Gebakken banaan. Saté n
2 personen (afgehaald)nu J «3 9
Verder GRATIS keuze uit één van
de volgende gerechten:
Halve kip in pikante saus
Koe Loe Yuk
Tjap Tjoy
Kip met ananas
Kip met kerrie
Varkenshaas met champignons
Faa Daa Yoek
een keus uit nasi, bami of witte rijst
I v1 Vlasmarkt 25 Middelburg 636122
Iedere
dbnderdag
van 17.00 tot
19.00 uur.
0 DRANKJES VOOR DE PRIJS VANQ
...en wij zorgen voorlHilJÉ Thames
Voor wie niet meer koken
wil verzorgen wij 'donders'
lekker eten. A.s. donderdag:
Iedere zaterdag
v.a. 19.00 uur
Iedere zondag
v.a. 18.00 uur
MET KANS OP 'N HOTELBON
(goed voor 3 GRATIS overnachtingen)
Prijs per pers.: 35.- en kinderen tot 10
jaar eten mee voor 17,50.
Op zaterdag- en zondagavond
hebben wij:
Gezelschappen v.a. 10 pers. zat. zon.
10% KORTING
OP DE TOTAALNOTA!
fèickik'
Dreesstraat 10
VLISSINGEN
Tel. 0118-468481
■émm
ffltsic /I II (l/IIII/fll f I
teevts
DE ONTMOETINGSPLEK
BIJ UITSTEK
MIDDELBURG
frites en gemengde salade
Toetje van de maand juli
Coupe pisang ambon 4.75
DEMONSTRATIE LINE-
DANCING DOOR DE MAC LIES
WESTERN LINE DANCERS
Reserveer snel vóór 25 juli
Prijs p.p incl. welkomstdrankje
47,50
café restaurant grill
MM
De mossel is het meest gekweek
te schelpdier en komt in alle
zeeën ter wereld voor. De lekker
ste mosselen zijn echter te vinden
in de Noord-Europese wateren
en wel in het bijzonder in de
Zeeuwse wateren. De mosselen
worden op twee manieren ge-
keekt. In de hangcultuur hangen
de mosselen vrij van de bodem
aan touwen of netten. Voordeel
hierbij is dat de mosselen abso
luut vrij van zand en slik zijn. De
bodemcultuur is de wijze die het
dichtst bij de wilde mossel staat.
De echte kenner prefereert de
bodemcultuur door het stevige
vlees en zeker de vollere smaak.
Mosselen worden tijdens hn groei
door drie dingen bedreigd: stor
men. extreme kou en vervuiling.
Aangezien een mossel per uur
zo'n vijftien liter water filtert is hij
een perfecte graadmeter voor de
vervuiling van het water. Het
nieuwe mosselseizoen dat 15 juli
begint beloofd veel goeds. De ver
se mosselen zijn volgens kenners
misschien iets aan de kleine kant,
maar de smaak is er niet minder
om. De zachte winter heeft er
voor gezorgd dat de mosselen
ongestoord hebben kunnen groei
en tot de Zeeuwse lekkernijen
die we gewend zijn.
foto: Lex de Meester
Professor Meertens merkte ooit op dat Vlissingen
niet een stad van dromen is, maar eerdér een
stad van daden. Vastgesteld moet worden dat
daarmee evenwel niet gezegd kan worden dat
Vlissingen geen stad van genieten is. De boule
vards zijn daar zeker een voorbeeld van.
De zeerand nodigt vast wel uit tot mijmeren, ze
ker vanachter een tafel vol culinaire hoogstandjes
waarbij een beker wijn van één der beste soorten
als normaal moet worden betracht. En is het on
langs niet bekend geworden dat het liedje over
Vlissingen aan de zee van Blpf eigenlijk ais een
hedendaags Zeeuwse volkslied moet worden
aangemerkt? Een hit! Net als de boulevard, waar
dynamiek en rust hand in hand kunnen gaan.
Boulevard Vlissingen Culinair is een samenwer
kingsverband van restaurants, gelegen aan de
boulevards in Vlissingen. De meewerkende be
drijven zijn Solskin, De Leugenaar, Grand Hotel
Arion, De Bourgondiër, La Plage, De Groene Dol
fijn en Hotel Britannia. De restaurants maken deel
uit van de VVVB, of voluit: Vereniging Vrienden
van de Vlissingse Boulevards. Maandelijks komt
de VVVB met informatie over een culinair thema,
passend bij de tijd van het jaar. We noemen:
mosselen, oesters, asperges, Beaujolais Primeur
en Kerstmis.
stellen, het ziet ernaar uit dat 1998 een uitstekend
mosseljaar wordt. Onder het motto 'zeg mij dat je
mosselen van Zeeuwse afkomst komen en ik
weet dat het de moeite waard is om een omweg
te maken' hebben de restaurants de meest uit
eenlopende mosselgerechten samengesteld.
Het is dus smullen geblazen in het restaurant of
op het terras. Ais wijntip serveren de Vlissingse
gastronomen een heerlijke Muscadet de Sevre et
Maine sur lie, die bekend staat als een fantasti
sche begeleider.
Na het succes van de Hollandse nieuwe van vori
ge maand, staat deze maand in het teken van een
ander oer-Hollands product: mosselen. De eerste
Zeeuwse mosselen van dit jaar zijn onlangs met
gepast ceremonieel in Yerseke geveild. Inmiddels
hebben de schelpdieren hun weg naar de restau
rants van de Vlissingse boulevards gevonden.
Kenners hebben de liefhebbers gerust kunnen
Yririr-ir')
OTEI>BRITANNÏA'
Restaurant
CAFÉ RESTAURANT
Boulevard Bankert 58
tel. 0118-417350
Groene
Boulevard Bankert 282
tel. 0118-417900
"De Bourgondiër"
Nistouront
Boulevard Bankert280
tel. 0118-413891
GCBAKKEK ZEEUWSE MOSSELEN MET
PREI EN KNOFLOOK,
GESERVEERD IN EEN MANDJE
VAN FILODEEG
OF
AARDAPPELSOEP .MET U:fTC£BAKkEN::
SPEKJES EN J KRUI DEN UIT EIGEN TUIN
Boulevard Evertsen 244
tel. 0118-413255
Boulevard Bankert 266
tel. 0118-410502
Restaurant
GAZPACHO
KOUDE SPAANSE
TOMATENSOEP
MOSSELTJES IN BIERBESLAG
GEBAKKEN. GESERVEERD
METEEN
TOMATEN-BASILICUMSAUS
OF
ITALIAANSE SALADE
COCKTAIL VAN ZEEUWSE
MOSSELEN
OF
MELOEN COCKTAIL MET
RODE PORT
Boulevard Evertsen 2
tel. 0118-441441
Boulevard Bankert 132
tel. 0118-412500
VISSOEP'SOLSKIN
IN DE ROOMBOTER GEBAKKEN
O S S HAAS PUNTJES MET EEN SAUS
VAN ORDVE: DYON MOSTERD
O?
victoriAbaarsfjlet WAARBIJ EEN
SAUS VAN NOILLY PRAT EN ZURING
GEKOOKTEMOSSELEN OP
ZEEUWSE WIJZE
GEKOOKTE AROSSEIEN
A LA PROVENCALE
MET SAUSJES EN FRITES
MELOEN COCKTAL
OF
GRAPEFRUIT COCKTAIL
GEKOOKTE MOSSELEN MET
DIVERSE SAUZEN, FRIET EN
STOKBROOD
OF
GEGRILDE RUNDER-
ENTRECÓTE MET
BEARNAISESAUS
VARKENSHAAS MEDAILLONS:
MET STROGANOFF5AUS
GEKOOKTE MOSSELEN
OP VADERS WIJZE
HUISGFA'vAAKTE WITTE.CHGCOLADE
PARFAIT MET VERSE' AARDBEIEN,
OF
KAASP.i.A'f EAU: VAN DIVER5F i
yMLC;H£Rj§ IMasfoortfn ,j
<OFflr O- iHEt tAMUN JI-s
UIT EIG?N KCUJTN i
KAATJE MOSSEL
VISTRIO
CHOCOLADE PARFAIT
GEPARFUMEERD A3E1
CREMF DE CACAO
VANILLE IJS MET WARME
KERSEN EN SLAGROOM
POMMES FRITES
GEMENGDE SALADE
2 SAUSJES
CHOCOLA DE MOUSSE
VANILLE BAVAROIS MET
ADVOCAATSAUS
55,00
bo u leva