SCHOTELS nevi lie van 12.00 u tot 23.30 u op de vla U. ms Mosselproeverijen en zeebanket te kust en te keur pm?& Celtic Pub The Duke Vlasmarkt 37 Middelburg Tel. 0118 - 636840 nu ook op internet http://www.i- middelburg.nl/duke Visrestaurant "Bij het stadhuis" Diverse soorten gegrild vlees met franse frietjes, lekkere sauzen diverse salades Ook vegetarische gerechten ij bezorgen aan huis van 17.0° tot 24.0° uur cm RDOiE OORTJES Wij wensen u een smakelijk festival Buitenruststraat 22 4337 EN Middelburg tel.:0118-638456 SALOON - DINEE Het Country Western restaurant/oaloon met zuidelijk temperament,., Steaks, Tortilla' s tf» Taco' s, Spa re ribs Enchillades Vlasmarkt 13, Middelburg en nog veel meer! 011 <3-629445 Voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd FAAM - VLISSINGER Woensdag 23 juli 1997 MIDDELBURG KETFESTIVAL Het Middelburgs Mossel- en Zeebanketfestival presenteert zich voor de eer ste keer drie dagen lang - 24, 25 en 26 juli van 12 tot en met 23.30 uur - op de Vlasmarkt te Middelburg. Een bruisend feest waar ruim vijftien ondernemers aan deel nemen met een keur aan mosselproeverijen maar j daarnaast ook nog vele zeebanketspecialiteiten die door de diverse deelne- mende restaurants en eethuisjes meestal op straat voor u worden klaar gemaakt. Zo kunt u kennismaken met de verrassing van Café Bommel, de specialitei ten van Grillroom Cleopatra, terwijl het overbekende visrestaurant 'Bij het stadhuis' u het water in de mond doet lopen met gebakken mosselen pro- vencale en zij in de Lange Noordstraat gekookte mosselen tegen een echte festival prijs serveren Maar ook aan 'den dorstigen mensch' is gedacht. Café Miller Time (waar de klok is stilgezet) vergast u evenals alle andere deelnemers op een heerlijk Bolleke de Koninck of een speciaal glas witte wijn die door de deelnemende zaken rechtstreeks wordt geïmporteerd uit Frankrijk. Aan de andere zijde verrast ons de Tympaan met zijn uitgebreid terras, ter wijl bij La Pampa's tijdens het Mossel- en Zeebanketfestival Taco's gevuld met zeevruchten, Paella en calamaris a la minute worden bereidt en geser veerd. Ook is er aan de vele liefhebbers van de Italiaanse keuken gedacht. Het Restarante Pizzeria Isola Sarda bereidt voor u graag zijn specialiteiten van Sardinië zoals bijvoorbeeld 'Cazza Cal Vino Bianco' Zo zijn we ongeveer halfweg in de Vlasmarkt gekomen, waar we de eerste Middelburgse Mosselman tegenkomen die alle gasten welkom heet en van 's middags tot 's avonds laat zorgt voor een gemoedelijke sfeer, die wij ook aantreffen bij Restaurant de Gespleten Arent die voor zijn eeuwen oude monumenten pand in de schelp gestoomde mosselen uitgehaald en in de wok gebakken met een pittige saus presenteert. Ook binnen is het goed vertoeven in de lichte moderne ambiance. Wat de zevende hemel -gevestigd in de Stationsstraat - ons in de Vlasmarkt gaat brengen, blijft voor u en voor ons een Hemelse Verrassing, maar gaat u zeker een proeven. Gelukkig dat het Mossel- en Zeebanketfestival drie dagen duurt want zoveel restaurants, eethuisjes en cafés die hun beste beentje voorzetten, met daarnaast drie dagen lang muziek, straatacts enzo voorts, nodigen uit steeds terug te keren naar de Vlasmarkt. waar we even weg kunnen mijmeren bij Memories of Take a Look in the Duke - de echte Celtic Pub - die meer dan honderdvijftig soorten Ierse en Schotse Whisky's en vele soorten bijzondere bieren herbergt. Niet voor niets dat velen zeggen See You in the Duke. Na heerlijk even op adem te zijn gekomen, de prijs vraag ingevuld, waarbij dagelijks een winnaar wordt getrokken voor een reis met een mosselkotter, slenteren wij naar het einde van de Vlasmarkt. Daar bevindt zich reeds een kwart eeuw lang de Mug waar de echte Zeeuwse mossel met respect wordt behandeld. De chef-kok heeft gekozen voor een zeer eenvoudig mediterraan getinte bereiding, waarbij een glas witte droge Bordeaux of een versgetapt bolleke van de Koninck goed zal smaken. Naast de Mug presenteert zich het bekende Arneville Hotel dat zich op de Vlasmarkt manifesteert met culinaire hoogstandjes zoals u dat gewent bent bij Arneville met zijn veelzijdig restaurant en catering. Men kan op de Vlasmarkt bij de Arneville stand onder andere genieten van gekookte mos selen fl. 7,50 per bak of oesters rauw of gegratineerd voor fl. 2,50 per stuk. Helemaal op het einde (eigenlijk als Kromme Weele) vindt men La Lupa en Café Rooie Oortjes. Hier eindigen we moegestreden van het vele dat ons de Vlasmarkt en zijn deelnemers ons biedt om te luisteren naar mooie verha len en een lekker muziekje, totdat het bijna licht wordt en we de nieuwe dag ontmoeten. Deze Happening met prijzen, muziek, vertier en gezelligheid wordt u aangeboden door de Ondernemers, Stichting Evenementen Middelburg. Horeca Activiteiten Middelburg en vele sponsors zoals Heineken Brouwerijen Zeeland, Brouwerij de Koninck, Prins en Dingemanse en de Firma Ganzewinkel. Lange Noordstraat 8 4331 CD Middelburg Tel.: 0118-627058 Vlasmarkt 17-19 4331 PC Middelburg Telefoon 0118-634100 .W tsiil U. 'fkitkn- "in nu.-- /rtswi 8 hs-mö/- EEN VRIJ NORMALE ZAAK Vei-wen uw smaakpapillen of die van anderen met culinaire koogstandjes; vriendelijk van prijs. dieniet van ket leven. Laai restaurant 'On den Zevenden Hemel' u brengen in kogere sferen. Tijdens kef ;V\ossel-Zeebankel Festival serveren wij een "Bouillabaise" van mosselen met zuurdesembrood én boerenbofer. Êrwiri Gora Restaurant 'Dn den Zevenden -Hemel' Stationsstraat 24-26 4331 3B Middelburg Telefoon 0118-635722 HOTEL Er wacht U een gastvrij onthaal en een internationale keuken Markt 85 4331 LL Middelburg Tel: 0118 642214 ITALIAANS RESTAURANT PIZZERIA Reserveren gewenst Kromme Weele I - Middelburg Tel. 0118 - 62 89 35 Tel. 0118 - 64 05 98 Aparte zaal voor grote groepen (vergaderingen, bruiloften partijen) Tevens eigen bezorgdienst. Keuken dagelijks geopend van 13.00 - +/- 23.00 uur

Krantenbank Zeeland

de Faam | 1997 | | pagina 20