ALS ER ZOVEEL OP ZEELAND AF KOMT... KAN ER HEEL WAT OP U AF KOMEN! dat zij u kunnen vinden! De rekreant heeft een eigen krant in Zeeland rekreatieland.... Een neo classistisch hoogstandje Bel voor informatie of reservering: 01155-8000 voor Zeeuwsch-Vlaanderen of 01184-84000 voor Midden-Zeeland en 01110-15380 voor Noord-Zeeland. Geen duidelijke favorieten in Ronde van Midden Zeeland RESTAURANT LEDOUX VAN WILLEBRORD Woensdag 24 mei 1989 DE FAAM - DE VLISSINGER Honderdduizenden, die voor miljoenen besteden Schakel de Zeeland Rekreatiekrant in! Elke week.... Maanden-lang... De Ronde van Midden-Zeeland is aanstaande zaterdag (27 mei) al weer aan z'n dertigste editie toe. Eén van de grote mannen achter de schermen van dit evenement is voorzitter Piet Louwerse. „Het organiseren zit me in het bloed", zegt hij zelf. Het meewerken aan de organisatie van het grootste sportevenement dat Zeeland kent is voor Louwerse dan ook een onverdeeld genoegen. De regelmatig gehoorde kritiek als zou de Ronde van Midden- Zgeland voor zowel renners als ploegleiders maar een marginale betekenis hebben wijst Piet Lou- 'yverse van de hand. „Het is bij voorbeeld niet zo, dat wij moeten gaan bedelen om voldoende deelnemers voor de ronde te krij gen. De meeste ploegen melden zich zelf aan. Daar komt nog bij dat'er ook in deze ronde punten zijn te verdienen voor de wereld beker. Gezien de winnaars van de afgelopen jaren, onder andere Pe ter Pieterse en Gerrit Solleveld, is het duidelijk dat zowel renners als ploegleiders deze ronde zeker niet als een trainingsritje be schouwen". Over het meedoen van 'grote na men' is Louwerse genuanceerd in zijn uitspraken. „Je kunt natuur lijk een Fignon of een Delgado naar hier halen en zo voor een paar extra publiekstrekkers zor gen. Maar naast het feit dat deze heren veel geld kosten is het he laas maar al te vaak zo dat ze op een vlak parcours weinig of niets presteren". Dat het weer een be langrijke rol speeldt in de Ronde van Midden-Zeeland moet ook Piet Louwerse toegeven. „Er zijn hele grote renners, die zelf toege geven hebben dat ze het niet vol houden om bij een straffe tegen wind zeven kilometer in een 'waaier' te moeten rijden". De Ronde van Midden Zeeland bestaat uit twee componenten: amateurs en profs. Start en aan komst zijn in Goes. De amateurs rijden over de Bevelanden en Walcheren, de profs komen ook door Schouwen Duiveland via de Zeelandbrug en de Oosterschel- dekering. De amateurs starten rond half elf in Goes en finishen daar rond tien over drie. Rond half één strijkt de meute neer op Walcheren, waar Nieuw- en St. Joosland de eerste doorkomst is. Middelburg (12.36 uur) en Vlis- singen (12.48) Dishoek, Groot Valkenisse, Wetstakapelle (pre miesprint 13.17), Domburg (13.27), Oostkapelle (13.37) en Vrouwenpolder (13.46) zijn de plaatsen op 'het eiland waar de karavaan voorbij trekt, alvorens Noord-Beveland in te duiken. De profs nemen een heel andere route. Na de start om 11.30 uur in Gerrit Solleveld. Goes komen de broodrijders om 13.22 in Nieuw en st. Joosland waarna dezelfde route als de amateurs wordt gereden. Middel burg (13.47), Vlissingen (14), Westkapelle (14.30), Domburg (14.40), Oostkapelle (14.48) en Vrouwenpolder (15.02) zijn de plaatsen voor de Pijlerdam (15.10). Gefinished wordt in Goes om 17.25 op de Bergweg. Neo classistisch. Zo omschrijft Rob Martens zijn restaurant. Gebruik maken van een klassieke basis en deze op onze eigen tijdse manier interpreteren. „Dat kenmerkt Ledoux", legt de uitbater van het etablissement in Zoutelande uit waar gasten kunnen dineren (Ledoux) en overnachten (Hotel Willebrord). „In 1980 hebben mijn vrouw Jo sé en ik de leiding over Hotel Wil lebrord gekregen". Daarvoor voerden zijn ouders de scepter in het hotel van de Walcherse bad plaats. „Onze bekendheid hebben we vooral te danken aan een ac tie die we zeven jaar geleden gestart zijn. Na een bruiloft, diner of party bieden wij een gratis overnachting aan". Begin vorige maand kreeg het restaurant een zelfstandige status, als zodanig wordt het ook apart gepresen teerd. Dat betekent overigens niet dat de eetgelegenheid volko men los is gekoppeld van het ho tel. Er is een nieuwe chefkok en een nieuwe naam: Ledoux. Mar tens wil met het restaurant, dat de naam draagt van een van de bekendste neo classistische ar chitecten, hoge kwaliteit bieden. „Onze kwaliteit ligt ruim boven het gemiddelde toeristenrestau rant. Door de ANWB zijn we ge classificeerd met drie bestekjes, een goede middenklasser dus". Specialiteiten De drie koks in de keuken zorgen ervoor dat de klanten een geva rieerd aanbod hebben. „De me nukaart biedt een aantal specialiteiten. Maandelijks heb ben we een wisselend specialitei tenmenu en tevens bieden we een drie-gangenmaaltijd aan voor slechts f 32,50". Voor het ko mend seizoen rekent Martens op zijn vaste clientèle die hij intus sen heeft opgebouwd. Daarnaast is hij bezig om via een reclame campagne een toename van het restaurantbezoek te bewerkstelli gen. „Wij blijven hengelsportda- gen, bridgeavonden, culinaire avonden en personeelsfeesten organiseren. Ook de gratis over nachtingen blijven". Over de sa menwerking tussen de ondernemers in Zoutelande is Martens tevreden. „Er is een ac tieve middenstands-vereniging die in samenwerking met de VVV de nodige evenementen organi seert. Dit seizoen zal dat ook weer het geval zijn Voor de toekomst heeft Martens nog geen nieuwe plannen. „Met het zelfstandig worden van het restaurant heb ik de komende tijd wel voldoende om handen. Ik hoop in ieder geval nog een hele te vertoeven' FOTO EDUARD ENGEL tijd hier in Zoutelande als hotelier

Krantenbank Zeeland

de Faam | 1989 | | pagina 14