•KLEINE HOLLANDSE NIEUWE
•KABELJAUWFILET
•SCHAR
•LEKKERBEK
10.-
9.-
3.95
4.95
BRABANTSE HARINGSALADE
HARINGEN
MET ROOM
GROOTMOEDERS RECEPT
HARINGEN
IN T GROEN
zelf schoonmaken. 8 STUKS VOOR
kilo
1 2 kilo
warm uit de pan
1 2 kilo
Woensdag 6 juni 1984
DE FAAM
SX SX SX SX SX SX K2 K2
DEZE DONDERDA G
EXTRA VOORDELIG
OP DE MARKTI
VOojf
U heeft hier vier haringen voor nodig. Maak de haringen
schoon en verdeel ze in filets. Snij 6 van de 8 filets in
dunne reepjes die u nogmaals halveert. Snij 4 gekookte
aardappelen, 1 gekookte biet, 2 zoetzure appelen en 2
grote augurken in heel kleine stukjes en rasp hierdoor 1
ui.
Vermeng de haringstukjes en het fijngehakte met een
sausje van olie, azijn, mosterd, wat zout en versgemalen
peper.
Zet de salade gedurende enkele uren weg in de koelkast,
zodat alle smaken goed op elkaar kunnen inwerken. Als
het mengsel goed koud is, schikt u het op een schotel
met sla en garneert u naar eigen smaak met b.v.
gekookte gehalveerde eieren, tomaat, radijsjes en
sterrekers. Snij de achtergehouden haringfilets in dunne
repen en leg deze over de salade. Presenteer met bruin
brood en echte boter.
Neem een flinke ui en halveer deze
Wrijf 4 haringen met een halve ui
goed in. Meng 1 /4 I zure room
aan met een paar druppels
citroensap en afhankelijk van uw
smaak met een weinig suiker.
Serveer de haringen in een wat diep
schaaltje en garneer met kwart
schijfjes citroen.
Maak 6 haringen goed schoon, droog de haringen met
papier van de keukenrol goed af, bestrooi de binnenzijde
van de haringen met peper en zout (de bekende
koksgreep) en wentel de haringen door de bloem. Bak de
haringen in 1 00 gram echte boter op een flink vuur in -
1 0 a 1 5 minuten.
Voor de saus meng 2 eetlepels bloem met 50 gram
gesmolten boter. Leng deze roux aan met 1 /4 liter water,
doe er peper en zout naar smaak bij.
Kook de verkregen saus in terwijl u met de sauszweep
gedurig alle hoeken van de pan bezoekt.
Wanneer de saus de dikte heeft die u wenst, haal ze dan
van het vuur en doe er 2 eierdooiers en twee eetlepels van
een goede mosterd doorheen. Eventueel wat citroensap
toevoegen (enkele druppels). Serveer de haringen met
daaroverheen de saus.
Halveer 4 haringen en haal de
graten eruit. Rangschik de
haringen in een bed van sla op een
klein bordje. Vermeng intussen
V2 bekertje zure room met 4 eetlepels
fijngehakte bieslook, wat peper uit
de molen en wat zout en geef dit
apart bij de haringen.
Elke donderdag op de
SX sX SX SX SX SX SX SX