WEEMAES
Trouwens....
de andere prijzen
halen we ook onderuit.
9
9
9
Slagerij
e
JAC. HERMANS
JAC. HERMANS
Adverteren is bekend blijven
QIIII WALRAVEN VAN 1 WAARDEN B.V.
Adverteren
het medium bij uitstek
Paprikas, 1QQ
Honey-dew meloen, QQ
Uien, (JQ
Blauwe pruimen, 249
SCHILDERIJLIJSTEN
Verse kip
A. STURM
ad
ver
teren
Goede bouillon het hele
werk
o
o
579
99
189
159
119
Sperziebonen, QQ
Beschuit
Superieur margarine, ZC
Prodent tandpasta,
Gold Spur tafelmargarine, QQ
Appelmoes, A
Halfvolle koffiemelk, HO
Patat frites, 11Q
Mayonaise, |0Q
TioPaco sherry, 77
59
89
549
39
129
169
129
129
59
89
79
69
59
99
59
59
119
149
89
89
89
99
99
169
189
De Faam
Woensdag 2 september 1981
NIET ALLE v
GEBRADEN GEHAKT IS
ÉCHT
GEBRADEN GEHAKT
Meestal wordt gebraden gehakt gaar ge
kookt. net als worst, en later van een
bruin korstje voorzien.
Het smaakt dan ook niet naar
..GEB RAPEN".
Ons gebraden gehakt is geheel in de
braadpan bereid. Dat proeft U direkt.
Het is gewoon even lekker als het gehakt
dal U zelf thuis braadt.
Deze week brengen wij
GEBRADEN GEHAKT
in de aanbieding:
GEBRADEN GEHAKT
100 gram 98 ct
Voor het echte originele produkt.
ambachtelijk bereid, moet U zijn bij:
KEURSLAGER
Lange Noordstraat 55. Middelburg
Levering per meter,
in verstek gesneden.
Wij lijsten ook in.
~7
eschiere
Elke dag
(Kakelvers)
de kortste
weg naar de
consument
in
DE^/USSINGER
ONZE PRIJZEN ZIJN IN EEN WOORD GEZEGD LAAG! ONZE PRIJZEN ZIJN IN EEN WOORD GEZEGD
O.
-o
"2
M
m
rsj
m
O
O
73
O
m
N
m
o
a
2
N
m
rsj
m
2
N
Zwarte kip advokaat,
Volonté
sinaasappelsap,
Volonté appelsap,
Makreel in olie,
Suikerklontjes,
Vanille ijs,
Macaroni,
Remia fritesaus,
Gebroken rijst,
Kellog's cornflakes,
Bastogne koeken,
Wokkels,
Spinazie,
Dit's vloeibaar
schuurmiddel,
Pampers paars,
Lucifers,
Mars,
Lux toiletzeep,
Filterzakjes no. 2,
Afwasmiddel,
FA-badschuim,
Runderlappen, 1Q Qn
Borstlappen, n Qn
Gehakt speciaal, Qt-n
Saté,
California soep,
Winzerdank,
Knakworst,
Paramount
tomatenpuree, 1 nn
Franse mosterd,
Vermicelli,
Jacob's cream
crackers,
Speculaas,
Astor hondevoer,
Micky kattevoer;
Wortelen extra fijn,
Unox leverpastei,
Choca
boterhamvlokken,
Witte peper,
Nootmuskaat,
m
O
O
PJ
o
o
m
INI
Tarwe biskwie,
Zilveruitjes,
Augurken AB,
Zure mosselen,
Adverteren is bekend"1
I
doe het zelf centrjm
reklame schilder»
Kortstraat 44 - middelburg
lel. 011S» - 2X741
Ook kippebout, filé.
poulet. kiprollade enz.
Gratis kipkruiden
Nu ook kalkoenfilet, kal
koenbout, enz.
Vleeshouwerij
Veersesingel 90
tel. 01180-12343
MIDDELBURG
De basis voor de meeste
sauzen is bouillon. Een goe
de bouillon maken is geen
kunst. Wel is het een kwestie
van tijd. Helaas, hieraan
ontbreekt het de heden
daagse mens nogal eens. De
verfijnde smaak van de sau
zen in de goede restaurants
wordt alleen maar bereikt,
doordat de kok er voldoende
tijd aan besteedt. Het trek
ken van een goede bouillon
is voor hem geen probleem;
intussen kan hij immers ge
woon met zijn andere werk
zaamheden doorgaan.
De huisvrouw hoeft voor de
kok niet onder te doen.
Bruine Bouillon
500 g mager rundvlees
1 kg runderribben in stuk
ken gehakt.
200 g vet spek in blokjes
I ui
een handvol selderieloof,
peterselie en kervel
V2 winterwortel
5 goed rijpe tomaten
1 laurierblad
1 takje thijm
16 gekneusde, witte en
zwarte peperkorrels
Snijd hel vlees klein en laat
het met dc ribben, het spek
en de soepgroente in de
braadslee in een zeer hete
oven goed bruin worden.
Schep het met een sleef (een
grote houten keukenlepel)
in een grote pan over en vul
bij met. ruim water. Breng
het langzaam aan de kook
en schuim grondig af. Voeg
de tomaten en de kruide
rijen toe en Iaat het lang
zaam inkoken tot de bouil
lon zo dik als stroop wordt.
Vul dan met water bij. Her
haal dit tot drie keer toe.
Zeef tenslotte de bouillon en
giet hem in een potje. Af
sluiten met een laagje ges
molten vet, dat U met een
kartonnetje over het opper
vlak uitstrijkt.
Bij het opkoken en het trek
ken van de bouillon moet
deze regelmatig afge
schuimd worden.
Voor het maken van bruine
bouillon vult U na de derde
keer opkoken en intrekken
opnieuw met water of
bouillon bij en laat U hem
gedurende zes uur trekken,
waarna U de bouillon zeeft
en op smaak brengt.
In plaats van runderbotten
en -vlees kunnen ook half
om half runder- en kalfs-
botten worden gebruikt.
De tomalen kunnen worden
vervangen door een eetlepel
tomatenpuree. Bel voor uw
dagelijks recept:
070-26.23.11
Zeepprijzen
fles 0,5 liter
literpak
literpak
blikje 200 gram
kilo
literbak
pak 500 gram
emmertje 0,6 liter
5 stuksla tl
geel, per stuktl tl
Hollandse, kiloUtl
Alléén verkrijgbaar in filialen met
een groente- en fruitafdeling.
Prijzen geldig tot en met
5 september a s.
kiloy
pak 575 gram
pak 24 stuks
60 gram, paprika of naturel
gebroken, heel blik UtJ
j law/'
rol 15 stuks, Vrij Produkt (JtJ
250 gram (JU
grote tube U
kuipje 500 gram UtJ
%pot1
fles 1000 gram ,liu
diepvries, kilo 11
pot 500 gram 1 uö
medium dn/. 0,7 liter UI
diepvries, pak 450 gram,
Vrij produkt
flacon 450 gram
pak 12 stuks
pak a 10 doosjes
pak a 5 stuks
5 stukken a 90 gram
80 stuks
extra, literflacon
flacon 500 ml.
Alléén verkrijgbaar m filialen met een
slagerij
Prijzen geldig tot en met 5 september a s
mager, kilo van 17,90 voor I 0,dU
mals, kilo van 15,90 voor I U,yU
mager, kilo van 11,50 voor U,OU
5 stokjes
4-bordenblik, groente, kip of
tomaat
'n frisse Duitse wijn,
0,7 liter
potje 8 stuks
blik 150 gram 5 voor IUU
bierpul 250 gram
500 gram
pak 200 gram
pak 400 gram,
Vrij produkt
blik 420 gram
blik 420 gram
5/4 pot
5 blikjes a 56 gram
pak 200 gram
busje 50 gram
busje 50 gram
5 voor 1 0,00
Wat u ook tegenkomt
het is in éên woord
rol 200 gram
1/5 pot
zoetzuur, 5/4 pot
potje 200 gram
PRIJS-SLAG
NIEUWSTRAAT 18-20 - 4331 JL MIDDELBURG - TELEFOON 01180 - 1 26 75
4