WEEMAES Trouwens.... de andere prijzen halen we ook onderuit. 9 9 9 Slagerij e JAC. HERMANS JAC. HERMANS Adverteren is bekend blijven QIIII WALRAVEN VAN 1 WAARDEN B.V. Adverteren het medium bij uitstek Paprikas, 1QQ Honey-dew meloen, QQ Uien, (JQ Blauwe pruimen, 249 SCHILDERIJLIJSTEN Verse kip A. STURM ad ver teren Goede bouillon het hele werk o o 579 99 189 159 119 Sperziebonen, QQ Beschuit Superieur margarine, ZC Prodent tandpasta, Gold Spur tafelmargarine, QQ Appelmoes, A Halfvolle koffiemelk, HO Patat frites, 11Q Mayonaise, |0Q TioPaco sherry, 77 59 89 549 39 129 169 129 129 59 89 79 69 59 99 59 59 119 149 89 89 89 99 99 169 189 De Faam Woensdag 2 september 1981 NIET ALLE v GEBRADEN GEHAKT IS ÉCHT GEBRADEN GEHAKT Meestal wordt gebraden gehakt gaar ge kookt. net als worst, en later van een bruin korstje voorzien. Het smaakt dan ook niet naar ..GEB RAPEN". Ons gebraden gehakt is geheel in de braadpan bereid. Dat proeft U direkt. Het is gewoon even lekker als het gehakt dal U zelf thuis braadt. Deze week brengen wij GEBRADEN GEHAKT in de aanbieding: GEBRADEN GEHAKT 100 gram 98 ct Voor het echte originele produkt. ambachtelijk bereid, moet U zijn bij: KEURSLAGER Lange Noordstraat 55. Middelburg Levering per meter, in verstek gesneden. Wij lijsten ook in. ~7 eschiere Elke dag (Kakelvers) de kortste weg naar de consument in DE^/USSINGER ONZE PRIJZEN ZIJN IN EEN WOORD GEZEGD LAAG! ONZE PRIJZEN ZIJN IN EEN WOORD GEZEGD O. -o "2 M m rsj m O O 73 O m N m o a 2 N m rsj m 2 N Zwarte kip advokaat, Volonté sinaasappelsap, Volonté appelsap, Makreel in olie, Suikerklontjes, Vanille ijs, Macaroni, Remia fritesaus, Gebroken rijst, Kellog's cornflakes, Bastogne koeken, Wokkels, Spinazie, Dit's vloeibaar schuurmiddel, Pampers paars, Lucifers, Mars, Lux toiletzeep, Filterzakjes no. 2, Afwasmiddel, FA-badschuim, Runderlappen, 1Q Qn Borstlappen, n Qn Gehakt speciaal, Qt-n Saté, California soep, Winzerdank, Knakworst, Paramount tomatenpuree, 1 nn Franse mosterd, Vermicelli, Jacob's cream crackers, Speculaas, Astor hondevoer, Micky kattevoer; Wortelen extra fijn, Unox leverpastei, Choca boterhamvlokken, Witte peper, Nootmuskaat, m O O PJ o o m INI Tarwe biskwie, Zilveruitjes, Augurken AB, Zure mosselen, Adverteren is bekend"1 I doe het zelf centrjm reklame schilder» Kortstraat 44 - middelburg lel. 011S» - 2X741 Ook kippebout, filé. poulet. kiprollade enz. Gratis kipkruiden Nu ook kalkoenfilet, kal koenbout, enz. Vleeshouwerij Veersesingel 90 tel. 01180-12343 MIDDELBURG De basis voor de meeste sauzen is bouillon. Een goe de bouillon maken is geen kunst. Wel is het een kwestie van tijd. Helaas, hieraan ontbreekt het de heden daagse mens nogal eens. De verfijnde smaak van de sau zen in de goede restaurants wordt alleen maar bereikt, doordat de kok er voldoende tijd aan besteedt. Het trek ken van een goede bouillon is voor hem geen probleem; intussen kan hij immers ge woon met zijn andere werk zaamheden doorgaan. De huisvrouw hoeft voor de kok niet onder te doen. Bruine Bouillon 500 g mager rundvlees 1 kg runderribben in stuk ken gehakt. 200 g vet spek in blokjes I ui een handvol selderieloof, peterselie en kervel V2 winterwortel 5 goed rijpe tomaten 1 laurierblad 1 takje thijm 16 gekneusde, witte en zwarte peperkorrels Snijd hel vlees klein en laat het met dc ribben, het spek en de soepgroente in de braadslee in een zeer hete oven goed bruin worden. Schep het met een sleef (een grote houten keukenlepel) in een grote pan over en vul bij met. ruim water. Breng het langzaam aan de kook en schuim grondig af. Voeg de tomaten en de kruide rijen toe en Iaat het lang zaam inkoken tot de bouil lon zo dik als stroop wordt. Vul dan met water bij. Her haal dit tot drie keer toe. Zeef tenslotte de bouillon en giet hem in een potje. Af sluiten met een laagje ges molten vet, dat U met een kartonnetje over het opper vlak uitstrijkt. Bij het opkoken en het trek ken van de bouillon moet deze regelmatig afge schuimd worden. Voor het maken van bruine bouillon vult U na de derde keer opkoken en intrekken opnieuw met water of bouillon bij en laat U hem gedurende zes uur trekken, waarna U de bouillon zeeft en op smaak brengt. In plaats van runderbotten en -vlees kunnen ook half om half runder- en kalfs- botten worden gebruikt. De tomalen kunnen worden vervangen door een eetlepel tomatenpuree. Bel voor uw dagelijks recept: 070-26.23.11 Zeepprijzen fles 0,5 liter literpak literpak blikje 200 gram kilo literbak pak 500 gram emmertje 0,6 liter 5 stuksla tl geel, per stuktl tl Hollandse, kiloUtl Alléén verkrijgbaar in filialen met een groente- en fruitafdeling. Prijzen geldig tot en met 5 september a s. kiloy pak 575 gram pak 24 stuks 60 gram, paprika of naturel gebroken, heel blik UtJ j law/' rol 15 stuks, Vrij Produkt (JtJ 250 gram (JU grote tube U kuipje 500 gram UtJ %pot1 fles 1000 gram ,liu diepvries, kilo 11 pot 500 gram 1 uö medium dn/. 0,7 liter UI diepvries, pak 450 gram, Vrij produkt flacon 450 gram pak 12 stuks pak a 10 doosjes pak a 5 stuks 5 stukken a 90 gram 80 stuks extra, literflacon flacon 500 ml. Alléén verkrijgbaar m filialen met een slagerij Prijzen geldig tot en met 5 september a s mager, kilo van 17,90 voor I 0,dU mals, kilo van 15,90 voor I U,yU mager, kilo van 11,50 voor U,OU 5 stokjes 4-bordenblik, groente, kip of tomaat 'n frisse Duitse wijn, 0,7 liter potje 8 stuks blik 150 gram 5 voor IUU bierpul 250 gram 500 gram pak 200 gram pak 400 gram, Vrij produkt blik 420 gram blik 420 gram 5/4 pot 5 blikjes a 56 gram pak 200 gram busje 50 gram busje 50 gram 5 voor 1 0,00 Wat u ook tegenkomt het is in éên woord rol 200 gram 1/5 pot zoetzuur, 5/4 pot potje 200 gram PRIJS-SLAG NIEUWSTRAAT 18-20 - 4331 JL MIDDELBURG - TELEFOON 01180 - 1 26 75 4

Krantenbank Zeeland

de Faam | 1981 | | pagina 11