PROMENADE
tmwmcdi
middelburg
ZOMERSPEELGOED
iy
G
GOUDSWAARD
Vrouwen
lopen
de 365-daaese
STUUR
EEN PAASGR0ET
VIA
TELEFRUITSERVICE
FRUITHANDEL JANSE
FOCUS-OPTIEK
Gebaklief voor uw hart
Lucia
Uitgesproken apart
DE VOS EN ZN.
Helitron: het elektronische
digitaal horloge
voor de moderne man.
MODEHUIS
Helioform
variaties op de zomer-Mode
F
Woensdag 14 april 1976
Een collectie
op hoog niveau
in de
VOORJAARSKLEUREN
en modelijnen
voor 1976
uit de meest exclusieve
buitenlandse
modekleuren
Maison
Laat uw kinderen fijn buitenspelen met
en... onze
CONSTANT
verlovingsringen liggen in de etalage van
Fa. C. J.M. Hackenberg
VAN
15-tftifit
11 L
Nieuwe Burg 30 - 32
tel. 13340
scheppen,
jeu de boules,
kroquet,
badminton sets,
voetballen
^zandbakken,
tstrandkarren,
- - schommels
enz.
Middelburg
51509
6995
BURGPROMENADE
TEL. 13306
Burgpromenade
34-36
MIDDELBURG
Erkend
Juwelier
Horloger
met Pasen
een nieuwe
ZONNEBRIL
uit onze
grote collectie
1976
Bij aankoop van een nieuwe bril worden uw oude glazen GRATIS gekleurd.
MIDDELBURG
VLISSINGEN
JUWELIER HORLOGER
Een enorme kollektie.
~*r
Nieuwe Burg 6, tel. 12472, Middelburg
toont U iets aparts I
Burgpromenade 22-24, tel. 01180-120%
MIDDELBURG
Lid van de vereniging "DE EXCLUSIVE"
A.
t BURGPROMENADE 18
MIDDELBURG
Burgpromenade 9, Middelburg, Tel. 13248
Herinneringen aan ond-Middelborg.
Twee herinneringen aan de wereldoorlog '14-18, toen ook in Middelburg
vele Belgische vluchtelingen een veilig onderkomen vonden.
De bovenste prent toont een aantal gewonde Belgische soldaten in het
hospitaal.
Op de onderste foto: Belgische vluchtelingen bezig met eten te koken.
In gebak wordt vaak veel boter, ei en
room verwerkt. Deze voedingsmiddelen
zijn niet toegestaan in een dieet verrekt
met linolzuur en arm aan cholesterol,
dat wordt voorgeschreven aan patiënten
met hart- en vaatziekten.
Het is dan ook moeiltyk kant- en klaar
gebak voor deze mensen te kopen, maar
zélf maken gaat wel!
Hieronder vindt u
enkele soorten gebak voor deze
dieetpatiënten die ook de overige
familieleden best zullen smaken.
gember tulband
500 gr. bloem, 2 theelepels zout,
geraspte schil van 2 citroenen, 2 zakjes
droge gist, 3 dl. magere of halfvolle
lauwe melk. 100 gr. dieetmargarine, 2
eetlepels suiker, 100 gr. (bak) gember,
100 gr. bruine suiker.
Zeef de bloem met het zout. Maak in
het midden een kuiltje. Strooi de
geraspte citroenschil erop. Verwarm de
melk en dieetmargarine tot lauwwarm.
Los de gist daarin op. Roer de suiker
erdoor. Schenk dit mengsel gedeeltelijk
in het kuiltje en begin vanuit het
midden te roeren. Meng het vocht er
helemaal door. Kneed het geheel tot een
soepel deeg. Laat het plm. 45 minuten
rijzen in een kom, afgedekt met een
schone vochtige doek op een warme
plaats. Snijd de gember zonodig klein
en vermeng hem met de bruine suiker.
Kneed het deeg nog eens door en
verdeel het in drie gelijke hoeveelheden.
Vet de tulbandvorm in en leg er een
derde deel van het deeg in. Schep
daarop de helft van het gembermengsel
en leg daar een tweede portie deeg op.
Schep daarop de rest van het
gembermengsel en dek het af met de
rest van het deeg. Laat de tulband nog
20 min. rijzen op een warme plaats,
afgedekt met een schone vochtige doek.
Bak de tulband gaar bij 225 graden C,
onder het midden van de oven, in plm.
45 minuten.
taart op Llnzerwtyze
175 gr. bloem, 100 gr. gemalen
walnoten, 25 gr. suiker, kaneel, 100 gr.
dieetmargarine, 1 eetlepel rum 2
theelepels vanilleessence, geraspte
citroenschil, 1 pot pot frambozenjam,
citroensap van 1 citroen, gemalen
kruidnagel, linolzuurverrijkte
koffiemelk. Meng de bloem met de
walnoten, suiker en kaneel. Prak de
margarine erdoor. Doe de rum, vanille
essence en geraspte citroenschil erbij en
kneed er een soepel deeg van. Rol het in
een vochtige doek en laat het 1 uur
rusten in de koelkast.
Roer citroensap en wat gemalen
kruidnagel door de jam. Bekleed een
ingevette springvorm (O 23.) met 3/4
van het deeg. Maak een opstaande rand
van plm. 2 1/2 cm. Bak die plm. 30
minuten in het midden van een warme
oven (175 graden C). Vul deze bodem
met jam. Rol de rest van het deeg uit en
snijd er reepjes van. Leg ze als raster op
de taart. Bestrijk die met koffiemelk.
Bak de taart in het midden van een
warme oven (plm. 175 graden C) in plm.
20 minuten gaar.
aardappelmakroontjes
200 gr. aardappelen, 2 eiwitten, zout, 75
gr. suiker, 100 gr. rozijnen, 100 gr.
kleingesneden sukade, geraspte schil
van 1 citroen.
Borstel de aardappelen goed schoon.
Kook de aardappelen in de schil gaar.
Pel ze en maak ze fijn door een zeef 6f
pureeknijper. Sla het eiwit stijf met zout
en suiker. Schep de rozijnen, sukade,
geraspte citroenschil en fijngemaakte
aardappelen erdoor. Vet een bakblik in
en maak hierop plm. bergjes van het
mengsel. Schuif het bakblik in het
midden van een warme oven (plm. 175
graden C). Laat ze lichtbruin en gaar
worden in 15 20 minuten. Laat de
koekjes op het bakblik afkoelen en
steek ze er dan met een pannekoekmes
af.
Combineer met Lucia-Set. uitgesproken elegant
Alle jumpers, vesten bloeses en rokken
passen bij elkaar. Met Lucia bent u van top tot teen
uitgesproken goed gekleed