PROMENADE tmwmcdi middelburg ZOMERSPEELGOED iy G GOUDSWAARD Vrouwen lopen de 365-daaese STUUR EEN PAASGR0ET VIA TELEFRUITSERVICE FRUITHANDEL JANSE FOCUS-OPTIEK Gebaklief voor uw hart Lucia Uitgesproken apart DE VOS EN ZN. Helitron: het elektronische digitaal horloge voor de moderne man. MODEHUIS Helioform variaties op de zomer-Mode F Woensdag 14 april 1976 Een collectie op hoog niveau in de VOORJAARSKLEUREN en modelijnen voor 1976 uit de meest exclusieve buitenlandse modekleuren Maison Laat uw kinderen fijn buitenspelen met en... onze CONSTANT verlovingsringen liggen in de etalage van Fa. C. J.M. Hackenberg VAN 15-tftifit 11 L Nieuwe Burg 30 - 32 tel. 13340 scheppen, jeu de boules, kroquet, badminton sets, voetballen ^zandbakken, tstrandkarren, - - schommels enz. Middelburg 51509 6995 BURGPROMENADE TEL. 13306 Burgpromenade 34-36 MIDDELBURG Erkend Juwelier Horloger met Pasen een nieuwe ZONNEBRIL uit onze grote collectie 1976 Bij aankoop van een nieuwe bril worden uw oude glazen GRATIS gekleurd. MIDDELBURG VLISSINGEN JUWELIER HORLOGER Een enorme kollektie. ~*r Nieuwe Burg 6, tel. 12472, Middelburg toont U iets aparts I Burgpromenade 22-24, tel. 01180-120% MIDDELBURG Lid van de vereniging "DE EXCLUSIVE" A. t BURGPROMENADE 18 MIDDELBURG Burgpromenade 9, Middelburg, Tel. 13248 Herinneringen aan ond-Middelborg. Twee herinneringen aan de wereldoorlog '14-18, toen ook in Middelburg vele Belgische vluchtelingen een veilig onderkomen vonden. De bovenste prent toont een aantal gewonde Belgische soldaten in het hospitaal. Op de onderste foto: Belgische vluchtelingen bezig met eten te koken. In gebak wordt vaak veel boter, ei en room verwerkt. Deze voedingsmiddelen zijn niet toegestaan in een dieet verrekt met linolzuur en arm aan cholesterol, dat wordt voorgeschreven aan patiënten met hart- en vaatziekten. Het is dan ook moeiltyk kant- en klaar gebak voor deze mensen te kopen, maar zélf maken gaat wel! Hieronder vindt u enkele soorten gebak voor deze dieetpatiënten die ook de overige familieleden best zullen smaken. gember tulband 500 gr. bloem, 2 theelepels zout, geraspte schil van 2 citroenen, 2 zakjes droge gist, 3 dl. magere of halfvolle lauwe melk. 100 gr. dieetmargarine, 2 eetlepels suiker, 100 gr. (bak) gember, 100 gr. bruine suiker. Zeef de bloem met het zout. Maak in het midden een kuiltje. Strooi de geraspte citroenschil erop. Verwarm de melk en dieetmargarine tot lauwwarm. Los de gist daarin op. Roer de suiker erdoor. Schenk dit mengsel gedeeltelijk in het kuiltje en begin vanuit het midden te roeren. Meng het vocht er helemaal door. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het plm. 45 minuten rijzen in een kom, afgedekt met een schone vochtige doek op een warme plaats. Snijd de gember zonodig klein en vermeng hem met de bruine suiker. Kneed het deeg nog eens door en verdeel het in drie gelijke hoeveelheden. Vet de tulbandvorm in en leg er een derde deel van het deeg in. Schep daarop de helft van het gembermengsel en leg daar een tweede portie deeg op. Schep daarop de rest van het gembermengsel en dek het af met de rest van het deeg. Laat de tulband nog 20 min. rijzen op een warme plaats, afgedekt met een schone vochtige doek. Bak de tulband gaar bij 225 graden C, onder het midden van de oven, in plm. 45 minuten. taart op Llnzerwtyze 175 gr. bloem, 100 gr. gemalen walnoten, 25 gr. suiker, kaneel, 100 gr. dieetmargarine, 1 eetlepel rum 2 theelepels vanilleessence, geraspte citroenschil, 1 pot pot frambozenjam, citroensap van 1 citroen, gemalen kruidnagel, linolzuurverrijkte koffiemelk. Meng de bloem met de walnoten, suiker en kaneel. Prak de margarine erdoor. Doe de rum, vanille essence en geraspte citroenschil erbij en kneed er een soepel deeg van. Rol het in een vochtige doek en laat het 1 uur rusten in de koelkast. Roer citroensap en wat gemalen kruidnagel door de jam. Bekleed een ingevette springvorm (O 23.) met 3/4 van het deeg. Maak een opstaande rand van plm. 2 1/2 cm. Bak die plm. 30 minuten in het midden van een warme oven (175 graden C). Vul deze bodem met jam. Rol de rest van het deeg uit en snijd er reepjes van. Leg ze als raster op de taart. Bestrijk die met koffiemelk. Bak de taart in het midden van een warme oven (plm. 175 graden C) in plm. 20 minuten gaar. aardappelmakroontjes 200 gr. aardappelen, 2 eiwitten, zout, 75 gr. suiker, 100 gr. rozijnen, 100 gr. kleingesneden sukade, geraspte schil van 1 citroen. Borstel de aardappelen goed schoon. Kook de aardappelen in de schil gaar. Pel ze en maak ze fijn door een zeef 6f pureeknijper. Sla het eiwit stijf met zout en suiker. Schep de rozijnen, sukade, geraspte citroenschil en fijngemaakte aardappelen erdoor. Vet een bakblik in en maak hierop plm. bergjes van het mengsel. Schuif het bakblik in het midden van een warme oven (plm. 175 graden C). Laat ze lichtbruin en gaar worden in 15 20 minuten. Laat de koekjes op het bakblik afkoelen en steek ze er dan met een pannekoekmes af. Combineer met Lucia-Set. uitgesproken elegant Alle jumpers, vesten bloeses en rokken passen bij elkaar. Met Lucia bent u van top tot teen uitgesproken goed gekleed

Krantenbank Zeeland

de Faam | 1976 | | pagina 10