VAN SABBEN Van Leerzem's Slijterijen BAKKERIJ BRONSWIJK GESLOTEN Tips voor de keuken CARAVAN-CENTRUM VAN DUKE Él! Levensmiddelen Keurslager VAN SABBENn KOOPJE MAARTENSE 0 31 MEI T/M 19 JUNI 2DE PINKSTERDAG CARAVANSHOW Hoek Rijksweg - Ringbaan West - Goes LANGE DELFT biedtU... VARKENSROLLADE 3,! BIEFLAPPEN 98 VARKENSFRICANDEAU 3,98 400 gr. verse spereiebonen voor 1,58 Pinkstergroente van de groenteman WORTELTJES 1,39 100 KASCHRYSANTEN 1,99 "£»Sf K fej§^ ■ft Cognac Staub per fles van 11,95 NU10,95 Whisky Black and White p. fl. van 17,35 NU14,95 Triple Sec Cointreau p. fles van 16,95 NU 14,95 Pastis Ricard met gratis 2 glazen, per fles 17,50 Douro Port rood of wit 2 flessen 9,75 Sherry Sandeman van 6,95 NU 5,95 Riedel Jus d'Orange 2 flessen van 2,92 NU van de week WC-MAT 2,98 BAKKERIJ „DE PF.IJKAAN" DE FAAM het meest gelezen advertentieblad ter plaatse 0,39 1,39 0,79 1,69 r#0£p 500 L«m va" 1,69 Utsrhllk ERWTEN NP0TEN voor en WORTELEN KIPPENSOEP 0,69 DAGAANBIEDINGEN CACAODRANK 0,69 QUICK-UP 0,99 Lange Delft 57 - Tel. 2106 Visschotel Makreel in folie Vegetarische schotel Gevulde paprika's Met een advertentie in de combinatie FAAM - VLISSINGER - BEVELANDER bereikt n geheel Walcheren. Zuid- en Noord-Bevelande en Rreskens DE FAAM Donderdag 27 mei 1971 mj. VERKOOP - VERHUUR - INRUIL -ACCESSOIRES - STALLING - FINANCIERING SHOWTERREIN: BAGAGEWAGENS diverse modellen Ruime keuze in ONDERDELEN EN ACCESSOIRES o.a. voortenten voor alle caravans, vloer- en wandkachels Diverse occasions TUINMEUBELEN, Kurz, Kettler en Sirocco Telefoon 01100-4560-6617 STA-CARAVANS vanaf 7.295,— met aparte slaapkamer E.K.S. HOLIDAY (allen 2 slaapkamers) SILVERLINE TOURCARAVANS vanaf 2795,— ROLLER 8 modellen 1971, geremd, ADRIA 4 en 6 pers BUNGALOWTENTEN SLAAPZAKKEN, LUCHTBEDDEN, WINDSCHERMEN RUBBERBOTEN Wiï. VRIJDAG EN ZATERDAG: 500 gram heerlijk gekruide magere 500 gram malse 500 gram mooie Hierbij 1 kg nieuwe APPELEN 1,59 2 KROP SLA extra groot 500 gram VASTE TOMATEN v 1 kg nieuwe aardappelen (malta) 8 mooie Sunkist SINAASAPPELEN 1 bos mooie jonge Voor een heerlijke boterham: 100 gram HAM 0,68 100 gr. HAMWORST 0,68 gr. LEVERKAAS 0,59 100 gr. SNIJWORST 0,68 Uit de Flora-hoek 1 BOS MOOIE Leuk assortiment VERSE SNIJBLOEMEN SB®? 2ee" besteed bedr*9 *an 7i50 f£p ■Nc&JvS 1 BLIK Dinsdag BIEFSTUK TARTAAR per stuk NU 3 HALEN - 2 BETALEN hierbij 2 mooie KOMKOMMERS 0,98 0,95 1 HELE LITER Woensdag(DUBBEL ZEGELDAG) 500 gram KEUR GEHAKT (met kruiden) hierbij2 bos jonge BIETJES 2,08 0,98 3 fles (van 1,69) Donderdag 500 gram iets doorregen RUNDERLAPPEN hierbij KILO POSTELEIN voor 2,78 0,59 O VAN OLDENBORGH MEDIUM DRY MOLENWATER 137, MIDDELBURG, TELEFOON 3338 TROELSTRAWEG 2, VLISSINGEN, TELEFOON 7693 Prima kwaliteit hygiënische gummiwaren, handschoenen enz. Prijskourant en gratis proefmonster worden op aan vraag franko toegezonden „Fata", Postbus 95, Middel burg Dit doet WONINGINRICHTING Korte Noordstraat 53, Middelburg, tel. 6874 is van Openvouwbare papieren bloemen, reeds vanaf 95 ct Stopflesjes vanaf 95 ct, by- outeriedozen 2,20, asbakjes (met ouderwetse auto's) 1,45 kindertruitjes van Daktari 9,50, leuke bloem- of planten- hangers 2,60, 12 cocktailprik kers, 1,20 per pakje (vorkjes met plastic heft) „Gerja" Korte Delft 3, Middelburg Te koop: bankstellen, vier deurskast, tafels, clubs, berg meubel, aardgastoestel, kof fie automaat 1 van 100 en 1 van 350 bekers enz. van Ha len, Gravenstraat 94, Middel burg, tel. 01180-3976 Te koop: 4 persoons caravan merk Blue Bird, staanplaats Camping Oranjezon en een gasfornuis. Te bevr. Seissin- gel 78, Middelburg wegens vakantie LANGE DELFT 99-101 - MIDDELBURG Grote Wigwamtenten 24,85, hijskranen vanaf 6,40, houten schommels vanaf 5,60, houten driewielstepjes 4,65, zakjes met boodschappen 35 ct, doosjes met boodschapen vanaf 1,25, zeer stevige doos jes met lepeltjes, mesjes en vorkjes 36 delig 2,65. tele foons 1,„Gerja", Korte Delft 3, Middelburg Te koop: gele rotanwieg en een douchelamp. Arnelaan 42 Middelburg Grote voetballen vanaf 1,25, kinderzwembaden (opblaas baar) vanaf 6,50, strandset- jes vanaf 60 ct, leuke kinder pijpjes 50 ct, plastic blokflui ten 25 ct, kruiwagens vanaf 3,85, kruiwagenset, compleet met emmer, schopje, harkje en vormpjes 3,75, „Gerja", Korte Delft 3. Middelburg Neem voor dit gerecht dunne moten kalbeljauw of dunne visfi lets. Wrijf ze in met zout en citroensap en druppel er wat olie op. Meng geraspte kaas met een even grote hoeveelheid fijn. droog broodkruim en druk de moten of de visfilets er aan bei de zijden in. Leg de vis onder uw ovengrill, maar niet te dichtbij zodat de vis gelegenheid krijgt om gaar te worden. Bedruip tij dens het grillen nu en dan met gesmolten boter. Geef bij de vis stokbrood en een zeer zuidelijk slaatje van plakken geschilde si naasappel, een uurtje gemari neerd in gelijke hoeveelheden olijfolie en citroensap. Roer 100 gr zachte boter tot een romige massa en meng er gelei delijk een theelepel sinaasappel rasp, het sap van een sinaasap pel. een theelepel geraspte xii en zout naar smaak door. Bestrijk 4 kleine, schoongemaakte makrelen van binnen van buiten met het botermengsel en wikkel elke ma kreel in een vel folie. Verpak de makrelen niet te stijf maar zorg wel dat er geen openingen in de- pakketjes blijven, waardoor geu ren en sappen kunnen ontsnap pen. Leg de pakjes folie een half uurtje in een voorverwarmde, ia- ketjes gesloten op tafel, het folie koelt onmiddellijk af zodat uw melijk hete oven. Breng de pak tafelgenoten hun vingers niet zul len branden. Geef er aardappelpu ree of stokbrood bij en sla. Voor een vegetarisch gevulde pa prika-schotel heeft men nodig: 1 blik Californische fruitcocktail 4 middelgrote groene paprika's 5 ojis pinda's 1 fijngehakte ui 2 tomaten 3 eetlepels broodkruimels of pa neermeel 1 theelepel rozemarijn l geklutst ei wat. zout en peper. Nadat de fruitcocktail is afgego ten. worden de paprika's geo pend. van de zaadlijsten ontdaan en gewassen. De pinda's worden fijngehakt en vermengd met de broodkruimels (of paneermeel) en de kruiderij. Vervolgens worden ui en tomaten zacht gefruit en aan het brood kruimelmengsel toegevoegd. Het geklutste ei maakt de vulling compleet. Nadat de paprika's zijn gevuld worden ze in een ingevet te ovenvaste schaal voor een uurtje in een middelwarme oven geplaatst. Ook hierbij droge witti rijst. 1 blik Californische fruitcocktail 4 middelgrote groene paprika's 1 fijngehakt uitje 1 dessertlepel kerriepoeder '/z pond gehakt en wat boter, margarine of olie. zijn de ingrediënten waaruit snel en eenvoudig een bijzonder sma kelijke .gevulde paprikacreatie opgebouwd kan worden. Hiertoe wordt de fruitcocktail afgegoten, de paprika's van het topje ontdaan en de zaadresten verwijderd. Na dat de paprika's van binnen en van buiten zijn gewassen, worden ze voor een vijftal minuten in een pan met iets gezouten ko kend water geplaatst. In een tweede pan wordt vervolgens het fijngehakte uitje gefruit tezamen met de kerriepoeder Als het uitje .glazig' is geworden gaat het gehakt in de pan waarbij er al roerende voor wordt gezorgd dal het uien/kerriemengsel goed door het gehakt wordt verspreid. Als het gehakt een smakelijke bruine kleur heeft aangenomen gaat ook de fruitcocktail de pan in. gevolgd door een half kopje water. Het deksel gaat op de pan en nadat het geheel zo'n minuut of tien heeft staan pruttelen, kan de inhoud van de pan in de paprika's worden overgebracht. De (nu) gevulde paprika's ivor- den voorzien van de afgesneden kapjes en daarna in een ingevette vuurvaste schotel gedurende cir ca een half uur in een middel- warme oven geplaatst. Heet ser veren met droge witte rijst.

Krantenbank Zeeland

de Faam | 1971 | | pagina 11