VAN SABBEN
Van Leerzem's Slijterijen
BAKKERIJ BRONSWIJK
GESLOTEN
Tips voor
de keuken
CARAVAN-CENTRUM VAN DUKE
Él!
Levensmiddelen
Keurslager VAN SABBENn
KOOPJE
MAARTENSE
0
31 MEI T/M 19 JUNI
2DE PINKSTERDAG CARAVANSHOW
Hoek Rijksweg - Ringbaan West - Goes
LANGE DELFT biedtU...
VARKENSROLLADE 3,!
BIEFLAPPEN
98
VARKENSFRICANDEAU 3,98
400 gr. verse spereiebonen voor 1,58
Pinkstergroente
van de groenteman
WORTELTJES 1,39
100
KASCHRYSANTEN 1,99
"£»Sf K
fej§^
■ft
Cognac Staub per fles van 11,95 NU10,95
Whisky Black and White p. fl. van 17,35 NU14,95
Triple Sec Cointreau p. fles van 16,95 NU
14,95
Pastis Ricard met gratis 2 glazen, per fles
17,50
Douro Port rood of wit 2 flessen
9,75
Sherry Sandeman van 6,95 NU
5,95
Riedel Jus d'Orange 2 flessen van 2,92 NU
van de week
WC-MAT
2,98
BAKKERIJ „DE PF.IJKAAN"
DE FAAM het meest gelezen
advertentieblad ter plaatse
0,39
1,39
0,79
1,69
r#0£p
500
L«m
va" 1,69
Utsrhllk ERWTEN
NP0TEN
voor
en WORTELEN
KIPPENSOEP 0,69
DAGAANBIEDINGEN
CACAODRANK 0,69
QUICK-UP 0,99
Lange Delft 57 - Tel. 2106
Visschotel
Makreel in folie
Vegetarische
schotel
Gevulde paprika's
Met een advertentie in de combinatie
FAAM - VLISSINGER - BEVELANDER
bereikt n geheel Walcheren.
Zuid- en Noord-Bevelande en Rreskens
DE FAAM
Donderdag 27 mei 1971
mj.
VERKOOP - VERHUUR - INRUIL -ACCESSOIRES - STALLING - FINANCIERING
SHOWTERREIN:
BAGAGEWAGENS diverse modellen
Ruime keuze in ONDERDELEN EN ACCESSOIRES
o.a. voortenten voor alle caravans, vloer- en wandkachels
Diverse occasions
TUINMEUBELEN, Kurz, Kettler en Sirocco
Telefoon 01100-4560-6617
STA-CARAVANS vanaf 7.295,—
met aparte slaapkamer
E.K.S. HOLIDAY (allen 2 slaapkamers) SILVERLINE
TOURCARAVANS vanaf 2795,—
ROLLER 8 modellen 1971, geremd, ADRIA
4 en 6 pers BUNGALOWTENTEN
SLAAPZAKKEN, LUCHTBEDDEN, WINDSCHERMEN
RUBBERBOTEN
Wiï.
VRIJDAG EN ZATERDAG:
500 gram heerlijk gekruide magere
500 gram malse
500 gram mooie
Hierbij
1 kg nieuwe APPELEN 1,59
2 KROP SLA
extra groot
500 gram
VASTE TOMATEN v
1 kg nieuwe aardappelen
(malta)
8 mooie Sunkist
SINAASAPPELEN
1 bos mooie jonge
Voor een heerlijke boterham:
100 gram HAM 0,68 100 gr. HAMWORST 0,68
gr. LEVERKAAS 0,59 100 gr. SNIJWORST 0,68
Uit de Flora-hoek
1 BOS MOOIE
Leuk assortiment
VERSE SNIJBLOEMEN
SB®?
2ee" besteed
bedr*9 *an 7i50
f£p
■Nc&JvS
1 BLIK
Dinsdag BIEFSTUK TARTAAR per stuk
NU 3 HALEN - 2 BETALEN
hierbij
2 mooie KOMKOMMERS
0,98
0,95
1 HELE LITER
Woensdag(DUBBEL ZEGELDAG)
500 gram
KEUR GEHAKT (met kruiden)
hierbij2 bos jonge BIETJES
2,08
0,98
3 fles
(van 1,69)
Donderdag 500 gram iets doorregen
RUNDERLAPPEN
hierbij
KILO POSTELEIN voor
2,78
0,59
O
VAN OLDENBORGH
MEDIUM DRY
MOLENWATER 137, MIDDELBURG,
TELEFOON 3338
TROELSTRAWEG 2, VLISSINGEN,
TELEFOON 7693
Prima kwaliteit hygiënische
gummiwaren, handschoenen
enz. Prijskourant en gratis
proefmonster worden op aan
vraag franko toegezonden
„Fata", Postbus 95, Middel
burg
Dit doet
WONINGINRICHTING
Korte Noordstraat 53,
Middelburg, tel. 6874
is van
Openvouwbare papieren
bloemen, reeds vanaf 95 ct
Stopflesjes vanaf 95 ct, by-
outeriedozen 2,20, asbakjes
(met ouderwetse auto's) 1,45
kindertruitjes van Daktari
9,50, leuke bloem- of planten-
hangers 2,60, 12 cocktailprik
kers, 1,20 per pakje (vorkjes
met plastic heft) „Gerja"
Korte Delft 3, Middelburg
Te koop: bankstellen, vier
deurskast, tafels, clubs, berg
meubel, aardgastoestel, kof
fie automaat 1 van 100 en 1
van 350 bekers enz. van Ha
len, Gravenstraat 94, Middel
burg, tel. 01180-3976
Te koop: 4 persoons caravan
merk Blue Bird, staanplaats
Camping Oranjezon en een
gasfornuis. Te bevr. Seissin-
gel 78, Middelburg
wegens vakantie
LANGE DELFT 99-101 - MIDDELBURG
Grote Wigwamtenten 24,85,
hijskranen vanaf 6,40, houten
schommels vanaf 5,60, houten
driewielstepjes 4,65, zakjes
met boodschappen 35 ct,
doosjes met boodschapen
vanaf 1,25, zeer stevige doos
jes met lepeltjes, mesjes en
vorkjes 36 delig 2,65. tele
foons 1,„Gerja", Korte
Delft 3, Middelburg
Te koop: gele rotanwieg en
een douchelamp. Arnelaan 42
Middelburg
Grote voetballen vanaf 1,25,
kinderzwembaden (opblaas
baar) vanaf 6,50, strandset-
jes vanaf 60 ct, leuke kinder
pijpjes 50 ct, plastic blokflui
ten 25 ct, kruiwagens vanaf
3,85, kruiwagenset, compleet
met emmer, schopje, harkje
en vormpjes 3,75, „Gerja",
Korte Delft 3. Middelburg
Neem voor dit gerecht dunne
moten kalbeljauw of dunne visfi
lets. Wrijf ze in met zout en
citroensap en druppel er wat olie
op. Meng geraspte kaas met een
even grote hoeveelheid fijn.
droog broodkruim en druk de
moten of de visfilets er aan bei
de zijden in. Leg de vis onder uw
ovengrill, maar niet te dichtbij
zodat de vis gelegenheid krijgt
om gaar te worden. Bedruip tij
dens het grillen nu en dan met
gesmolten boter. Geef bij de vis
stokbrood en een zeer zuidelijk
slaatje van plakken geschilde si
naasappel, een uurtje gemari
neerd in gelijke hoeveelheden
olijfolie en citroensap.
Roer 100 gr zachte boter tot een
romige massa en meng er gelei
delijk een theelepel sinaasappel
rasp, het sap van een sinaasap
pel. een theelepel geraspte xii en
zout naar smaak door. Bestrijk 4
kleine, schoongemaakte makrelen
van binnen van buiten met het
botermengsel en wikkel elke ma
kreel in een vel folie. Verpak de
makrelen niet te stijf maar zorg
wel dat er geen openingen in de-
pakketjes blijven, waardoor geu
ren en sappen kunnen ontsnap
pen. Leg de pakjes folie een half
uurtje in een voorverwarmde, ia-
ketjes gesloten op tafel, het folie
koelt onmiddellijk af zodat uw
melijk hete oven. Breng de pak
tafelgenoten hun vingers niet zul
len branden. Geef er aardappelpu
ree of stokbrood bij en sla.
Voor een vegetarisch gevulde pa
prika-schotel heeft men nodig:
1 blik Californische fruitcocktail
4 middelgrote groene paprika's
5 ojis pinda's
1 fijngehakte ui
2 tomaten
3 eetlepels broodkruimels of pa
neermeel
1 theelepel rozemarijn
l geklutst ei
wat. zout en peper.
Nadat de fruitcocktail is afgego
ten. worden de paprika's geo
pend. van de zaadlijsten ontdaan
en gewassen.
De pinda's worden fijngehakt en
vermengd met de broodkruimels
(of paneermeel) en de kruiderij.
Vervolgens worden ui en tomaten
zacht gefruit en aan het brood
kruimelmengsel toegevoegd. Het
geklutste ei maakt de vulling
compleet. Nadat de paprika's zijn
gevuld worden ze in een ingevet
te ovenvaste schaal voor een
uurtje in een middelwarme oven
geplaatst. Ook hierbij droge witti
rijst.
1 blik Californische fruitcocktail
4 middelgrote groene paprika's
1 fijngehakt uitje
1 dessertlepel kerriepoeder
'/z pond gehakt
en wat boter, margarine of olie.
zijn de ingrediënten waaruit snel
en eenvoudig een bijzonder sma
kelijke .gevulde paprikacreatie
opgebouwd kan worden. Hiertoe
wordt de fruitcocktail afgegoten,
de paprika's van het topje ontdaan
en de zaadresten verwijderd. Na
dat de paprika's van binnen en
van buiten zijn gewassen, worden
ze voor een vijftal minuten in
een pan met iets gezouten ko
kend water geplaatst. In een
tweede pan wordt vervolgens het
fijngehakte uitje gefruit tezamen
met de kerriepoeder Als het
uitje .glazig' is geworden gaat het
gehakt in de pan waarbij er al
roerende voor wordt gezorgd dal
het uien/kerriemengsel goed
door het gehakt wordt verspreid.
Als het gehakt een smakelijke
bruine kleur heeft aangenomen
gaat ook de fruitcocktail de pan
in. gevolgd door een half kopje
water. Het deksel gaat op de pan
en nadat het geheel zo'n minuut
of tien heeft staan pruttelen, kan
de inhoud van de pan in de
paprika's worden overgebracht.
De (nu) gevulde paprika's ivor-
den voorzien van de afgesneden
kapjes en daarna in een ingevette
vuurvaste schotel gedurende cir
ca een half uur in een middel-
warme oven geplaatst. Heet ser
veren met droge witte rijst.