n t m' ■- De venkel jeugd- hoekje 1 groente met een eigen karakter. Met zorg en toewijding A. J. KIEVIT If? Je trouwdag Uniek in je leven! 15 corsages gratis Bioemenhuis Korteweg /T van Oom Ko JULIRAADSEL 4 X exclusief bruidsboeket Van de Stichting propaganda groenten en fruit. Uitvaartverzorging Bladz. 2 ,EILANDEN-NIEUWS' VRODAG 25 JULI 1986 Deze vraag- en antwoord-rubriek staat geheel ten dienste van de lezer die er kosteloos gebruik van kan maken. Uw vragen op velerlei gebied kunt u sturen aan: Redactie Eilanden-Nieuws, Post bus 8, M iddelharnis, met in de linker bovenhoek „Vragen-rubriek" vermeld. De vragen worden door deskundigen beantwoord en zullen binnen enkele weken na de inzending compleet met antwoord in deze rubriek worden ge publiceerd. PI9SKIM neiHIQEH Hoe kan ik een pigskin Jack reinigen? De stomerij wilde het wel naar de fabriek opsturen, maar dan kost het mij f 50,-! Antwoord: U kunt bij een goede drogis terij wel een flesje suèdereiniger kopen en dat verwijdert vuil en haalt enigermate de kleur op als u de gebruiksaanwijzing pre cies opvolgt. Maar u moet dan wel het gehele jasje gelijkmatig ermee behandelen om geen tintverschillen te krijgen. En daarom is het eigenlijk verstandiger 50 - uit te geven voor een deskundige behandeling dan later de prijs van een nieuwe varkenshuid te moeten neertellen als u uw pigskin niet meer goed krijgt. MOTTSM IN Of SCRiNG Hierbij enige bladeren. De vraag is, aan welke ziekte deze seringeboom lijdt. Antwoord: Gezien de aard van de aan tasting neemt onze plantkundige mede werker aan, dat uw seringeboom is be zocht door de seringemot. Dat is een insekt, dat onder de oppervlakte van de bladeren leeft en daar een gang boort. Zo'n aantasting noemt men een „mijn" en het leven onder die opperhuid heet „mi neren". De rupsjes van die seringemot, die blaasmijnen in het blad vreten, be ginnen hun aktiviteiten in de regel in juni en gaan daarmee door tot in september. U zult er veel werk aan hebben, maar de enige doeltreffende manier van bestrijding is: de aangetaste bladeren af te plukken en volledig te verbranden. Staat er een li gusterhaag in de buurt, dan is het ver standig die zo kort mogelijk te houden, daar deze de infectiebron kan zijn. Dat moet u even bekijken. Beste jongelui, we zullen deze keer maar eens zo onbe schaamd zijn om zonder bellen binnen te vallen. Er is veel te doen deze keer. Kunnen niet wachten tot er wordt open gedaan. Het eerste raadsel, het Bijbelse raadsel dus, is een letterraadsel. Eerst 58 cijfers naast elkaar zetten, met enige tus senruimte. Daaronder komen dan de ge vonden letters. Daarna zeide Jesaja: „neen een klomp 52-18-31-42-4-22" (Jes. 38). Gelijk de eik en de 5 5-2-15-50-28-36-7 in dewelke(Jes. 6). Mozes hoedde de kudde van zijn schoon vader, den priester in 45-6-26-43-16-54 (Exodus 3). Hij strooit den 17-40-47-32 als as (Psalm 147). Als Laban die 58-9-44-11-33-38-48 hoor de dat Jakob (Gen.) Totdat ik 3-41 -29-23-5-12 opstond, dat ik opstond een moeder in Israël (Richt.). Gij maakt het 14-49-21-25 door de drup pelen (Psalm 65). En indien uw 1-24-53-13 u ergert, houwt hem af (Mark. 9). Gij zijt vet, gij zijt 39-30-19; ja met vet overdekt geworden (Deut 32). Het hart eens wijzen zal tijd en 8-27-34- 35-56 weten (Pred. 8). Al de bovenstaande gevraagde woorden zijn te vinden in de 57-46-37-20-51-10. De oplossing geeft een gedeelte weer uit het Hogepriesterlijk gebed. Het bestaat uit 58 letters (1 Joh. 17). Co Melissant, Nieuwe Tonge J Corina Melissant, Nieuwe Tonge J Chris Ras, Yerseke 4. Andrea van Zielst, Nieuwe Tonge De prijswinnaars zijn: 1 André Kastelein, Zeist ---------«ir*"- HO-KCI Ik sluit kleurenfoto's in van een vreemde stok. Ik weet niet, of't nu een wandelstok, een biljartkeu of een slagwapen is, maar hij is beschilderd met Japans uitziende motieven. Kunt u hem thuisbrengen? Antwoord: Het is ook geen hockey-stick, ook al lijkt de naam erop, maar een Ja panse ho-kei en dat is een soort ereteken wapenstok voor edellieden vanaf de rang van Mai-shoe. Beschouw het maar als een hoogwaardigheidsteken. Een achtemeef- je daarvan is het bekende officiersstokje. Biljarten daarmee zou heiligschennis zijn. Onnodig te zeggen, dat de holle ruimte vaak benut is voor het smokkelen of onopvallend vervoeren van opium of kost baarheden. Als uw stok geen goedkope namaak is voor de toeristenindustrie, maar écht en oud, ligt de waarde voor een verzamelaar van Japanse curiosa op circa 250,-. PSRg-PRAAT Wanneer kan ik zomersnoei toepassen op een pereboom om hem te dwingen tot vruchtzetting op de jonge scheuten? Antwoord: Bij peren kunnen we geen vruchtzetting op jonge scheuten verwach ten. Ze dragen meestal vrucht op takken die twee of méérjaren oud zijn. De snoei is nodig voor het evenwicht tussen de aan tallen jonge en oudere takken, waardoor er jaar na jaar kan worden geoogst. Overi gens kan zomersnoei bij peren het best plaatsvinden in juni, dus het is al rijkelijk aan de late kant... De kans op vrucht- zetting kan wel worden verbeterd, wan neer er twee of meer bomen in eikaars nabijheid staan. Kruisbestuiving werkt immers vrijwel altijd gunstiger dan zelf- bestuiving. VAM STRSgR Hoe kom ik aan het adres van de streek romanschrijfster HennyThiJssing-Boer? Antwoord: Haar boeken verschenen bij twee verschillende uitgevers. U kunt zich tot deze adressen wenden en daar uw brief heen sturen. Als het om een belangrijke aangelegenheid gaat, zal die brief wel worden doorgestuurd. De uitgevers zijn: Uitgeversmaatschappij J. H. Kok bv, Gildestraat 5, 8263 AH Kampen, tele foon 05202-12287, en Uitgeverij J. H. Gottmer, Prof v. Vlotenweg la, 2061 EB Bloemendaal, tel. 023-257150. BKf 'M I'M vsr De laatste tijd heb ik problemen met het braden van vlees, want het koekt vast aan de bodem van de braadpan. Vroeger kon ik in één keer het vlees braden voor het grote gezin en nu moet ik een paar maal opnieuw beginnen, hoewel die braadpan 32 Jaar oud was en nog gaaf. Ik heb haar vervangen, maar het probleem bleef. Andere soorten margarine gaven geen beter resultaat. Ik doe niets anders dan vroeger, toen het wel goed ging. Weet u een oplossing? Antwoord: U gebruikte steeds dezelfde pan, dezelfde kwaliteit vlees en dezelfde margarine, met dezelfde methode. De enige verklaring is dan, dat u gebruik maakt van een sterk ontvettend afwas- middel. En u weet langzamerhand wel uit de radio- en televisiereklamespots, dat een aantal van die wasmiddelen „ver nieuwd" is en „nog sterker" werken dan de vroeger geleverde afwasmiddeltjes. Vooral in zo'n pan van 3 2 jaar oud kunnen zich allerlei deeltjes van die sterke pro- dukten vasthechten in onefi^enheden van de bodem. Ook de nieuwe bak- of braad pan hebt u waarschijnlijk dagelijks flink schoongemaakt met zo'n royale scheut verbeterd afwasmiddel in het sopje. U moet eens een voorbeeld nemen aan de allerberoemdste chef-koks van de restau rants voor lekkerbekken. Die laten hun braadpannen niet in zo'n ontvettend sopje onklaar maken. Zij houden dgl. pannen in het vet' Reinig uw nieuwe braadpan dus met kokend water, en veeg de bodem desgewenst schoon met een prop keuken papier, maar gééf 'm z'n vet en houd de bodem vet' Wees ook bij het afwassen van de andere vaat zuinig met die afwasmid- delen, want ze zijn (veel) sterker dan vroeger! De fabrikanten zeggen 't zélf Waar kunnen we de film gaan zien over de berging van de coaster „Mount Louise" waarmee Pim Korver promoveerde? Antwoord: Voor zover wij konden na gaan is deze film (nog) niet in roulatie. U kunt zich voor verdere informatie wenden tot de bibliothjeek van het Filmmuseum in Amsterdam, tel. 020-831646, en het Fonds voor de Ned. Films aldaar, tel. 020-647838. 0PSISR-8ET0M Tussen mijn nieuwbouwhuis en de straat staan lelijke betonnen paaltjes met draad ter afscheiding. Hoe sier ik dat een beetje op? Antwoord: Als u daar geen groenblijven- de haag mag planten en de palen niet mag vervangen, kunt u het beton borstelen met een staalborstel, daarna polijsten en dan met daarvoor verkrijgbare betonverf van vrolijke kleuren voorzien. 3 ^14 5 9 201 .H _.s ^■27 28 ^■29 ^B j^Hso 33 ^H 46 H55 ■|58 63 ^H ^■65 jH66 O' icj fo S7 ^ti 3£> i^ 2é Van links naar rechts: 1bloem; 4. plaats in Gelderland; 7. plaats in Utrecht; 11stad in Duitsland; 13. nonsens; 14. moeder; 16. smal stuk hout; 17. vlaktemaat; 19. inwoner van bepaalde streek in Engeland; 21. Verenigde Staten; 23, vriendenmaal; 25. kippesoort; 27. pret; 29. water in Friesland; 30. plaats in Drente; 32. die ontschorst; 34. schat; 3"6. ion; 38. soldatenkost; 39. oneven; 43. slee; 44. rustpunt; 46. rekstok; 49. gevolg; 51. voordeel; 52. kleur; 55. Verenigde Naties; 56. vocht; 58. SowjetUnie; 59. haringnet; 61. verwering; 64. werpkoord; 65. vogel; 66. kabel. Van boven naar beneden: 1. kabaal; 2. maanstand; 3. pen; 4. europeaan; 5. Frans lidwoord; 6. klap; 7. noot; 8. zwaardwalvis; 9. lans; 10. teer; 12. huisvrouw van Zebedeüs; 13. ooievaarsoort; 15. Noorse godheid; 18. manie; 20. beurt; 22. vertegen woordiger; 23. Algem. Nederl. persb.; 24. kiem; 26. vastberaden; 28. nieuw; 29. water in Utrecht; 31. speelgoed; 33. graan; 34. plaaggeest; 35. plaats in N. Brabant; 37. onderdeel van een fiets; 38. graad; 40. Bijbelse plaats; 41Griekse godin (oudheid); 42. uitde Betuwe; 45. boom; 47. familielid; 48. vacht; 50. nadat; 53. moeder aller levenden; 54. onderwijs; 56. zeepwater; 57. kern; 60. omroep; 62. Romeinse Rijk; 63. voorvoegsel. Op de balk onder het kruiswoord, bij juiste oplossing een water in Zuid-Holland. OPLOSSINGEN JUNIRAADSELS Jaagt de liefde na (1 Kor. 14 1) 2 Maar de Heere God is de Waarheid (Jer. 10 10). 3 Hebt de wereld niet lief (Joh. 2 15). 4 Ark der Getuigenis (Ex. 25 22). EXTRA RAADSELS Ekster Biervliet 2 Emmen Door dik en dun Ransdorp 3 Gieten Kruisvereniging Uithoorn Muntendam Bergum De hond Al wat ik zeg tot Fik, mijn hond. Dat doet aflaat hij snel; Hij kijkt gedurig naar mijn mond, En wacht op mijn bevel. Hoe menig woord gaat uit Uw mond, O, Heer! die mij gebiedt! Maar zo gehoorzaam als mijn hond, O, neen, dat ben ik niet. Vergeef die ongehoorzaamheid, En geef me een vroom gemoed. Dat alles, wat Uw Woord mij zeit. Gewillig laat afdoet. QUO ZILVER? Ingesloten antieke zilveren hangertje kon ik in Italië heel voordelig kopen voor zo 'n f 200,-. Het lijkt mij méér waard. Wat denkt u? Antwoord: Wij denken, dat u beetgeno men bent door een straatverkoper of een marktventer, want die leuren met allerlei namaaksieraden en vervalste z.g. merk- horloges. Deze hanger is niet van zilver, maar van glanzend gemaakte tin, en be slist niet antiek, maar kersvers nagemaakt volgens een oude stijl van werken uit de Venetiaanse school, zij het niet zo mooi en beslist niet nauwkeurig. U hebt u ongeveer 190,- tevéél voor betaald. ONS INWSNDICe WCKKCRTJe Hoe is het mogelijk, dat de één door verschillende luidruchtige wekkerbellen héénslaapt en de ander altijd precies op het Juiste moment wakker wordt zonder ooit een klok bij z'n bed te zetten? Die stapt zelfs midden in de nacht z 'n bed uit als hij een vliegtuig moet halen! Antwoord: Het ontwaken op een ge wenste tijd heeft rechtstreeks te maken met ons inwendige ritme. Dat is het zelfde mechanisme, dat ons ook op vaste tijden herinnert aan bepaalde afspraken. Nie mand behoeft u bijvoorbeeld te herinneren aan uw dagelijks verplichtingen, want die doet u spoedig automatisch, ook al is er geen klok in de buurt. Ons levensritme komt pas in de war, als we opeens per vliegtuig naar het westen van Amerika, Japan of Indonesië verplaatst worden, omdat we daar dan zo'n tien uur vroeger of later gaan opstaan en slapen en op heel andere tijden de maaltijden gaan gebrui ken. Niet alleen de spijsvertering, maar ook onze hersenfunkties en veel inwen dige organen raken dan tijdelijk in de war door die verstoring van onze ,,lichaams- klok". Het is echter niet moeilijk in een normaal blijvend ritme nog enkele extra opdrachten aan de hersenen te verstrek ken. Als u bijv. vóór het slapen gaan sterk en geconcentreerd denkt aan de juiste tijd waarop u wilt opstaan, dan zal uw in wendige klok u precies op die tijd wekken. Voor sommigen is dat een kwestie van enige oefening. Die moeten hardop die tijd prevelen, of een wijzerplaat tekenen met de wijzers in de juiste stand, maar bij anderen gaat dat zonder veel moeite. En als u eenmaal zeker bent van u zelf, hebt u geen énkele wekker meer nodig. Precies zo kunt u belangrijke afspraken onthou den, zonder ze ooit in een agenda op te schrijven. Wel sterk aan denken, dan zullen ze u later, op het juiste moment, te binnen schieten. Cf^i^if^ifti^i^if^i^i^i^i^C^i^ Briefwisseling: Elly Looij - Nieuwe Tonge. Jaje aller laatste briefje, was maar "piep-klein",in- derdaad. Maar je oom heeft ondervonden, jij houdt niet van "groot formaat". Het rapport was echter keurig, ruim voldoende allemaal. Zevens en een boel met achten: wat een "cijfermateriaal"! Lianne Melissant - Herkingen. Eerst een schoolreis; nu vakantie, en daarbij een mooi rapport'k Denk, als je zo blijft studeren, datje nog professor wordt. Niet teveel maar ,,barbecueën", dat is niet goed voor de lijn. Want je wilt, dat weet ik zeker, liefst een slanke dame zijn. Hannie Grinwis - Ouddorp. Je maakt nu wel lange dagen, 'k Denk dat dat wel wennen moet. Uitje briefle op te merken, maak je het gelukkig goed. En het spreek woord zegt het immers, 't allermoeilijkst is 't begin. Als je daar maar eenmaal door bent, gaat 't al spoedig naar je zin. Andrea van Zielst - Nieuwe Tonge Zo, je bent dan nu in Holland. Iedereen was toch weer blij. En je bent, dat is wel zeker, ook een heel stuk dichterbij, 't Was toch wel een hele reis, zeg. Voor oom Ko is vliegen niets. Veel te ver, te hoog, te snel ook. 'k Houd het toch maar bij m'n fiets Rudolf Verkerke - Nieuwe Tonge. Ook al van die mooie cijfers; je hebt wel je best gedaan. Je hebt 't verdient om met vakan tie, eens naar Luxemburg te gaan. 'k Hoop dat je daar mag genieten, als je met vakantie bent; van de zon, van de natuur, en van het slapen in de tent. Natasja Verkerke - Nieuwe Tonge. Ome Ko ziet al maar cijfers, zodat 't dwarrelt voor zijn oog. Nu weer cijfers van Natasja, en die schiet ook naar omhoog. Zie wat zessen en veel zevens, bovenaan prijkt nog een acht Heus, je hebt je best gedaan hoor; dat je 't zover hebt gebracht. Corina Melissant - Nieuwe Tonge. Je verjaardag, is Corina, toch geweldig goed geweest Want je hebt zoveel gekregen... het was zelfs een reuze feest. Je kreeg ook nog een logeetje. Leuk zeg, een Ameri kaan... als jullie nu ook elkander, ook maar goed kunnen verstaan Co Melissant - Nieuwe Tonge. Zeg, die lekkere gebakjes, zijn beslist niet goed voor jou. Als de dokter het zou weten, hij je 't vast verbieden zou. Door je oma en je opa, ben je ook alweer verwend. Die kado's, dat weet ik zeker, kosten vast een lieve cent ALLEMAAL. Dit is weer het laatste hoekje van de maand. Dat wil dus zeggen dat het weer inzenden is. Voor eventuele nieuwe inzenders volgt hier het adres: Oom Ko - p. a. Eilanden-Nieuws -Postbus 8 - 3240 AA Middelhamis. En graag een briefle erbij, a.u.b. Allemaal de hartelijke groeten van jullie Oom Ko. Daarbij past een dat bij je hoort Ieder bruidspaar Zandpad 68 Middelhamis De venkelknol, ook wel Romeinse venkel genoemd, is de eetbare verdikte stengel voet van de venkelplant. De venkelplant is een kruidachtig gewas met wijdvertakt groen. De bladstelen verdikken zich aan de onderkant en groeien in elkaar tot een soort witte, bleekgroene ui: de venkelknol. Eigenlijk kun je de venkelknol geen 'knol' noemen, want knollen groeien immers onder de grond. Oorspronkelijk komt venkel uit het oost elijk Middelandse-zeegebied en Klein- Azië. De Romeinen waren de eersten die met deze groente kennis maakten. Venkel heeft zijn naam dan ook aan de Romeinen te danken, zij vonden dat de geur van venkel iets weg had van de geur van vers hooi. Foenum is de Latijnse naam voor hooi en venkel en alle andere benamingen waaronder deze plant in andere talen bekend is, stammen af van het Latijnse woord foenum. Zo dachten de Middeleeuwers dat venkel ,het dronken worden' zou bevorderen. Of dit werkelijk zo is, is niet duidelijk. Wel worden de zaden van de zoete venkel (een variëteit van de venkelknol) verwerkt tot venkelolie. Venkelolie, wat een zoete anijsachtige smaak heeft, wordt gebruikt als aroma voor bepaalde alcoholische dranken als: Aqua Vit, Chartreuse, A- nisette, Pernod en Wodka. Ook wordt venkelolie voor medicinale doeleinden gebruikt, met name tegen kwalen van maag en darmen en in anti-hoest pre paraten. De vorm van een venkelknol varieert van plat tot bolrond. De kleur varieert van zuiver wit tot groenachtig wit. Aan de afgesneden uiteinden van de stengels zit soms nog wat venkelgroen, dat ook ge bruikt kan worden voor de Isereiding. De smaak van venkel is zeer speciaal en is niet te vergelijken met een andere groente. De geur en smaak zijn licht anijsachtig, een beetje zoet maar toch pittig. Dit wordt veroorzaakt door een etherische olie, die menthol en het kamferachtige fenchol bevat. Venkel, een jaarrond produkt Venkel is het hele jaar verkrijgbaar in Nederland. In de zomer en herfst is venkel van eigen bodem te koop. De andere maanden van het jaar wordt venkel geïm porteerd uit Italië, Spanje en Portugal. Bij aankoop moeten de venkelknollen stevig en wit van kleur zijn, zonder bruine plek ken. Het aanwezige bladgroen (de veer tjes) moet er fris uitzien en mag niet verlept zijn. Goed verpakt in plastic folie, kunnen venkelknollen 1 a 2 weken be waard worden in de groentela van de koel kast. Behandeling, niet moeilijk maar een kwestie van even weten Het schoonmaken v an venkel is niet moei lijk maar eet u venkel voor de eerste keer dan kijkt U waarschijnlijk wat vreemd tegen deze knol aan. Zo gaat U te werk: eventuele bruine plekken van de knol snijden en het buitenste blad verwijderen. Het aanwezige bladgroen van de knol afhalen en fijnknippen. Bewaar dit om mee te kruiden of als garnering. De sten gels tot vlak boven de knol afsnijden en achterhouden voor het trekken van bouil lon. Venkel kan zowel rauw als gekookt ge geten worden. Voor gekookte venkel: ven kelknol in de lengte halveren of in vieren delen. Opzetten met kokend water en afhankelijk van de grootte van de venkel stukken, in 10-20 minuten gaarkoken. Venkel behoort nog iets knapperig te zijn. Schaaf voor een rauwkostsalade de stuk ken venkel op een scherpe schaaf. Venkel klaargemaakt als rauwkost heeft een ster kere anijssmaak dan gekookte venkel. Nog een bereidingswijze is de volgende: de venkelbladen voorzichtig uit elkaar halen. Deze zogenaamde venkelschuitjes kunnen uitstekend gevuld worden met diverse salades en geven een origineel en heerlijk voorgerecht. Venkelknol, 'mager' en licht verteer baar Venkelknol bevat een etherische olie, die rustgevend werkt voor maag en darmen. Dit is dan ook een reden waarom venkel een lichtverteerbare groente is. De groente levert erg weinig calorieën en is hierdoor ideaal voor 'slanke lijners'. De groente bevat een ruime hoeveelheid ijzer maar bevat erg weinig vitamine C. Aangevuld met andere groente- en fruitsoorten mag dat geen problemen geven. VOEDINGSWAARDE per 100 gram VENKEL: vitamine C 5 mg B-Caroteen (pro-vitamine A) Ca 70 mg Fe 1,4 mg K 400 mg K-Joules/K-Cal. 51/12 Gebruiksmogelijkheden. De gebruiksmogelijkheden met venkel zijn vrijwel onbeperkt. Hier volgen enkele sug gesties voor de bereiding van venkel. Wie weet doet U nieuwe ideeën op - Als borrelhapje: bladeren in vieren snij den en vullen met zachte roomkaas of ansjovisboter, of bladeren in reepjes snij den en serveren met een dipsaus. - Als voorgerecht: venkelschuitjes vullen met een gemengde salade van bijv. appel, blokjes ham of kaas, partjes mandarijn, stukjes olijf, stukjes haring e.d. - Venkel rauw in salades met wortel, tomaat, paprika, appel, ananas, sinaas appel en noten. Als dressing is een zure roomsaus zéér geschikt. - Venkelsoep: soep maken van gepureer de venkel, venkelbouillon, witte wijn en room. - Als groente: venkel koken en serveren met gebruinde boter, geraspte kaas, met gemalen kokos, met een kaas-, wijn- of tomatensaus; venkel bakken met bacon en kaas; venkel stoven in witte wijn. Venkel past ook uitstekend bij vis - Venkel met spaghetti en tomatensaus. - Een écht Italiaans nagerecht: venkel knol in plakken snijden en serveren met een blauwe schimmelkaas zoals Roque fort of Gorgonzola. HYPOTHEEK NODIG? makelaar tamboer bellen voor gratis computerberekening 01870-3477 g Recept: Venkel iliet wijn-kaassaus (2 personen) INGREDIËNTEN: - 2 venkelknollen (totaal ±500 gr.) - I dl. witte wijn -Vi bouillontablet - 100 gr. geraspte Jong belegen kaas - 2 tomaten - maizena - citroensap - peper BEREIDING Venkel wassen. Stronk en steeltjes ver wijderen. Venkelgroen achterhouden, ven kel is acht stukken snijden. In pan met wijn, bouillontablet en scheut water, de venkel in ongeveer 20 minuten gaarkoken. Intussen tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Venkel uit pan halen en overdoen in schaal. Iets water toevoegen aan het kookvocht. Iets maizena aanmaken met koud water en het kookvocht hiermee binden. Geraspte kaas toevoegen en laten smelten. Saus op smaak maken met ci troensap en peper. Stukjes tomaat toe voegen aan saus. Saus over de venkel gieten en gameren met achtergehouden venkelgroen. Lekker met krielaardappel tjes. Wij staan dag en nacht voor u klaar. Eigen koeling voor thuis opbaren. Emmalaan4, 3247 AE Dirksland, TgI. 01877 2666 4- MIEUWS FILM 1 2 6 10 14 15 ^H 16 12 17 18 13 21 25 31 ■■34 35 38 |^H39 40 41 43 ^■44 47 ^■48 ^^49 50 52 53 59 54 61 62 56 57 64 J>S SJ. Zi/ 1 1 4

Krantenbank Zeeland

Eilanden-nieuws. Christelijk streekblad op gereformeerde grondslag | 1986 | | pagina 8