Exclusieve catering van Le Séjour kiest voor persoonlijke benadering L. v.d. Hoofd CONTANT THOLEN Schipper r Gefeliciteerd J Bart en Miranda 5 LEUNIS Bart en Miranda PROFICIAT! feliciteert de familie Helsdingen met Le Séjourveel succes! mm/fg heel veel succes met Le Séjour bogert Ook kozii voor kozijnen, ramen en deu ren Schildersbedrijf üejour veel succes PROFILZ Van Vossen Kiremko, voor uw complete horeca inrichting! Uw regiomakelaar Het adres voor al uw communicatie uitingen met een persoonlijk tintje! GRAPHICS Klaverveld 17, 4698 PS Oud-Vossemeer, tel.: 0166-677236 Accountants, fiscalisten, bedrijfs- en organisatieadviseurs Ondernemen doe je samen VBO Donderdag 8 september 2005 EENDRACHTBODE, DE THOOLSE COURANT 11 Dagelijks vers gekookt in voormalige bakkerswinkel aan Dalemsestraat Een klant die om een stuk kaas komt, raakt in gesprek over koken en stapt met een recept voor gevulde auber gine de deur uit. Het illustreert de persoonlijke benade ring die Bart en Miranda Helsdingen voorstaan met hun catering- en delicatessenzaak Le Séjour. Gisteren open den zij de deuren in de voormalige bakkerswinkel van Gladdines aan de Dalemsestraat. Chocoladetruffels Verliefd F.J. Bogert Meanderlaan 41 4691 LJ Tholen NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE De schilderwerkzaamheden werden uitgevoerd door: Oudelandsestraat 19-21 Tholen Fax/Tel. 0166-602194 Wij wensen L& All the Wij wensen Le Séjour veel succes Wij verzorgden de financiële adviezen voor Le Séjour Wij zijn ook het adres voor de aan- of verkoop van uw huis ajdws iVISIECOM Vanaf nu gaan we nog meer overwerken Bebouwdendam 5 - 7 4691 EH Tholen Tel. 0166-606300 VAIN^VOSSEIN^KIREMK^ Wij feliciteren de familie Helsdingen met de opening van hun nieuwe zaak en wensen hen veel succes. Fa. CONTANT ZOON Dalemsestraat 5, 4691 CV Tholen Tel.: 0166-602581 fax 0166-603104 Wij verzorgden ook hier: - elektrische installatie; - gas installatie; - sanitaire installatie; - centrale verwarming; - dakbedekkingen; - loodgieterswerken. www.schipperoaz.nl MAKELAARS Eendrachtsweg 11 4691 EK Tholen Tel. 0166-604522 Kijk ook op onze site: www.leunis.nl MAKELAAR Le Séjour wil op culinair gebied het wat exclusievere bieden. Bart Helsdingen, Westfries van origine, is een klassiek geschoolde kok die zijn gerechten dagelijks vers maakt en volledig 'veritabel' (dat wil zeggen dat er geen pakjes, blikjes en poedertjes aan te pas komen). „Werken met dagverse producten is het leuke van het koken. Keer op keer zoek je als kok naar de balans in je gerech ten." Verder zoekt Helsdingen de variatie. „Wild bijvoorbeeld, is vaak zwaar of leverachtig van smaak. Maar het kan ook fris zijn en zo probeer ik het toegankelijk te maken. Hazenpepers houd je spannend door er spek en kersen in te verwerken." Wat zijn ingre diënten betreft, zoekt Helsdingen zoveel mogelijk naar biologische producten. „Dat heeft te maken met de echtheid van de smaak en bovendien eet je dan geen vergif. Ik krijg bijvoorbeeld een partij eenden van een kooiker, want daar zit geen lood in." In de winkel - die van dinsdag tot en met zaterdag open is - is onder meer kaas te koop. „We hebben voor Beemster gekozen. En wel de exclusieve lijn. Een natuurlijk ge rijpte en niet begaste kaas, die vol en romig van smaak is. Ook bui tenlandse kazen hebben we." Noten, olijven, tapanades, pesto en een huiswijn zijn eveneens bij Le Séjour te koop. Verder maakt Hels dingen zelf chocoladetruffels vol gens een oud recept. Dressings en fruitsalades zijn eveneens van eigen hand. En cadeaumandjes ble ken tijdens de braderie erg gewild. „Die kunnen de klanten zelf sa menstellen", zegt Miranda Hels dingen. Zij heeft de aankleding van en presentatie in de winkel voor haar rekening genomen. Ook de lay-out van de stickers op de zelf- bereide producten is van haar hand. Een dagelijkse maaltijd - plat du jour - gaat Le Séjour eveneens aanbieden. „Dat kan een runder- of visstoofpot zijn, een gehaktscho tel, groentetaart of gevulde auberg ine", zegt Bart Helsdingen. Twee verdieners, mensen die weinig tijd hebben om zelf te koken én oude ren zijn de doelgroep. Maaltijden moeten vóór 12 uur besteld worden en kunnen na vieren afgehaald worden. Catering doet Helsdingen ook, vanaf zes personen. Maaltij den, schotels en buffetten bereidt hij. „Ik werk niet met een vaste lijst van gerechten. Alles gaat in overleg met de klant." Voor een ge vuld eitje, een huzarensalade of een bitterbal kan die klant trou wens niet bij Le Séjour terecht. „Het is wat exclusiever. Zoals paté's van eigen huis, salades van gerookte vissoorten of van parel hoender." Een catering moet mini maal veertien dagen tevoren afge sproken worden. Bij heel grote gezelschappen komt Helsdingen in kokskostuum de gerechten afleve ren, gereedzetten en uitleggen. „In andere gevallen bereid ik het voor en halen de mensen het af. Ze moe ten dan thuis bijvoorbeeld nog wel de stoofpot warm maken of de tournedos even om en om in de pan braden." De Tholenaar, die zich op zowel bedrijven als particulieren richt, is ervan overtuigd dat er een markt voor is. Hij heeft best meer ideeën, denkt er bijvoorbeeld over om in rustige periodes mensen de gelegenheid te bieden om te komen koken, als een soort teambuilding. Met Le Séjour keert Bart Helsdin gen terug naar zijn oude beroep. De laatste elf jaar werkte hij in de jeugdhulpverlening, bij de Zuidwes ter. Hij kwam voor zijn werk in Ber gen op Zoom terecht en kwam toen in Tholen wonen. „Een mooie om geving, rustig. Waar onze kinderen veilig kunnen opgroeien. Toen Mi randa en ik het plaatsje zagen, waren we er meteen verliefd op." Helsdingen kreeg via een kookpro- ject voor jeugdige vluchtelingen weer zin in het koksvak. „Het speel de mee dat dit project wordt afge bouwd, waardoor banen verdwij nen. Ik wilde best terug de horeca in, maar niet meer de hérde, drukke kant ervan." Barts vader en grootva der zaten ook in het vak. Zelf werk Bart en Miranda Helsdingen verkopen exclusieve kazen, delicatessen en zelf bereide maaltijden en gerechten. te hij in gerenommeerde restaurants als De Bokkedoorns en De Geleerde Man, in Amsterdam in het Hilton en hotel Victoria, en in München in hotel Intercontinental. In Hoorn had hij eerst samen met zijn broer een restaurant - De Waag - en vervol gens een zaak van zichzelf: Le Sé jour. „Dat betekent eigenlijk: de nette kamer. Maar in Frankrijk, waar mijn ouders veertien jaar ge woond hebben, werd er een etentje mee aangeduid waarvoor je je nette pak aantrekt", verklaart Bart Hels dingen de naam van zijn nieuwe zaak in Tholen. Veel succes Le Séjour t 0166 604523 f 0166 604523 m 06 14 190 077 Canadaweg 12c 4661 PZ Halsteren 0164-680 961 info@alltheway.nl Laan van Everswaard 4 VBO MAKELAAR Bergen op Zoom Imakelaardij shvpothekenI Telefoon 0164-24 86 33 info@advisiecom.nl www.advisiecom.nl Peter Waarts DE FIETSSPECIALIST //r Gas - Water - C.V. - Elektra Sanitaire Installaties Loodgieters- en Dakdekkerswerken Onderhoud alle Gastoestellen lid van de Vereniging van 2 Nederlandse Installatiebedrijven

Krantenbank Zeeland

Eendrachtbode /Mededeelingenblad voor het eiland Tholen | 2005 | | pagina 11