Exclusieve catering van Le Séjour
kiest voor persoonlijke benadering
L. v.d. Hoofd
CONTANT
THOLEN
Schipper
r
Gefeliciteerd J
Bart en Miranda
5 LEUNIS
Bart en Miranda
PROFICIAT!
feliciteert de familie Helsdingen
met Le Séjourveel succes!
mm/fg
heel veel succes met Le Séjour
bogert
Ook
kozii
voor kozijnen, ramen en
deu
ren
Schildersbedrijf
üejour veel succes
PROFILZ
Van Vossen Kiremko, voor uw complete horeca inrichting!
Uw regiomakelaar
Het adres voor al uw
communicatie uitingen
met een persoonlijk tintje!
GRAPHICS
Klaverveld 17, 4698 PS Oud-Vossemeer, tel.: 0166-677236
Accountants, fiscalisten,
bedrijfs- en organisatieadviseurs
Ondernemen doe je samen
VBO
Donderdag 8 september 2005
EENDRACHTBODE, DE THOOLSE COURANT
11
Dagelijks vers gekookt in voormalige bakkerswinkel aan Dalemsestraat
Een klant die om een stuk kaas komt, raakt in gesprek
over koken en stapt met een recept voor gevulde auber
gine de deur uit. Het illustreert de persoonlijke benade
ring die Bart en Miranda Helsdingen voorstaan met hun
catering- en delicatessenzaak Le Séjour. Gisteren open
den zij de deuren in de voormalige bakkerswinkel van
Gladdines aan de Dalemsestraat.
Chocoladetruffels
Verliefd
F.J. Bogert
Meanderlaan 41
4691 LJ Tholen
NIEUWBOUW
VERBOUW
RENOVATIE
De schilderwerkzaamheden
werden uitgevoerd door:
Oudelandsestraat 19-21
Tholen
Fax/Tel. 0166-602194
Wij wensen L&
All the
Wij wensen Le Séjour veel succes
Wij verzorgden de
financiële adviezen voor Le Séjour
Wij zijn ook het adres voor de
aan- of verkoop van uw huis
ajdws
iVISIECOM
Vanaf nu gaan we nog meer
overwerken
Bebouwdendam 5 - 7
4691 EH Tholen Tel. 0166-606300
VAIN^VOSSEIN^KIREMK^
Wij feliciteren de familie Helsdingen met
de opening van hun nieuwe zaak
en wensen hen veel succes.
Fa. CONTANT ZOON
Dalemsestraat 5, 4691 CV Tholen
Tel.: 0166-602581
fax 0166-603104
Wij verzorgden ook hier:
- elektrische installatie;
- gas installatie;
- sanitaire installatie;
- centrale verwarming;
- dakbedekkingen;
- loodgieterswerken.
www.schipperoaz.nl
MAKELAARS
Eendrachtsweg 11
4691 EK Tholen
Tel. 0166-604522
Kijk ook op onze site: www.leunis.nl
MAKELAAR
Le Séjour wil op culinair gebied
het wat exclusievere bieden. Bart
Helsdingen, Westfries van origine,
is een klassiek geschoolde kok die
zijn gerechten dagelijks vers
maakt en volledig 'veritabel' (dat
wil zeggen dat er geen pakjes,
blikjes en poedertjes aan te pas
komen). „Werken met dagverse
producten is het leuke van het
koken. Keer op keer zoek je als
kok naar de balans in je gerech
ten." Verder zoekt Helsdingen de
variatie. „Wild bijvoorbeeld, is
vaak zwaar of leverachtig van
smaak. Maar het kan ook fris zijn
en zo probeer ik het toegankelijk
te maken. Hazenpepers houd je
spannend door er spek en kersen
in te verwerken." Wat zijn ingre
diënten betreft, zoekt Helsdingen
zoveel mogelijk naar biologische
producten. „Dat heeft te maken
met de echtheid van de smaak en
bovendien eet je dan geen vergif.
Ik krijg bijvoorbeeld een partij
eenden van een kooiker, want daar
zit geen lood in."
In de winkel - die van dinsdag tot
en met zaterdag open is - is onder
meer kaas te koop. „We hebben
voor Beemster gekozen. En wel de
exclusieve lijn. Een natuurlijk ge
rijpte en niet begaste kaas, die vol
en romig van smaak is. Ook bui
tenlandse kazen hebben we."
Noten, olijven, tapanades, pesto en
een huiswijn zijn eveneens bij Le
Séjour te koop. Verder maakt Hels
dingen zelf chocoladetruffels vol
gens een oud recept. Dressings en
fruitsalades zijn eveneens van
eigen hand. En cadeaumandjes ble
ken tijdens de braderie erg gewild.
„Die kunnen de klanten zelf sa
menstellen", zegt Miranda Hels
dingen. Zij heeft de aankleding van
en presentatie in de winkel voor
haar rekening genomen. Ook de
lay-out van de stickers op de zelf-
bereide producten is van haar
hand.
Een dagelijkse maaltijd - plat du
jour - gaat Le Séjour eveneens
aanbieden. „Dat kan een runder- of
visstoofpot zijn, een gehaktscho
tel, groentetaart of gevulde auberg
ine", zegt Bart Helsdingen. Twee
verdieners, mensen die weinig tijd
hebben om zelf te koken én oude
ren zijn de doelgroep. Maaltijden
moeten vóór 12 uur besteld worden
en kunnen na vieren afgehaald
worden. Catering doet Helsdingen
ook, vanaf zes personen. Maaltij
den, schotels en buffetten bereidt
hij. „Ik werk niet met een vaste
lijst van gerechten. Alles gaat in
overleg met de klant." Voor een ge
vuld eitje, een huzarensalade of
een bitterbal kan die klant trou
wens niet bij Le Séjour terecht.
„Het is wat exclusiever. Zoals
paté's van eigen huis, salades van
gerookte vissoorten of van parel
hoender." Een catering moet mini
maal veertien dagen tevoren afge
sproken worden. Bij heel grote
gezelschappen komt Helsdingen in
kokskostuum de gerechten afleve
ren, gereedzetten en uitleggen. „In
andere gevallen bereid ik het voor
en halen de mensen het af. Ze moe
ten dan thuis bijvoorbeeld nog wel
de stoofpot warm maken of de
tournedos even om en om in de pan
braden." De Tholenaar, die zich op
zowel bedrijven als particulieren
richt, is ervan overtuigd dat er een
markt voor is. Hij heeft best meer
ideeën, denkt er bijvoorbeeld over
om in rustige periodes mensen de
gelegenheid te bieden om te komen
koken, als een soort teambuilding.
Met Le Séjour keert Bart Helsdin
gen terug naar zijn oude beroep. De
laatste elf jaar werkte hij in de
jeugdhulpverlening, bij de Zuidwes
ter. Hij kwam voor zijn werk in Ber
gen op Zoom terecht en kwam toen
in Tholen wonen. „Een mooie om
geving, rustig. Waar onze kinderen
veilig kunnen opgroeien. Toen Mi
randa en ik het plaatsje zagen,
waren we er meteen verliefd op."
Helsdingen kreeg via een kookpro-
ject voor jeugdige vluchtelingen
weer zin in het koksvak. „Het speel
de mee dat dit project wordt afge
bouwd, waardoor banen verdwij
nen. Ik wilde best terug de horeca
in, maar niet meer de hérde, drukke
kant ervan." Barts vader en grootva
der zaten ook in het vak. Zelf werk
Bart en Miranda Helsdingen verkopen exclusieve kazen, delicatessen en zelf bereide maaltijden en gerechten.
te hij in gerenommeerde restaurants
als De Bokkedoorns en De Geleerde
Man, in Amsterdam in het Hilton en
hotel Victoria, en in München in
hotel Intercontinental. In Hoorn had
hij eerst samen met zijn broer een
restaurant - De Waag - en vervol
gens een zaak van zichzelf: Le Sé
jour. „Dat betekent eigenlijk: de
nette kamer. Maar in Frankrijk,
waar mijn ouders veertien jaar ge
woond hebben, werd er een etentje
mee aangeduid waarvoor je je nette
pak aantrekt", verklaart Bart Hels
dingen de naam van zijn nieuwe
zaak in Tholen.
Veel succes Le Séjour
t 0166 604523
f 0166 604523
m 06 14 190 077
Canadaweg 12c
4661 PZ Halsteren
0164-680 961
info@alltheway.nl
Laan van Everswaard 4
VBO MAKELAAR Bergen op Zoom
Imakelaardij shvpothekenI
Telefoon 0164-24 86 33
info@advisiecom.nl
www.advisiecom.nl
Peter Waarts
DE FIETSSPECIALIST
//r
Gas - Water - C.V. - Elektra
Sanitaire Installaties
Loodgieters- en Dakdekkerswerken
Onderhoud alle Gastoestellen
lid van de
Vereniging van
2 Nederlandse
Installatiebedrijven