Tholenaar en St. Philipslander op
culinair schip in Scheveningen
'We wisten niet dat er zulke
lieve mensen op Tholen wonen'
Dijk aan Kaay
in Tholen weg
Onze Top 10
van deze week.
O
3.89
5.98
7.98
79
1.99
Nü
1.99
5-
1.69
13£6-
9.90
99
745
3.58
1.99
2.19
Albert Heijn
Tholen en St. Philipsland
Toppers van de week:
Eilandelijke aannemers realiseerden restaurant Rederserf
Bevolking schiet organisatie dorpentocht spontaan te hulp
Recreatieve functie versterken
's Lands grootste kruidenier
blijft op de kleintjes letten.
Donderdag 11 juli 1996
EENDRACHTBODE, DE THOOLSE COURANT
Historisch vissersplein
Vrijdags en zaterdags
GEOPEND
Thuiswedstrijd
Kok weggekocht
Dertig mensen
Bankieren
Opgetogen is de organisa
tie van de Zeven-dorpen-
tocht sinds zaterdag over
de Thoolse bevolking. "Ze
leven ontzettend mee met
onze wandeltocht, dat had
den we niet gedacht", zegt
voorzitter Fred Janmaat
van wandelsportclub
Vosmeer. Tijdens de zware
onweersbui 's morgens bel
den overal vandaan spon
taan mensen op die aanbo
den in de auto te stappen
om wandelaars op te pik
ken. En overal boden boe
ren schuilgelegenheid. Met
924 deelnemers kwamen er
slechts 50 minder aan het
vertrek dan vorig jaar en
dat viel de organisatie nog
alles mee.
Niet gezond
Pijlen uitgewist
Cursus blaren prikken
Wielerronde
Eenderde Brabanders
Tholenaar Piet Schot (51was eigenlijk pijpfitter, maar
werd horeca-ondernemer en zoekt daarbij steeds naar een
hoger kwaliteitsniveau. En hoewel al ruim zeven jaar in
Scheveningen werkzaam en inmiddels ook woonwach-
tig, aan de prestigieuze boulevard, leeft hij toch nog
steeds met Tholen mee.
CM Goudse lichtbelegen kaas
CM Albi afwas,
CM Speculaas,
Page plus toiletpapier,
donderdag, vrijdag en zaterdag
4 AARD8EIENVLAAITJES
alleen zaterdag
FRUITVLAAI
Nu ook donderdagavond tot 20.00 uur geopend
Vermeer piet Schot.
Het loopt storm in restaurant
Rederserf op de kop van de twee
de haven in Scheveningen. Thole-
naar Piet Schot en zijn St. Philips-
landse chef-kok Marcel van der
Kleijn staan versteld van het suc
ces van hun nieuwe onderneming
in de op culinair gebied toch wel
verwende residentie. Maar het als
een cruiseschip gebouwde restau
rant, dat uitkijkt op de Scheve-
ningse haven, is ook een bijzonder
etablissement. En Thoolse aanne
mers hebben een groot aandeel in
de bouw geleverd. Ook op het
water speelt Tholen een woordje
mee, want de vissersschepen TH
36, 10, 7, 25 en 43 meren vaak
vlakbij af. De naam van de nieuwe
onderneming luidt niet voor niets
de Besomming.
Rederserf past in de opwaardering
van de tweede haven van Scheve
ningen, die een meer toeristische
functie moet krijgen.
Op de kop staan inmiddels drie
paviljoens, waarvan Schot het mid
delste exploiteert. "Ik vond het inte
ressant om hieraan mee te doen",
vertelt hij in visserie de Dagvisser,
waar diverse gasten rond het mid
daguur een visje verschalken. "Vijf
jaar geleden is op een bijeenkomst
van de Kamer van Koophandel mijn
besluit al gevallen om te verhuizen.
Mijn vorige restaurant De Goede
Reede (waar Tholenaar Johan Kwist
chef-kok is gebleven) kijkt niet uit
op het water en er zijn plannen om
het parkeerterrein ernaast te bebou
wen. Het was een fantastisch
bedrijf, dat we in zeven jaar met veel
inzet verdubbeld hebben, maar voor
de toekomst zag ik meer perspectief
in een restaurant aan het water."
En het is meer geworden. Op de
begane grond het historische vis
sersplein met links visserie de Dag
visser met 160 zitplaatsen op fel
gele en blauwe stoeltjes. Een oude
kademuur met daaraan een red
dingsboei van de TH 4 (de mossel-
De
gerenommeerde
LIJSTENMAKER
•eeuwen voor het
'ustwerk eiland Tholen
Molenstraat 13,
tel./fax: 0166-664041
4695 CK
Slint-Maartensdijk
Advertentie I.M.
kotter van Schot sr.), affiches van de
Statendam, e.d. zorgen voor een
aparte sfeer. In het midden staat de
oester- en kreeftenbar en in het rech
ter gedeelte van het paviljoen is een
viswinkel, die bevoorraad wordt
door de om de hoek gelegen eigen
groothandel: Schot's Zeevis, waar
zoon Kees Schot en schoonzoon
Rob Bijtenhoorn de leiding hebben.
De viswinkel en de visserie worden
gescheiden door de imposante
scheepstrap, die leidt naar het dek
van het cruiseschip Rederserf. Daar
kijkt u echt in de keuken van chef
kok Marcel van der Kleijn uit St.
Philipsland. De open keuken is heel
bijzonder. Vanaf het eerste dek kijkt
u de koks zo op de vingers en een
trap hoger, heeft men vanaf de brug
een mooi uitzicht over de vissersha
ven. "Ik heb mijn chef-kok en ober
kelner de opdracht gegeven om met
Rederserf tot de top van de vijftig
beste restaurants van Nederland
door te dringen", zegt Piet Schot, die
als oud-trainer van Tholense Boys
zijn spelers destijds ook al ambitieu
ze taken meegaf.
En zijn goede contacten in Tholen
kwamen bij de bouw van het mari
tieme etablissement nog goed van
pas, want het viel niet mee om de
specifieke eisen aan Zuid-Hollandse
bouwers over te brengen. "De
gesprekken die onze twee Amster
damse architecten met plaatselijke
aannemers voerden, liepen niet. Een
gedeelte begreep ons niet, anderen
waren te duur. Emiel Streng van
Klimaatservice kende ik van Tho
lense Boys. Hem haalden we erbij
'en het klikte direct. Binnen twee
dagen was het rond. Hetzelfde was
het geval bij het bouwkundige deel.
Ad de Korte, die zelf watersporter
is, snapte het gelijk dat we allerlei
scheepsdingen in dit gebouw wil
den. Hij werd hoofdaannemer voor
de afbouw (het casco van het pavil
joen stond er al) en schakelde diver
se Thoolse onderaannemers in. Op
een gegeven moment liep half Tho
len rond in Scheveningen. 't Is als
het ware een thuiswedstrijd gewor
den!"
En de chef-kok van het nieuwe res
taurant werd ook nog een streekbe-
woner: Marcel van der Kleijn uit St.
Philipsland, die in 1991 bijeen drie
daagse wedstrijd met 81 deelnemers
Nederlands kampioen a la minute
koken voor jonge koks werd. Een
jaar eerder was hij al tot de finale
doorgedrongen, maar de gouden
hatelet kreeg Van der Kleijn toen
nog niet. Hij werkte in De Brave
Hendrik te Hendrik Ido Ambacht,
't Koetshuis in Rhenen en de laatste
31/z jaar in het beroemde Haagse res
taurant Corona/brasserie Buitenhof,
vlakbij het Binnenhof. Toen Piet
Schot en zijn vrouw daar een keer
aten, waren ze onder de indruk. "Het
was prima en onze conclusie was:
die kok moeten we hebben voor ons
nieuwe restaurant", vertelt Schot.
"Toen we met hem in contact kwa
men, bleek het een Fluplander te
zijn, maar dat was puur toeval. We
hebben hem ook weg moeten kopen,
zoals dat met chef-koks in onze
branche het geval is. Maar de nieu
we vestiging aan de Scheveningse
haven en het zelf helemaal inrichten
van de keuken, trokken hem wel."
Marcel van der Kleijn (29) en de 18
koks waarmee hij werkt, zijn hele
maal lyrisch over de apparatuur.
"We hebben de meest open keuken
van Nederland en met 120 zitplaat
sen boven en 160 beneden is
Rederserf ook één van de grootste a
la carte restaurants van Nederland.
Het is werkelijk een schitterend
bedrijf op een unieke plaats", zegt de
chef-kok trots.
De officiële opening, door de alge
meen directeur van de stichting pro
motie Den Haag, drs. J. van de Weg,
werd bijgewoond door 700 mensen,
onder wie verschillende Tholenaren.
Ip die stichting werken gemeentebe
stuur en ondernemers samen om
Scheveningen/Den Haag in binnen-
en buitenland te verkopen. Schot is
onder de indruk van de professiona
liteit waarmee dat gebeurt. "Zelf heb
ik ook een p.r.-functionaris in dienst
genomen, want er staan nu 30 men
sen met een volledige baan op de
loonlijst tegenover 10 bij de Goede
Reede. Zo'n groot bedrijf is ook
voor mij nieuw. Voorheen stond ik
nog in de keuken, maar dat kan nu
niet meer. Je hebt hele korte lijnen
nodig. De chef van de viswinkel
heeft bijvoorbeeld al zijn personeel
aangetrokken, allemaal Schevenin-
gers. In de hele structuur rond de
Scheveningse haven kun je je als
Tholenaar goed thuisvoelen."
Vis staat centraal op het Rederserf.
"Aan een haven moetje vis propage
ren", stelt Piet Schot. "We hebben
onze eigen groothandel en daarvoor
koop ik veel op de vismijn in Stel
lendam. Daar is het wat gezelliger
dan op de mijn in Scheveningen en
daar ontmoet ik ook andere Thole
naren als Jaap Schot en Kees v.d.
Velde. Ik ben ook gespecialiseerd in
mosselen, van Hoogerheide uit
Bruinisse, maar nu moet ik het nog
doen met de hangcultures van Kees
Bout. Het grote voordeel van Sche
veningen is, dat je hier een enorme
concentratie van visgroothandels en
horecabedrijven hebt, zodat je alles
elke dag vers hebt. 't Zou echt een
ramp zijn als de klad in de visserij
kwam, want daar zit veel aan vast."
Het liefst zouden Piet Schot en Mar
cel van der Kleijn wat langzamer
uitgevaren zijn met hun cruiseschip'
Rederserf, maar vanaf de opening
was het al gelijk volle kracht voor
uit. Bijna elke avond zit het restau
rant vol en voor de inkomsten is dat
welkom, maar tijd om op al het nieu
we in te spelen, is er voor de dertig
medewerkers, onder wie zijn vrouw
Tonny, dochter Ingrid en schoon
dochter Janet, nauwelijks bij. Maar
Tholen is er goed mee, want het geld
stroomt naar het eiland. "Ik ben
altijd blijven bankieren in Tholen",
zegt Schot. "Bij de opening heb ik
het nog in mijn toespraak vermeld.
Arno Ammerlaan was onlangs 25
jaar bij de Rabobank in dienst en
zolang ben ik daar klant. Er is een
goede verstandhouding en het werkt
in Tholen gemakkelijker dan in
Scheveningen, waar het toch een
stuk logger is. En met automatise
ring als telebankieren is de afstand
geen punt. En geld storten kan ik
gewoon hier, daar is een regeling
voor getroffen." Ook op zijn nieuwe
cruiseschip Rederserf blijft Piet
Schot Tholenaar in hart en nieren.
Vanaf 7 uur 's morgens gaan 386
wandelaars (acht meer dan vorig
jaar) vanuit Oud-Vossemeer op pad
voor de tocht van 50 kilometer langs
alle zeven plaatsen op Tholen. Zich
niet bewust van wat ze deze dag nog
allemaal zullen meemaken. Toch is
een gezin uit Nieuw-Lekkerland met
bijzonder slecht weer van huis geko
men; maar in Vossemeer is het (nog)
droog. Even voor Sint-Annaland
v3lt het eerste regenbuitje al en op
weg naar Stavenisse het volgende.
Maar vanaf een uur of tien barst een
hevig noodweer los, met zwaar
onweer. In twee uur tijd valt rond
Stavenisse en Sint-Maartensdijk
zo'n 25 millimeter water uit de lucht;
in Oud-Vossemeer blijft het tot een
millimeter of tien beperkt. De
motorordonnansen die over het par
cours rijden, vallen uit omdat het te
gevaarlijk wordt.
Ook de 358 wandelaars op de 30
kilometer (één meer dan in 1995)
zijn inmiddels vertrokken en wor
den geteisterd door de nattigheid.
Kort na elf uur arriveren de eersten
in café Tolrust. Ze druipen werke
lijk, maar zijn ondanks dat nog goed
gemutst. "Dat kan toch nooit gezond
zijn", meent een cafébezoeker die
zijn hoofd schudt. In De Vossenkuil
komen inmiddels tientallen tele
foontjes binnen. Mensen die niets
met de Zeven-dorpentocht uit te
staan hebben, bieden aan om wande
laars van het parcours te halen. De
organisatie is er blij mee. "Uit Stave
nisse, Sint-Maartensdijk, Tholen.
Overal belden ze vandaan. Gewel
dig toch dat tje bevolking ons zo
steunt", zegt Janmaat. Hij bekent te
hebben overwogen om de tocht te
staken. "Maar hoe krijg je al die
mensen zo snel van het parcours."
Zelf stuurt de organisatie auto's de
weg op nadat er meldingen komen
van wandelaars die opgeven. Er zijn
er bij die simpelweg omkeren en
terug wandelen naar het startbureau.
Officieel worden zaterdag 34 uitval
lers genoteerd, maar waarschijnlijk
Wandelaar L. Wielhouwer uit Sommelsdijk laat in Sint-Maartensdijk de blaren op zijn voeten behandelen door leden van het Thoolse Rode
Kruis. Hij zal de Zeven-dorpentocht in ieder geval uitlopen.
zijn het er meer. In de buurt van Sta
venisse is een groepje wandelaars
volledig van slag als op enkele
meters van hen vandaan de bliksem
in de grond slaat. Ze houden het
voor gezien.
Maar het merendeel loopt gewoon
door, schuilt eventueel een tijdje bij
een woning of boerderij. Café Smits
in Stavenisse is te klein om iedereen
te kunnen herbergen en mensen
stappen daarom bij buurman 't Pack-
huys binnen. Ook de vrijwilligers
die langs de route posten zijn inven
tief. In de Mallandseweg bijvoor
beeld, waar Peet Havermans en
Teun Schot met bouillon staan, is
een zeil gespannen om de wande
laars een droog moment te gunnen.
Secretaris Leo Havermans heeft
inmiddels vastgesteld dat deelne
mers verkeerd lopen omdat de
gekalkte pijlen door de regen zijn
uitgewist. Zolang het niet droog is,
kan daaraan weinig gedaan worden.
Een drietal verdwaalde lopers uit
Dordrecht wordt door Havermans
opgespoord en naar café Smerdiek
gebracht.
Daar is het rond het middaguur
ondanks alle regen een gezellige
drukte. Een groep Vossemeerders
stapt net naar buiten - het is warem
pel droog - en gaat zingend richting
Haven. Vijf dames op leeftijd zitten
smakelijk een eierkoek of krenten
bol te eten. Ze zijn lid van wandel
club Wiego uit Breda, gaan steeds
samen op stap en doen al voor de
vijfde keer op Tholen mee. "Het is
altijd een mooie tocht, en de best
verzorgde die we kennen", vertellen
ze. Ondanks alle regen kunnen ze
nog lachen. "Je kunt beter heet weer
hebben dan dit", vindt een van hen.
Voor het onweer hebben ze nog
even in een schuur geschuild.
Drie dames van het Thoolse Rode
Kruis hebben tot nu toe nog geen
werk gehad. Het is de eerste keer dat
de organisatie het Rode Kruis heeft
ingeschakeld voor de medische ver
zorging. De colonne is met zestien
mensen én de ambulancewagen
paraat op de verschillende rustpun
ten. Ze hebben tevoren zelfs nog een
cursus blaren prikken opgezet.
Dan meldt zich L. Wielhouwer uit
Sommelsdijk, die samen met zijn
broer en zijn zus uit Flevoland op
pad is. Hij traint voor de 115-kilo-
metertocht die binnenkort op Goe-
ree-Overflakkee plaatsvindt, maar
heeft nu blaren aan beide voeten.
"Opgeven nooit", laat hij weten. En
inderdaad haalt hij de eindstreep.
Een andere man, zo te horen ook een
Flakkeeënaar (die doen er vandaag
op Tholen liefst 86 mee), spoort de
dames van het Rode Kruis aan om
maar door te prikken: "Je voelen het
zelf toch niet!" Met name in de
smalstad en in Poortvliet krijgen de
Rode-Kruismensen veel blaren te
behandelen.
"We wisten niet dat er zulke lieve
mensen op Tholen wonen", zegt een
man uit Dordrecht. Samen met een
mevrouw uit Boxtel en nog vijf
wandelaars is hij vorstelijk ontvan
gen bij een boerengezin aan de Mal
landseweg. "We stonden onder een
boom te schuilen, maar werden bin
nen gevraagd. En daar kregen we
koffie, koek, we werden verzorgd
tot en met. Onvoorstelbaar gewoon,
zo'n warmte en hartelijkheid." Voor
zitter Janmaat weet te melden dat
een boer die op het punt stond zijn
schapen naar binnen te doen, deze
weer uit de schaapskooi haalde om
een groep druipnatte wandelaars
schuilgelegenheid te bieden.
Na de middag knapt het weer op en
komt zelfs de zon nog door. Het zal
verder droog blijven. Een deelnemer
uit Dordrecht die wegens het slechte
weer op de 30 kilometer opgaf, maar
nog op anderen moet wachten,
besluit om alsnog de route van 15
kilometer te wandelen. De organisa
tie zorgt dat overal weer pijlen op de
weg verschijnen. Langs het wandel
pad in de Pluimpot is een bordje
neergezet om de juiste richting te
wijzen, maar onbekenden hebben
dat omgedraaid. Hele groepen wan
delaars maken daardoor een onnodi
ge omweg.
In Poortvliet wordt de organisatie
onverwacht geconfronteerd met de
wielerronde, die twee uren vroeger
start dan voorgaande jaren. "Jammer
dat het wielercomité geen contact
met ons heeft gezocht", vindt Jan
maat. De wandelroute voerde over
het wielerparcours en werd nu in
allerijl aangepast. Toen Havermans
de nieuwe pijlen kalkte richting
Lageweg, Paasdijkweg en Hoge-
weg, werd hij door enkele deelne
mers nog zelfs nog aangezien voor
iemand die valse pijlen aan het zet
ten was. "Vorig jaar was er geen
wielerronde. Maar voorheen begon
de koers altijd om vier uur en dan
zijn wij al weg, de laaste wandelaars
passeren Poortvliet zo rond half
vier", aldus Janmaat. Hij is overi
gens vol lof over de tientallen vrij
willigers die deze dag in touw zijn.
"Ondanks het slechte weer zijn ze
goed gemutst."
Op de drie korte afstanden (5, 10 en
15 km) vertrekken 180 mensen
(vorig jaar 233). Dat betekent voor
het tweede achtereenvolgende jaar
een daling. Maar al met al is de
organisatie tevreden met het verloop
van de achtste tocht, meldt p.r.-man
Koos Bosters. "We hebben vandaag
eigenlijk geen wanklank gehoord.
Aan het slechte weer kunnen wij
natuurlijk niets doen." De sluitings
tijd van het startbureau - zes uur -
kon niet aangehouden worden, maar
vóór zeven uur was iedereen binnen.
Op de tegel die hen dat opleverde
stond dit keer het Nonnetjeshuis te
Sint-Annaland afgebeeld. Traditie
getrouw zorgden dweilbands voor
muziek onderweg. De Lamsöören
speelden bij camping De Pluimpot
en op de braderie in Oud-Vosse-
meer. En de Neutekraekers beleef
den hun eerste optreden; in de Vos
senkuil, maar ook in de boomgaard
van Van Dijk aan de Langeweg,
waar ze een feesttent hadden neer
gezet. De deelnemers aan de achtste
Zeven-dorpentocht kwamen uit alle
provincies behalve Friesland. Één
derde van de 924 wandelaars kwam
uit Noord-Brabant, eenvijfde uit
Zuid-Holland. Uit de gemeente
Tholen liepen 134 mensen mee
(vorig jaar 170): 84 uit Oud-Vosse-
meer, 13 uit Tholen, 11 uit Poort
vliet, 9 uit St. Maartensdijk, 7 uit St.
Philipsland, 5 uit St. Annaland, 4 uit
Stavenisse en 2 uit Scherpenisse. Uit
overig Zeeland kwam maar een vijf
tigtal deelnemers naar Tholen, waar
schijnlijk doordat ook in Vlissingen
een wandelevenement op de kalen
der stond. Er deden 93 Belgen mee
en drie Duitsers. De grootste groep
was wandelsportclub Marijke uit
Dordrecht met 30 personen, gevolgd
door Thor Roosendaal (27), voetbal
vereniging Vosmeer (26) en wan
delsportclub Vosmeer (25).
De wandelsportclub organiseert in
september voor het eerst een avond
wandelvierdaagse in Tholen-stad.
Op 16 december staat in Oud-Vos
semeer de midwintertocht op het
programma en op 28 december de
snerttocht (dit keer met routes van
zowel 5 als 10 kilometer). De vol
gende Zeven-dorpentocht is op 5
juli 1997.
Na tien jaar Hof van Holland ging
Schot naar Scheveningen. "Ik dacht,
als de mensen niet naar mij komen,
dan ga ik naar ze toe. Scheveningen
krijgt tien miljoen bezoekers per
jaar. De recente schilderijententoon
stelling van Vermeer is een groot
succes geweest. Dat hebben we met
onze visgroothandel ook gemerkt
omdat we aan restaurant Corona in
Den Haag leveren. En binnenkort
begint in het Scheveningse Circus
theater de musical Miss Saigon, die
het gehele jaar al is volgeboekt."
Schot exploiteerde, in de buurt van
zijn nieuwe zaak, zeven jaar restau
rant de Goede Reede, dat hij in sep
tember vorig jaar verkocht om aan
'een nieuwe uitdaging' te beginnen.
"Tholen zou de recreatieve functie
ook moeten uitbreiden. De dijk aan
de Kaay bijvoorbeeld, die heeft toch
totaal geen functie meer. Die zou zo
weg kunnen en dan kijk je direct op
de haven en op het water. Dat zal de
•situatie daar, ook voor de horeca,
Advertentie LM.
Knapenkoor: Zaterdag treden het
Stadsknapenkoor Elburg en orga
nist Martin Mans drie keer op in
Zeeland. Om één uur vindt het eer
ste concert plaats in de Hervormde
kerk te Brouwershaven.
Daarna musiceert het gezelschap
om half vier in de Hervormde kerk
te Haamstede en het slotconcert
vindt 's avonds plaats in de Nieu
we Kerk te Middelburg om acht
uur.
0
O
Komkommer,
per stuk
Zoete Griekse kersen,
500 gram
Wiener- of zigeunerschnitzel,
100 gram
Casinobrood,
wit of bruin, heel
kilo
Remia vis- of vleessauzen,
diverse smaken, flesje 250 ml
Pale sherry,
medium dry, very dry of cream,
fles 1 liter -&95"
appel of citroen,
3 flacons a 500 ml JjrB-7"
3 soorten, pak Nü
Del Monte ananasschijven, fruitcocktail
of perziken, blik 820 gram Nü
1A%-
SS8
Aanbiedingen gelden t/m zaterdag 13 juli a.s.
Advertentie I.M.
Tonny en Piet Schot met hun chef-kok Marcel van der Kleijn op de trap naar de brug van restaurant Rederserf met achter hen de open keu
ken van het cruiseschip.
Bij toeval kwam hij in
de horeca terecht.
'Toen ik in een voet
balwedstrijd van Tho
lense Boys tegen Sta
venisse mijn been
brak, vergde het her
stel zo lang, dat ik mijn
vak als pijpfitter niet
snel kon hervatten.
Toen raakte ik in 't
Anker op de Markt in
Tholen aan het plaatjes
draaien", vertelt Piet
Schot.
Hij kocht die bar later,
kreeg er discotheek
Night Life op de vis
markt in Bergen op
Zoom bij en nam ver
volgens Hof van Hol
land aan de Kaay in
Tholen over. Daar
bouwde Schot het res
taurant uit en ver
nieuwde de feestzaal
voor bruiloften en par
tijen. "Maar in Tholen
kon je 's winters je
brood niet verdienen, 's
Zomers liep het aardig. Chef-kok Marcel van der Kleijn uit
maar in de winter was St. Philipsland toont twee gerechten.
het te stil. En toen de
nieuwe ontsluitingen kwamen als de alleen maar aantrekkelijker kunnen
Oester- en de Philipsdam werd het maken. Maar er gebeurt zo weinig
nog minder. Die hebben een heel op dat terrein. Ook over de invulling
nadelige invloed gehad op de horeca van de baai bij Van Duivendijk
in Tholen." wordt al jaren gesproken, maar de
verwezenlijking van de plannen laat
nog steeds op zich wachten", aldus
i
1