Bokkepootjes blijven vlaggeschip in een uitgebreid assortiment Nieuwe bedrijven A. VAN VOSSEN C1000 St. Annaland wordt grootste supermarkt van Tholen Autobedrijf Feliciteert de C1000 met de heropening Bram Gunter: streekfunctie verder uitbreiden A. Verwijs neemt NMS Tholen over PvdA wil een beleid voor verkeer Hartelijk gefeliciteerd familie Gunter en medewerkers met de vernieuwde C1000 "DE GOUDEN LEEUW" Banketfabriek na 22 jaar weer in handen van De Waal Donderdag 14 september 1995 EENDRACHTBODE, DE THOOLSE COURANT 15 Voor de meeste Tholenaren heette de banketfabriek aan de Edisonweg nooit anders dan 'De koekjesfabriek van De Waal'. Toch was het bedrijf de afgelopen 22 jaar al niet meer in handen van die familie. Aanvankelijk het Amerikaanse ITT en later Delacre van de Campbell Soup Company namen het Thoolse bedrijf over. Maar nu is daar weer verandering in gekomen. Kleinzoon van de oprichter, J.C. de Waal, heeft het roer in handen. Niet uit sentiment Homesick 4,5 miljoen koekjes Familie Verkoop Nieuw logo Tholen Oud-Vossemeer St. Annaland Scherpenisse Poortvliet St. Philipsland mm Spuistraat 1 Sint-Annaland Tel. 01665-2758 Met een forse uitbreiding van de verkoopoppervlakte van 430 naar 680 m2 opent de Cl000 Gunter vandaag aan de Spuistraat in St. Annaland de grootste supermarkt van het eiland Tholen. De 27-jarige Bram Gunter, die het bedrijf per 1 januari overnam van zijn vader, hoopt zo de streek functie van zijn winkel te versterken. "Je moet durven investeren om te groeien, zodat je constant in een opwaartse spiraal zit. Anders raak je in een vicieuze cir kel. En als het goed is, is de supermarkt de trekpleister van het dorp, zodat het totale winkelstand in St. Anna land van onze aantrekkingskracht kan profiteren. En wij zijn er weer bij gebaat, dat het winkelbestand hier goed is. Het is belangrijk, dat de mensen kunnen vergelijken. Concurrentie houd je bovendien scherp." Honderd winkelwagens Zuivel verdubbeld Parkeerterrein Bedrijvig slijterij - wijnhandel Voorstraat 50 4697 EL St. Annaland Tel. 01665-2305 Drie generaties De Waal. Links medeoprichter J.C. de Waal en rechts de nieuwe directeur J.C. de Waal junior met zijn zoon. Op de ach tergrond het nieuwe logo van De Waal banket. Het begon allemaal met grootvader J.C. de Waal die brood- en banket bakker was in Sint-Philipsland. De zaken gingen niet zo florissant en daarom besloot De Waal te gaan bakken voor grotere groepen en concerns. Hij richtte samen met zijn zoons Dim en Jan de banketfabriek op. Jan zorgde voor de verkoop, Dim regelde de produktie en groot vader De Waal had de algemene lei ding en hielp ook met de produktie. Die opzet bleek goed te werken. Vooral het bokkepootje was een succes. Gaandeweg wist De Waal een methode te ontwikkelen om deze traditionele koekjes machinaal te vervaardigen. In 1959 moest men omzien naar een groter pand. Dat werd niet in Sint-Philipsland gebouwd, maar op het industrieter rein aan de Edisonweg te Tholen. Daar werd het bakproces van de bokkepootjes verder vervolmaakt en dat werd het handelsmerk van De Waal. Daarnaast werden er ook nog een groot aantal andere koekjes gemaakt zoals Wellingtons, bitter koekjes, kokosmakronen en einde- jaarsbanket (kerstkransen en banket staven enz.). Maar in 1973, toen de fabriek op een top van 120 personeelsleden zat, werd het bedrijf overgenomen door het Amerikaanse ITT dat ook de fabrieken Nobo en Groko erbij nam. Er kwamen veel klanten bij in bin nen- en buitenland. In 1979 werd De Waal samen met Nobo in Ede ver kocht aan The Campbell Soup Com pany uit de Verenigde Staten die de bedrijven onderbracht bij Biscuits Delacre (eveneens van Campbell). Het personeelsbestand liep in de loop der jaren terug naar 34. Oorza ken hiervan waren het verkleinen van het assortiment en de mechani satie. Desondanks zegt bedrijfslei der P.H.G. Rompa dat er onder gigant Campbell geen gedwongen ontslagen zijn gevallen. Maar het relatief kleine De Waal paste toch niet goed in de visie van Delacre. "Delacre werkt het liefst met grote, zelfstandige bedrijven", legt Rompa uit. "En bovendien willen ze alleen het merk Delacre verkopen. Wij maken ook produkten voor andere bedrijven, die dat onder huismerk voeren." Delacre wilde de fabriek in Tholen wel verkopen. De 36-jarige J.C. de Waal junior zag er wel mogelijkhe den in en besloot het bedrijf weer in de familie te brengen. De Waal stu deerde in Nijenrode (een opleiding voor zakenlieden) en vervolgens bedrijfskunde aan de Erasmus uni versiteit te Rotterdam. Hij werkte daarna als verkoper (hoofdzakelijk in de export) voor Zeelandia bakke rijgrondstoffen te Zierikzee en het levensmiddelenconcern Remia in Den Dolder. Maar het ondernemerschap zat hem in het bloed en hij keek uit naar een mogelijkheid om voor zichzelf te beginnen. 'Toen de kans zich voord eed om Delacre Tholen te kopen, heb ik eerst een ondernemersplan gemaakt. Dat is gecontroleerd door accountants en de bank", vertelt de nieuwe directeur van De Waal ban ket. "Ik ben ervan overtuigd dat dit een bedrijf met mogelijkheden voor de toekomst is. Anders had ik het niet overgenomen. Geloof me, ik heb altijd gezegd dat de banketfa briek weer eens terug zou komen in handen van De Waal, maar ik heb het beslist niet gedaan uit sentimen tele overwegingen. Je moet het zakelijk bekijken. Het geld dat ik erin stop, moet er ook weer uitko men." Die toekomst van De Waal moet gaan komen uit verdere export. Nu al worden er veel koekjes geëxpor teerd naar landen als Zwitserland, Duitsland, Scandinavië, Canada en Australië. "Het zijn onder andere de 'homesick-landen' waar veel Neder landers naartoe zijn geëmigreerd", vertelt De Waal junior. "Het is raar, maar die mensen kopen daar bij voorbeeld ook graag een pak hagel slag. Zo gaat het ook met bokke pootjes." Maar ook de autochtone inwoners van die landen zijn gretige afnemers van de Thoolse koekjes. "We willen daarnaast een nieuwe markt in Amerika aanboren via Delacre, waarmee we nog steeds contacten blijven houden", vertelt De Waal. Zijn bedrijfsleider vult aan: "Het assortiment moet ook uit gebreid worden. Nu hebben we zes koekjes, maar dat moeten er mini maal zo'n tien a twaalf worden. Dan kun je met een koffer vol produkten bij je klanten aankomen." Rompa is er duidelijk trots op dat het Thoolse bedrijf weer in handen is van De Waal. "De naam is ook altijd aan de ingang blijven staan. Ik ben blij dat het weer een familiebe drijf is. Dat werkt sneller. Bij Dela cre duurde het erg lang voordat bepaalde veranderingen waren door gevoerd. Zo lag de planning bijvoor beeld voor twee weken muurvast. Bij ons kunnen spoedbestellingen er' vaak nog wel tussendoor. Die grote concerns zijn veel logger." Volgens De Waal is die flexibiliteit van een middelgroot bedrijf de kracht van de Thoolse banketfabriek. "Bij ons staat kwaliteit onbetwist bovenaan, maar doordat je bedrijf flexibel is, hopen we ook een aantrekkelijke prijs te kunnen vragen", vertelt de directeur. Hoewel De Waal geen groot bedrijf lijkt, mag de produktie er zijn. "Veertien jaar geleden hadden we nog een capaciteit van 250 kilo per uur, nu is dat 350 kilo geworden", zegt Rompa. "Dat betekent zo'n 50.000 kilo per week." En passant rekent de bedrijfsleider nog even voor dat dit neerkomt op zo'n 4,5 miljoen koekjes. In de laatste maanden van het jaar, van september tot december, wordt er bij De Waal nog eens 350 ton ein- dejaarsbanket gemaakt. Een derge lijke produktie betekent hard en lang werken. In ploegen wordt er tot 's avonds laat doorgewerkt. "Omdat het inpakken sneller gaat dan het bakken, wordt er 's avonds nog afge bakken. Dan krijgen de produkten de gele genheid om op een natuurlijke manier af te koelen en de volgende morgen worden ze dan verpakt", zegt bedrijfsleider Rompa. "Vers heid is een belangrijke kwaliteit van onze produkten. Ik ben nog wel eens om negen uur 's avonds met een vracht gebak naar V&D gereden. En terwijl ik daar dan naar de afdeling liep, riep ik al: 'Vers gebak!'. Dan stonden de mensen al achter me in de rij." De Waal is een banketfabriek die alles in eigen hand heeft. Van het bakken tot en met het bedrukken van het verpakkingsmateriaal en het inpakken zelf. Hygiëne staat in de produktieruimten voorop. Iedereen die naar binnengaat, trekt een witte jas aan, doet zijn horloge uit en zet een haarnetje op. Dat moet ook wel, want de koekjes moeten van zuiver deeg zijn. "Zeker in landen zoals Amerika is dat belangrijk. Daar is de produkt- aansprakelijkheid veel groter dan hier in Nederland", zegt De Waal. "We hebben hier dan ook alle voor zorgsmaatregelen getroffen om de kwaliteit van het banket te waarbor gen, er is zelfs een metaaldetector." Bedrijfsleider Rompa gaat er prat op dat het personeel van De Waal ook een soort familie vormt. "De mensen werken hier allemaal al jaren. Ik geloof dat degene die er het kortste is, nu acht jaar bij ons werkt, maar velen zitten al aan of over de 25 jaar", vertelt Rompa, die zelf al meer dan 22 jaar aan de Thoolse banketfa briek is verbonden. "Dat geeft toch wel aan dat het bedrijf iets heeft. De mensen hebben er een binding mee. Zo is overwerk bijvoorbeeld nooit een probleem geweest. Als we in de knel zitten, gaan we even langs de mensen en dan hebben we zo een ploeg bij elkaar. We moesten eens 10.000 dozen opnieuw stikkeren. Daarvoor stonden eigenlijk vier dagen. Maar we hebben toen 's avonds gezellig wat eten laten komen en in twee dagen hadden we het karwei af. Dat kan hier gewoon." Het bokkepootje is overigens geen vinding van De Waal. "Het is één van de oudste banketbakkerskoek jes", zegt Rompa. "Waarschijnlijk wel zo'n 100 jaar oud. Maar de kneep zit hem in het produktiepro- ces. Wij zijn de enige banketbakkers die dit koekje helemaal machinaal maken. De machines zijn ook speci aal daarvoor ontwikkeld. Bij andere bakkers wordt het bokkepootje nog met de hand gemaakt. Buiten het eindejaarsbanket produceert De Waal uitsluitend koekjes van het zogenaamde 'sandwich-type'. Dat wil zeggen dat de lekkernijen uit twee delen bestaan met daartussen een bepaalde vulling. Dit blijft ook in de toekomst zo. Jongste telg in het assortiment van de Thoolse banket fabriek is het caffecini-koekje. De nieuwe directeur, die straks zelf de klanten langs zal gaan, ziet groei mogelijkheden voor zijn bedrijf. "Ik houd me hier bezig met de verkoop. De produktie verloopt uitstekend. Er zit heel veel vakmanschap in het bedrijf dat eigenlijk al jaren zelf standig draait en waarom zou ik mee daarmee gaan bemoeien?", zegt De Waal. Zijn vrouw, mevr. T.R.A. de Waal-de Boer houdt zich bezig met financiële, administratieve en perso nele zaken. Begin februari presen teert De Waal zich op de grootste zoetwarenbeurs ter wereld: de 'Inter nationale Süsswahren Messe' in Keulen. De overdracht van het Thoolse ban- ketbedrijf van Delacre naar De Waal vond vrijdagmiddag plaats in de kantine van de fabriek. Directeur Hans Hermans van Delacre Neder land noemde Tholen een steunpilaar voor Delacre en bood de bedrijfslei der en de nieuwe directeur als sym bolisch cadeau een pakket eerste klas biscuit aan. Verder maakte Hermans van de gelegenheid gebruik om de Camp bell award uit te reiken aan Kees van der Slikke die al 34 jaar als corveeër in dienst is bij het bedrijf. De award wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere verdienste hebben gele verd aan het concern. Hermans noemde Van der Slikke een man die overal inzetbaar is, ook al is hij offi cieel corveeër. Verder sprak de directeur van Delacre Europa, de Zwitser A. Strasser in het Engels een dankwoord aan het personeel. "Tholen leek wel één grote familie, maar een familie zonder vader", zei Strasser. "Daarom besloot ik die te gaan zoeken." Drie weken later diende J.C. de Waal zich aan als koper. "Ik was onder de indruk van zijn kwaliteiten. Hij is dynamisch, wil graag werken, is trots op zijn zaak en wil het bedrijf graag zien groeien", zei Strasser over de nieu we directeur. De Waal sprak hierop het vertrouwen in de toekomst uit. Hij kreeg daarvoor ook de beste wensen van zijn vader, J.C. de Waal. Hierop werd het nieuwe logo ont huld. Dat heeft, volgens De Waal niet bewust, de vorm van...een bok kepootje. SSiSK&SSSSSSSSSSSSSSSW^^ Inschrijvingen in het Handelsre gister van nieuwe bedrijven op Tholen en St. Philipsland vanaf 12 augustus tot en met 8 september 1995. Thijs Metaal, Ambachtsweg 12, constructie-, pijpfit- en onderhouds werkzaamheden ten behoeve van de scheepsbouw, 2 t/m 4 personeelsle den. Prodelta, Meanderlaan 28, het uit zenden van technisch personeel op het gebied van las- en constructie werk, geen personeelsleden. Predelta, Mteanderlaan 28, aanne men van technische werkzaamhe den, met name op het gebied van las- en constructiewerk, geen perso neelsleden. Correcta Leerhulp, Jan van Blois- straat 14, hulpverlening en advise ring aan ouders van kinderen met leerproblemen, teksten, adviseren, begeleiden, verkopen van leermate rialen en voorlichting, geen perso neelsleden. I. Deurloo holding b.v., Mossellaan 48, de uitoefening van een holding, beheermaatschappij, geen perso neelsleden. Zeevisserijbedrijf I. Deurloo b.v., Mossellaan 48, de uitoefening van een zeevisserijbedrijf, 1 personeels lid. Handelsonderneming Van Beers techniek b.v., Slabbecoornweg 38, vervaardigen van, groothandel in, alsmede im- en export van afzetcon- tainers, groothandel in hydraulische componenten, 2 t/m 4 personeelsle den. Banketfabriek De Waal zonen, Edisonweg 4, houdster-, financie- rings- en beleggingsmaatschappij, het exploiteren van octrooien en andere rechten van intellectuele en industriële eigendom, geen perso neelsleden. Double X Sound service, Molen straat 8, verhuur van licht en geluid voor drive-in shows, het verzorgen van drive-in shows, groothandel in lichtapparatuur en geluiddragers, 1 personeelslid. Pascal lijmwerken, Schoolstraat 2, het verlijmen van blokken van kalk zandsteen, 1 personeelslid. Duine lijmwerken, Schoolstraat 2, het verlijmen van blokken van kalk zandsteen, 1 personeelslid. 't Stofnest, Voorstraat 2, het voorbe reiden van de kleinhandel in kle dingstoffen, wol, fournituren, brei en naaimachines, 2 t/m 4 perso neelsleden. M E videoprodukties, Cureestraat 8, produceren van videofilms, 1 per soneelslid. J. Suurland beheermaatschappij b.v., Lage Markt 7, houdstermaat schappij, geen personeelsleden. Mestdistributiebedrijf J. van Leijsen, Pellweg 1, distributie en opslag van dierlijke meststoffen en het verrichten van agrarisch loon werk, 2 t/m 4 personeelsleden. Aardappelbedrijf eiland Tholen, Lageweg 1, groothandel in aardap pelen, pootaardappelen, aardappel teelt op eigen en gepachte grond, 2 t/m 4 personeelsleden. Scheepvaart- en handelsbedrijf Van Oost, Boserf 4, bemiddeling bij aan- en verkoop van binnenschepen, 1 personeelslid. A. van 't Veld, ambulante (markt) handel in speelgoed, parfums en cosmetica, 2 t/m 4 personeelsleden. Advertentie I.M. Bram Gunter en zijn medewerkers hebben pas het zomerseizoen achter de rug. "Dat is heel belangrijk voor ons. Mede dankzij de gasten van de jachthaven en de campings van St. Annaland en Stavenisse kunnen we dit stapje hoger doen, waarvan ook de eigen inwoners profiteren. De toeristen zorgen voor een extraatje, maar je moet het hebben van je vas te klanten. We profiteren van de groei van St. Annaland, maar we willen ook meer mensen uit de omliggende dorpen die nu nog de brug over gaan. Ons streven is meer omzet, dus zo wei nig mogelijk afvloeiing van koop kracht. Het aantal klanten uit de kleinere kemen moet kunnen groei en. Van elke 10 inwoners daar komen er nu gemiddeld 2Vi naar ons toe. Dat moet kunnen groeien ten koste van Bergen op Zoom en Steenbergen. Dichterbij huis kan men beter en goedkoper terecht, maar dan moet je compleet zijn en dat zijn we na deze flinke uitbreiding. De kracht van de supermarkt is, dat je veel te bieden hebt." Acht jaar geleden breidde de Cl000 Gunter uit aan de kant van garage Van Vossen. Nu werd er aan de ach terkant over de volle breedte een heel stuk bijgebouwd en men ging ook de hoogte in om op de nieuwe bovenverdieping het kantoor en de kantine te kunnen huisvesten. De bruto-oppervlakte steeg daardoor tot 1100 m2. Het oude magazijn dat aan de Spuistraat zat, is nu verkoop ruimte geworden. "We hebben daar door een mooie vierkante winkel gekregen", aldus Bram Gunter. In de loop der jaren waren er diverse knelpunten ontstaan. "Onze winkel was te klein voor uitbreiding van het assortiment en de gangpaden waren te smal. Er kunnen vanaf vandaag minimaal drie winkelwagens naast elkaar. Voor ons groeiende klanten bestand hebben we 40 wagentjes extra aangeschaft, zodat er 100 beschikbaar zijn. Daarnaast hebben we voor het eerst 5 mini-wagentjes voor de kinderen. Nieuw zijn ook de mandjes voor wie even vlug wat boodschappen wil doen." Een probleem in de oude winkel was, dat er te vaak bijgevuld moest worden. "Dat is onoverzichtelijk en niet prettig voor de klanten. In de nieuwe supermarkt is de zuivelafde- ling verdubbeld. We hebben nu ook kaas vers van het mes en dat vergt ook meer ruimte: een toonbank van 2V2 meter. Ook bij de groenten zijn de koelmeubels en het assortiment drastisch uitgebreid met o.a. meer gesneden en gewassen groenten. De verwerkingsruimte van de slagerij is vergroot en voor de vleeswaren is er een nieuwe toonbank van 3'/2 m. Ook de broodafdeling is uitgebreid. We hebben nu het zogenaamde bake-off systeem, waarvoor drie medewerkers een opleiding hebben gekregen. Broodjes, appelflappen, amandelbroodjes en hartige brood jes kunnen we zelf afbakken. Warm brood ruiken, dat is altijd lekker, dat willen de mensen graag en het smaakt nog beter. Het draagt er bovendien mede toe bij, dat je zel den nee hoeft te verkopen." Sinds 1978 heeft de familie Gunter een supermarkt aan de Spuistraat, na de verhuizing uit de Nieuwstraat. "Het uitgangspunt van mijn vader was: goedkoop en volledig zijn en dat is aangeslagen", zegt Bram Gun ter. "Volgens die ClOOO-formule gaan we verder. Er zijn pas weer 149 artikelen blijvend in prijs verlaagd. Als we van de mensen uit de omlig gende dorpen die nu in Bergen op Zoom levensmiddelen halen een gedeelte naar St. Annaland kunnen halen, is dat prima. Met die prijsver laging lopen we samen met Cl000 Moerland in Tholen voorop in de strijd om de consument. De klant moet kunnen kiezen en daarvoor heb je ruimte nodig. Kijk alleen maar naar de gigantische hoeveel heid toetjes. De Cl000 staat bekend om zijn lage prijzen en goede kwali teit. Er is vaak wat nieuws en we hebben altijd scherpe acties. Het is constant touwtrekken om de markt en daarop spelen we in met deze vernieuwing. De marges worden kleiner en daarom moet je doelmati ger werken om de kosten laag te houden." Bram Gunter vindt het een voordeel, dat hij zelfstandig onder nemer is en als vrijwillig filiaalbe drijf kan inspelen op plaatselijke situaties. "Zo hebben wij in het sei zoen hieuwe aardappelen, lamsoren en zeekraal en bij onze slager Zeeuwse worst. Daarvoor biedt de ClOOO-formule de ruimte." De St. Annalandse supermarkt blijft vanaf morgen elke vrijdag tussen de middag open. "Op zaterdag deden we dat al langer. De mensen kunnen dan rustig boodschappen doen. Het loopt wat geleidelijker door." De toenemende drukte bij de C1000 zal het parkeerprobleem op donder dagmiddag (dan is het ook mini- markt op het Havenplein), vrijdag en zaterdag alleen maar vergroten. Bram Gunter probeert dat gedeelte lijk op te lossen door de aanleg van 6 parkeervakken in de voortuin van zijn ouders, die naast de supermarkt wonen. "We zijn ook nog met de gemeente in gesprek over de aanleg van parkeerplaatsen bij of achter de bushalte en het gelijkvloers maken van een deel van de Spuistraat. Dan kan men gemakkelijker met winkel wagentjes naar en van het Haven plein", die daarmee aangeeft, na de forse uitbreiding nog niet klaar te zijn. Er staan nog wensen op het programma. "Je moet constant goed luisteren naar klanten en kijken wat ze willen", zegt Bram Gunter. "Je dient de ontwikkelingen voor te blij ven." De 43-jarige A. Verwijs van het administratie- en assurantiekantoor Noord-Zeeland te Sint-Philipsland gaat het NMS-agentschap aan de Molenvlietsestraat te Tholen over nemen. Verwijs neemt het agent schap over van J.J.P. Rijstenbil uit Oud-Vossemeer die dit voorjaar is overleden. Verwijs begon in 1978 als firmant bij een assurantiekantoor in Bruinisse. In 1990 begon hij te Sint-Philipsland het administratie- en assurantiekantoor Noord-Zee land. In 1991 kwam daar het NMS- agentschap van Sint-Philipsland bij. Nu neemt hij ook de NMS-vestiging Tholen over. Het pand aan de Molenstraat onder ging een verbouwing en is ruimer gemaakt. Het zal worden bemand door Verwijs, zijn 19-jarige dochter Clarinda die onlangs haar meao- diploma haalde en de 26-jarige G. Moerland. Op 22 september wordt het agentschap heropend en 's avonds is er dan open huis tussen half zeven en half negen. Net als in Sint-Philipsland kan men vanaf dat moment bij de NMS Tholen terecht voor alle bankzaken, verzekeringen, hypotheken, boekhouding, belas tingaangiften en bedrijfseconomi sche adviezen. Het agentschap aan de Molenvlietsestraat zal van dins dag tot en met vrijdag geopend zijn van tien tot vier uur en donderdag avond tot half zeven. Haltbureau. Het bureau Halt dat alternatieve straffen verzorgt voor jongeren die een overtreding hebben begaan, is verhuisd. Het bureau voor de Oosterschelderegio zit nu in het voormalig belastingkantoor aan de Albert Joachimikade in Goes. De PvdA wil een lijst met verkeers knelpunten in de gemeente. Met een inventarisatie van klachten kan er een beleid gemaakt worden om de knelpunten aan te pakken. Dat stelde de partij dinsdagavond op de leden vergadering. Over het verkeer komen veel klachten op hoorzittin gen, zo legde raadslid M.A.J. van der Linde uit. "Vaak wordt er te hard gereden. Maar maatregelen nemen is meestal een kostbare zaak." A.P. Kornaat vroeg zich af of er nu wel een beleid gevoerd wordt. Hij herinnerde eraan dat hij in de voor malige gemeente Sint-Philipsland als raadslid jaren gepleit heeft voor verkeersdrempels en veilige over steekplaatsen bij de scholen. "Maar dat werd door iedereen van tafel geveegd. Met de komst van een andere burgemeester veranderde dat. Nu liggen ze er overal." Vol gens Van der Linde bestaat er wel een verkeersbeleid. Hij wees op de verschillende woonerven die her en der worden aangelegd maar bena drukte nog eens de hoge kosten van te nemen maatregelen. Als voor beeld noemde hij de Bierensstraat te Sint-Annaland. "Die is pas opnieuw bestraat. Er wordt hard gereden door een paar lui, die verstieren de boel. Als de straat weer aan vervanging toe is, dan kun je er wat aan doen. Het is ontzettend duur." Fractievoorzitter I.C. Moerland stel de voor om bij b. en w. naar een inventarisatie te vragen. Zelf ergert hij zich aan het groen tussen de ste nen in verschillende straten, zo zei hij. En I. van der Kooij uit Oud-Vos semeer vroeg zich af bij wie ze moet zijn om te klagen over de hoge snel heden waarmee automobilisten over de Hikseweg rijden. Moerland advi seerde haar maar eens bij wethouder J. van der Jagt langs te gaan. Advertentie I.M.

Krantenbank Zeeland

Eendrachtbode /Mededeelingenblad voor het eiland Tholen | 1995 | | pagina 15