1 LSTAD ntrtty professor JAN BRUUNS 10 wenskaarten GRATIS 1- VOORDELIG VUURWERK 9BII 06 9383B X-MAS SHOrn^ VSB’BANK WITLOF heelpoku ^êSso F Kijk op pagina 19 sots I OPRUIMING GOES KERST zondag tyrffewW V f NÏËÜW: UNIEKE KANS i weekblad voor zuid- en noord beveland 15 december pER STUK -l^pDELB'jy5’--z/ Woensdag 11 december 1996 - 48e jaargang no. 50 VERVROEGDE AFSLUITING GROTE Rapid Klaar terwijl u wacht bij: öfl vanaf vandaag TSenz/ce tot 60% korting op een gedeelte v/d kollektie zondag 15 dec. open van 1 tot 5 ANNEMAREL GRAND THEATER GOES 0113-215165 GOED*OQP! f Zie pagina 12 en 13 Grote Markt 40, Goes, 0113-230870 s VERSCHOORE A Iles op het gebied van onroerend goed. Wij helpen U op weg. (van één onzer redacteuren) GOES - Lekker '97 is pas verschenen. 's Lands toonaan gevende restaurantsgids" zo luidt de ondertitel. Zeeuwse en met name ook Bevelandse restaurants ontkomen niet aan de kritiek die in de gids wordt geuit. "Onze restau rants komen er niet best vanaf", zo hoorden we iemand zeggen. Bij het nader lezen van Lekker '97 blijft dat echter wel mee te vallen., Hoe lekker is lekker? Daar gaat 't alle maal om. VRIJDAG 13 DECEMBER 20.00 UUR MET HET THEATERCONCERT "PLAY GIPSY PLAY" ENTREE PRIJS 30,- PASSEN 25,- Rapid Service Goes Goes Lange Kerkstraat 44y The very special sales of Benetton! (Op de gehele collectie! De beste kok? Zes totaal "We smolten" bel-biosM Creditcard FILMPROGRAMMA VANAF 12 T/M 18 DECEMBER 1996 bij ontwikkelen afdrukken FOTOl van 13.00 uur tot 17.00 uur Banden voor uw Ford Fiesta Nog op zoek naar een mogelijk beleggingsren dement vanaf 15%, fiscale aftrekpost 1996, looptijd vanaf 5 jaar. Vraag naar het groeivermo- gen (geen verzekering). fldersS^bu O^_ Runnerup "Onze runner up in Zeeland", Rapporteur F SCHOENEN VAN: Verademing I I I I I I j tegen inlevering van deze advertentie f 5,- korting j I I theaterkassa: maandag t/m vrijdag rins van Oranje 14-00uur --I I I I I n I I I I I I Accu vooruwFon 1 Zes Bevelandse restaurants in de Top 500 Hoe lekker is Lekker? strijdig met het hoofdstuk waarin keuken en de veelgeroemde k i '-i '6 'scort: balancerei DAAR ZIE JE IETS GOEDS VOOR TERUG rfrbell 49 ZlbuR PfR DAG 1 RfSfHUtRtN m| Uitlaten Accu's Banden APK Verlichting Schokdempers Remmen De leukste komedie van het jaar! E I 1 E IM f R F* I i Y In verband met de kerstdagen dient kopij voor alle editie van maandag 23 december vervroegd aangeleverd te worden. Uiterste inlevertijd van materiaal voor: resactie is woensdag 18 december 12.00 uur advertenties is woensdag 18 december 17.00 uur. LANGE VORSTSTRAAT 70 GOES-TEL. 0113-214245 de Zeeuwse restaurants worden belicht. Want daar komt wel Scaldis op de 9e plaats, dus in de Top-10. Hoe lekker is Lekker? Kees Bou- deling van Inter Scaldis vertelde ons eens: "Misschien ziet de bui tenwacht ons als een exclusief restaurant met exorbitante prij zen. Daar tegenover staat dat we onze gasten een avondvullend programma kunnen bieden. Een goede theatervoorstelling kost ook 't een en ander. Wie bij ons komt eten wil het beste, kan er alle tijd voor nemen en we probe ren er echt een avond van te maken". naar Nico van der Werf ook weer een hart onder de riem. "Uw zaak is in principe een heerlijke verademing tussen de op toeris ten gerichte eetadressen waar Zeeland helaas zo rijk mee geze gend is", aldus citeren we. aldus de rapporteurs, het restau rant aan de Piet Heinstraat staat bekend om zijn Italiaanse spe cialiteiten "en staat al met één been in de Top 100, aldus de culinaire gids. Lekker schrijft: Yes! dachten we voldaan toen we weer eens tevreden huis waarts zoefden na een avond tafelen bij patron-cuisinier Eros Marazzi. Warm onthaald, heerlijk gesmuld; Marazzi is de ideale ambassadeur voor de subtiele Entreeprijs 30,-; passen 25,- Tegen inlevering van deze advertentie f 5,- korting Zaterdag.... Zondag Woensdag. 14.00 u. .14.00 u. 14.00 u. 20.00 u. .19.00-21.30 u. 19.00-21.30 u. .19.00-21.30 u. 20.00 u. 20.00 u Westhavendijk 150 Goes - Tel: 0113-22 04 40 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8.00 - 17.00 uur. zaterdag 9.00 - 15.00 uur. 30% Opril Grote Markt 114461 AK Goes, Tel. 0113-231479 WEEK 50- geldig t/m zondag 15 december 1996 i “StartzekJ de origineh accu voor mogelijkheden om dat zelf uit te proberen. Want achter de scher men wordt weer hard gesleuteld aan de kerstdis, door grote res taurants én door kleinere. En wie liever thuis eet, heeft natuurlijk ook alle kansen de maaltijd van zijn leven te genieten. We citeren nog één keer Lekker in dat ver band en dan met name Elisa Klinkenberg; zelf een begena digd restaurateur. Ze zegt: "De beste kok? Mijn moeder die de beste prutjes van Nederland maakt, eenvoudige maar verruk kelijke stoofschotels". en diëtisten aan, maar ook art sen, hoogleraren, zakenlui, koks die niet als zodanig werkzaam zijn, ex-restaurateurs, schrijvers, reizigers en andere kunste naars", aldus de redactie. Slotconclusie kan zijn dat we 't in Zeeland nog helemaal niet zo slecht hebben getroffen met onze restaurants. En bovendien valt er nog héél wat te ontdekken buiten de in dit verhaal genoem de eethuizen. De komende feestdagen bieden weer alle Lekker '97 noemt nog vier ande re Zeeuwse restaurants die zich tot de Top-100 van ons land mogen rekenen. Dat zijn Het Groot Paradijs in Middelburg, Hostèllerie Schuddebeurs De Waag in Serooskerke en Oud Sluis. Zes in totaal dus. En voor een kleine provincie als Zeeland is dat eigenlijk helemaal niet zo gek. Minder negatief dus dan velen dachten. In Drenthe bij voorbeeld tellen we er twee, in Overijssel vijf, in groningen vier, in Friesland drie. Een ander etablissement uit Goes komt er in de gids even eens genadig af: Bon Vivant aan de Dam nabij de Stenen Brug. "Terug van weggeweest, dit res taurant van patronsommelier Willem Snijders zo meldt de gids. Edwin Smet (28 jaar) blijkt een goede opvolger te zijn van chef kok W. van Putten. "We smolten voor de mosselen op grootmoe ders wijze", aldus de rapporteurs van Lekker. Twee andere restau rants op Bevelandse bodem wor den ook nog genoemd bij de Top 500. Het zijn 't Veerhuis van Fred en Mary van Mierlo te Wol- phaartsdijk en Nolet aan de Lepelstraat 7 te Yerseke. Van de laatste worden de oesters, kreef tensoep en uitstekende desserts genoemd. De proefsters in 't Veerhuis roemen de prima Zeeuwse lam en de meer dan smakelijke halve kreeft. En zelfs in het kleine Wemeldin- ge blijkt tenslotte een restaurant in de Top 500 van Lekker '97 te zijn opgenomen. Het gaat om het Vietnamese restaurant Viet Hoa. "Er zijn aardige specialiteiten te ontdekken", aldus de gids. Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag, dinsdag Woensdag van Nederland voor '97 belicht. Dat klopt overigens niet hele maal. Want de fijnproevers die voor lekker op stap gaan zijn al begin dit jaar (in 1996 dus) begonnen met hun eet-mara- thon. Op één der eerste pagina's staat een lijstje met de "Tien Beste Koks van Nederland". Een Zeeuwse naam komen er er niet in tegen. Dat is 'n beetje tegen- wereld is". Dat is dus nogal wat! Wel wordt er bij gezegd dat het aanbeveling verdient om het sal do van de creditcard even te controleren wanneer men in het chique restaurant in Kruiningen gaat eten. Nu we toch tegen Kerstmis zitten, is het wellicht aardig om even de prijzen te belichten zoals het blad Lekker '97 die registreerde bij Inter Scal dis. De rapporteurs schrijven: "Van het menu van 175,- herin neren we ons vooral de verruk kelijke tarbot met witte truffels, het "haasje" van een haas met superieure kastanjepuree en sprookjesachtige bitterkoekjes- soufflé. Overigens biedt het 2- sterrenrestaurant (sterren van Michelin) ook menu's voor ƒ100,- en ƒ135,-. Er is een vegetarisch menu voor ƒ100,- en de huiswijnen variëren in prijs van 48,- tot 100,-. Het blad Goes Klokstraat 7 (tussen Hema Decorette) o rd de winter door - f^d/.Motorpraü a. Fiesta en Ester i 43 Ah 119, "Lekker" had in het verleden nogal eens kritiek op de wijze waarop gasten bij Inter Scaldis werden bejegend. Nu wordt gerept over een "ontspannen patron en dat resulteert in een plezierige sfeer", aldus de rap porteur. Lekker plaatst Inter Sportiva 155/80-13 68,85 Sportiva 175/70-13 85,75 In de restaurantgids die jaarlijks tegen de feestdagen verschijnt, worden de beste 500 restaurants degelijk een Zeeuwse en dan nog wel een Bevelandse naam voor die letterlijk de sterren van de hemel kookt. Het gaat om Maartje Boudeling van Inter Scaldis in Kruiningen. De rapporteurs die anoniem een bezoek brachten aan Inter Scal dis kwamen tot de conclusie "dat Maartje Boudeling, waarschijnlijk de beste kokkin van de hele ‘mUn" BTW) I De restaurantgids gaat ook uit voerig in op de restaurants die op een wat lager niveau staan, maar niettemin goed zijn aan te bevelen. Voor wie het allemaal kan betalen natuurlijk. Eros Marazzi van La Dolce Vita in Goes krijgt in de gids alle lof. r-> Hoe lekker is Lekker? We schre ven het al twee maal in dit ver haal. Want de rapporteurs van het blad Lekker (inmiddels al weer de 19e editie) kunnen natuurlijk ook wel eens 'n slechte dag treffen of hebben. Het corps rapporteurs dat onder meer deels in Zeeland kwam proeven, is 33 man groot. "Ze doen het naast hun gewone werk en dat kan van alles zijn. Zo treffen we in ons team culinaire journalisten Overigens is Inter Scaldis niet het enige Bevelandse restaurant dat door Lekker '97 bij de Top- 100 van ons land wordt genoemd. Katseveer in Wilhel- minadorp zit er ook bij. "Het mooist gelegen eredivisie-res- taurant", zo omschrijft het culi naire blad "Katseveer". Het res taurant op de scheiding Ooster- schelde-Veersemeer, vierde dit jaar het 25-jarig bestaan. De rap- porters van "Lekker" waren er afgelopen voorjaar al op bezoek. Ze hebben wel wat kritische noten over de maaltijd die ze er genoten. Maar ze steken eige- gastvrijheid van zijn vaderland". Bij de foto: De restaurantgids Lekker '97 noemt La Dolce Vita van Eros Marazzi te Goes "de Zeeuwse runner up". Het Italiaans getinte restaurant staat volgens de rapporteurs al met één been in de Top- 100 van ons land. Bij de foto: Nieuw in de top-500 van Nederland: Bon Vivant in Goes van patron Willem Snijders. - J reserveren: telefoonnummer 0113-215154 I Nieuwstraat 14, Goes I oimet ij (prijzen inclusief 3 jaar garantie, montage en BTW ;<wtsU»t

Krantenbank Zeeland

Bevelander | 1996 | | pagina 1