H Deze week extra bij Albert Heijn, ^Darisx/ioolJanvier- UwY a I het W- J150I deze 22.50 24.50 massee SNIJBLOEMEN KAAPS VIOOLTJE i NEW YORK I V. BIEMEN FLANNEL alle goede modetinten 150br. Zaterdag pop in ’s-Heerenhoeks Jeugdhoeve DANLESBON voor de nieuwe cursus FEESTELIJKE stoffen voor blouses, in taft, moiré en lurex 140 cm. br. Kt Goed idee voor Sinterklaas B I f- - Dior OPBRENGST TEN BATE VAN AMNESTY INTERNATIONAL Anneiies v.d. Poel f t Lands grootste kruidenier blijft op de kleintjes letten. LANGE KERKSTRAAT 44 GOES I pletvrij, 90 cm. br. Grote Markt 24, - Goes (vanaf 7-12-1983: Winkelcentrum ”De Wijngaard”, Goes) Rechtstreeks belang Geen aanmerkingen Uitstekend ■i EAU SA UVA GE JULES voor de man MISS DIOR DIORISSIMO DIORELLA DIORESSENCE voorde vrouw MatfaS^Gow aTaKOSF ▼aV M Ukt N Klokstraat 10 Goes Tel. 01100-27473 Bij aankoop van van iedere bos In da jeugdhoeve treden zaterdag 27 november een vijftal nederlandae popgroepen op. Een waar popfestival onder auspiciën van soos De Roos. „De opbrengst is na aftrek van de kosten voor Amnesty International,” aldus mede-organlsator W. Antheunissen die daarvoor op zijn beurt afspraken maakte met Els Remijn van Amnesty. ^^Verkrijgbaar in de Dansschool, iedere avond van 6-22 uur. Afhankelijk (Van één onzer redakteuren) GOES - Op de scholengemeenschap LBO aan de Bergweg in Goes worden gasten aan tafel gevraagd! Aanmelden t-oto: A omgemanse: Leden van ae groep saniki. ten rormatte uit Heinkenszand. Stevige rock muziek met onder andere teksten In puur zuidbevelands. t hHn voor een kwartje Vijf groepen dus in 's-Heerenhoek in de jeugdhoeve. Rond 19.00 uur wordt het eerste optreden verwacht. Flying Pictures opent dan. Omstreeks half tien wordt het programma voortgezet door Grabbit, een band die muziek maakt die wordt omschreven als melodische wave. Na half elf volgen dan de hard rock klanken van de heinkenszandse formatie SANDS. Onder andere met teksten in puur zuidbevelands dialekt. Na Sands volgt de groep Edge. Misschien omdat ze voor het slot-onderdeel de naam mee heeft komt als laatste de muziek van Intensive Care. Net als andere groepen was Intensive Care niet lang geleden te horen op het klomp-pop festival in Heinkenszand. Aanvang van het festival a.s. zaterdag in 's-Heerenhoek 19.00 uur. Aanbiedingen gelden donderdag, vrijdag en zaterdag. Zolang de voorraad strekt. Vol'huis nodig £1 FLUWEEL CREPE GERUWDE STOFFEN 8 modekleuren Ook in zwart a a Eft voor kinderkleding q qa 39 50 150cmbr ZO.OU 90cm.br .vanaf XUU GEPLISSEERDE STOFFEN In nieuwe kleuren as e A 150crn.br. Z4.3U Ernstige kritiek BOB» I r i fl I q mm/ in. OM k Jz U*J' t MEE-ETERS GEVRAAGD! I Or. A F. AMpestrast 11 ÖOM. 21 222 Destijds heeft de Goese horeca Parfumerie Schoonheidssalon nadat er kritiek was geuit van die zijde - zelfs nog enige inbreng gehad LBO-restaurant Is oud-docent de heer K. Mulder (69), die 33 jaar op de Eén van de trouwste gasten In het Mevrouw A van der Veen-Nijman (85): dag naar deze maaltijd toe. Ten eer ste natuurlijk, omdat de gerechten bijzonder lékker zijn; ten tweede om dat ik dan als oud-docent het gevoel heb, dat ik er nog een beetje bijhoor.'* Eric Kopme/s serveert de maaltijd tan de heer K. Mulder, ex-docent van de schoof. dag en woensdag zes gulden en op dinsdag en donderdag zeven en een halve gulden Men krijgt daarvoor een volledige maaltijd, Inklusief voor- en nagerecht. IBM VAM DC WLK V*cC tasuofot 8LOCMS plaatselijke restaurants dus écht niet in de wielen rijden, integendeel." Oe beide vakdocenten E van Steen- wijk (docent serveren) en H. Kam bier (docent koken) bevestigen het relaas van de heer Moison: „Af en toe stapt „Bovendien moet je het nabootsen van deze horeca-praktijksituatie ook tegen een bredere achtergrond zien. Wij leiden hier het toekomstig per soneel van die horecabedrijven op. De horeca heeft er dus rechtstreeks belang bij „In het algemeen eet Ik uitstekend hier. Maar je loopt natuurlijk het ri- siko, dat je wel eens iets moet eten, dat je niet lekker vindt. Omdat het nu eenmaal op het learooster stood. Ik héét bijvoorbeeld rode kool, maar de weinige keren, dat het hier op tafel komt, word je geacht het netjes op te eten." En over de leerlingen: „Och, aanvan kelijk draaien ze aan het begin van het schooljaar wat onwennig om je heen. Maar ja. daar moet je gewoon niet op letten. Daar help je ze im mers het meeste mee I I Bij geen enkele opleiding is de Scho lengemeenschap voor Lager Beroeps onderwijs (LBO) zó afhankelijk van de medewerking van derden als juist bij de horeca-afdeling die een onderdeel is ven de afdeling konsumptieve tech nieken. ,Je zou voor de nabootsing van de restaurant-situatie een beroep kunnen doen op de overige leerlin gen van de school. Maar dat werkt hier niet Dan moeten de jongens, die voor kok en kelner leren, bij hun leef tijdsgenoten de stoel aanschuiven en vragen: „Wat wenst u te drinken?” Zie je het al gebeuren? Dat wordt natuurlijk giebelen en grinniken. Ge volg: de leerling voelt zich verschrik kelijk opgelaten.” „Daarom proberen wij de werkelijk heid na te bootsen met de hulp van buitenstaanders (volwassen mensen), die de leersituatie aksepteren en se rieus reageren op de leerlingen. Men moet dus óók aksepteren, dat het ge recht af en toe 'ns niet zo geslaagd Het aantal mensen, dat we-écht van de plaatselijke horeca wegzuigen is minimaal. De mensen, die hier komen, gaan niet naar een restaurant, als ze hier niet terecht kunnen," aldus de heer Moison. Wie zich als maaltljd-gast „beschik baar" wil stellen, kan zich melden bij de administratie van de scholenge meenschap voor lager beroepsonder wijs, Bergweg 14 te Goes, telefoon 01*100 -1 29 30. Vragen naar mevrouw Osaewaarde. De kosten zijn op maan- ’-v on De school heeft, ten behoeve van haar afdeling horeca-oplelding, een schrijnend tekort aan mensen, die zich tussen de middag in het res taurant van de school als gast wilier, laten verwennen door de leerlingen. Als zich niet op korte termijn enkele tientallen „proeT-konijnen aanmelden, moeten elke middag een groot aantal gerechten worden weggegooid. „Het is erg om te zeggen, maar als we niet snel een aantal gasten erbij krijgen, gaat helaas al dat kostelijke eten naar de varkens,” zegt één van de adjunkt-direkteuren van de school, de heer J. Moison. „Vooral ook de leer lingen zijn daar zéér fel tegen." „Een ander nadeel is, dat een aantal leerlingen in dat geval niet toekomt aan de praktische kant van een deel van de opleiding, namelijk het ser veren. We hebben elke middag tus sen 12.00 en 14.00 uur minstens veertig „mee-eters” nodig om alle leerlingen qua opleiding aan hun trekken te laten komen," aldus de heer Moison. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 nov. is de specialiste aanwezig om u geheel vrijblijvend huid-, make-up- en geuradviezen te geven. Tevens hebben wij.voor elke Dior-klant een leuke attentie. ■SS is. Dat kan bij de koks-ln-opleidlng natuurlijk gebeuren. Die keren zijn uiteraard zéér zeldzaam. In voorko mende gevallen zal de gast hiervan weinig of niets merken. De koks en kelners zorgen goed voor hun gas ten!" Op dit moment wordt het restau rant elke middag Bezocht door clr- ka 25 „vaste klanten”: docenten, oud-docenten, kantoormensen uit de stad, loden vsn hot schoolbe stuur, bejaarden uit de omgeving, vrijgezellen. Er Is echter oen veste kom van minstens 40 gasten nodig, plus oen fors aantal „reserves”. Kortom: de afdeling horeca heeft oen vol huls nodig. Behalve dat de nieuwe gasten de les situatie moeten willen aksepteren, moeten ze over een ruime middag pauze beschikken. Het restaurant is van twaalf tot twee uur geopend Men kan tussen twaalf en één uur aan tafel gaan, maar „de les" loopt af en toe uit Van onze gasten wordt verwacht dat ze zich aan do regels van de etikette houden Dat moeten de leerlingen óók doen. Anders kun je de praktijk niet, voor de volle honderd procent naspelen," benadrukt de hoor Moison. hier wel eens oen verdwaalde ver tegenwoordiger binnen. Die denkt misschien: Ha fijn, hier kan Ik lekker goedkoop éten. KMK die komt er hier niet in, want zo’n klant zouden we reëel afsnoepen ven één van de res taurants.” December-ideeën Overigens Is dit praktijkondordoel van do horeca-oplelding de LBO niet altijd In dank afgenomen door do Goese horeca. Mot name do restaurantbedrijven hadden enkele laren geleden veel kritiek. „We konden ons dat wel voorstellen. Omdat je bij ons goedkoop kan eten, beschuldigden zij ons van regelrech te konkurrentle-vervalslng. Gelukkig hebben we dat in een aantal gesprek ken toch redelijk kunnen weerleggen, in ons lesprogramma. We willen de school heeft gewerkt. Hij Is nu alleen staand. „In al die jaren heb ik. geloof ik, nog geen vijf keer overgeslagen. Het spreekt mij erg aan, dat ik op deze wijze nog een bijdrage kan leveren aan de opleiding van de jon gena" „Ik laat ze aan tafel uiteraard gewoon hun gang gaan; Ik maak volstrekt geen aanmerkingen op wat ze doen. Ais ze wat verkeerd doen, Is het voorbehouden aan de docent serveren (de heer Van Steenwijk) om daar wat van te zeggen." Overigens wijst de heer Mulder erop, hoe belangrijk’ de dagelijkse maaltijd ia voor zijn sociale kontakten. „Zo kom Ik nog eens ergens. Ik leef elke SCHiTTMCMOC caioa Ahtalom 1h zwaar 130' HAAT ■"E ■Ig:

Krantenbank Zeeland

Bevelander | 1982 | | pagina 1